家事百科

跳至

首頁

尾頁

大宅

你地覺得一個8-9度高大衣櫃,入面咩間格先實用?唔洗太多位掛衫

大宅

回覆樓主:

我覺得層板,靈活度比較多。

大宅

我個櫃可能太深好難拎衫(emoji)入面個D永遠睇唔到

版主

2018復活節勳章 版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

櫃深掛衣桿可以打直安(即由櫃背向櫃面安), 咁做會比較攞衫但可以用盡深度, (坊間都有好多打直裝掛衣桿可以拉出來的).

亦可以掛衣桿照打橫安在比較入的地方, 在門上加D掛架放呔, 皮帶之類, 其他地方用活動層板放長既儲物箱.

大宅

clpapa 發表於 16-10-17 12:16
櫃深掛衣桿可以打直安(即由櫃背向櫃面安), 咁做會比較攞衫但可以用盡深度, (坊間都有好多打直裝掛衣桿可以 ...

但我摺既衫較多又點搞?令外如果夠位,其實係咪開門櫃比趟門實用?

版主

2018復活節勳章 版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

建議樓主去IKEA 睇下衣櫃內配件可以有D乜配搭, 每個人都有唔同習慣同做法, 去參考下找出配合自己既安排.

趟門比慣慳位, 但就只可以開到一半櫃門, 一定有一半關上, 同時比較易有空位冇咁密.

大宅

clpapa 發表於 16-10-17 12:43
建議樓主去IKEA 睇下衣櫃內配件可以有D乜配搭, 每個人都有唔同習慣同做法, 去參考下找出配合自己既安排.

...

我有睇不過冇乜頭緒(emoji)(emoji)
因為如果摺衫多好似用櫃桶整齊D,方便羅,做開門櫃就實用D,因為唔想再做完後悔所以問下意見

首頁

尾頁

跳至