親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

回覆:北海道過聖誕~裝備一問

如果唔滑雪衣服唔洗一定防水,但防風就最好,因為入風會再凍d,唔想再買過晒羽絨加打底褲,落雪日子就要擔遮。鞋最好防滑防水,易踏到雪,timberland, columbia ok。普通鞋就抵達後買發熱鞋墊,防滑鞋爪。有老人家就小心d冰面,滑倒好傷。

水晶宮

引用:Quote:seaheart88 發表於 16-10-17 10:23

原帖由 Gmay 於 16-10-17 發表
我11月去,應該雪唔會太厚,還需要加鞋"找"嗎?
11月機會唔大。通常一二月,雪地多人踩到變冰晒,札幌,小樽最易跣低。

水晶宮

引用:想請教由千歲機場坐JR到札幌站,唔駛上地面

原帖由 misshk12 於 16-10-18 發表
想請教由千歲機場坐JR到札幌站,唔駛上地面(酒店在地下街入),係咪都可以在千歲機場(我記得日本關西機場 ...
新千歲機場有勁多店舖,特別內陸機場果邊賣食品手信,賣衫都有d。另外札幌站已經係一個超大商場,可以入到札幌站先買。但新千歲火車月台好凍,要忍一陣。

水晶宮

引用:Quote:misshk12 發表於 16-10-18 11:09 回

原帖由 seaheart88 於 16-10-18 發表
其實。。。。。我又吾覺機場內多衣服用品賣wor,國內線就只多手信。。
係咪食物太吸睛?起碼我幫襯過uniqlo同lawry farm

水晶宮

引用:回覆 ahmama 的帖子謝謝你回覆。如果火車月

回覆 ahmama 的帖子

謝謝你回覆。如果火車月台會「當風」,咁我要考慮下在千歲機場裡買啦。你那時有無預留 ...
當然有啦!我地通常揸車,會預鬆d時間還車,跟住逛機場。

月台當風都係一陣,可差不多時間開車先落月台。

水晶宮

引用:回覆 ahmama 的帖子謝謝你回覆。如果火車月

回覆 ahmama 的帖子

謝謝你回覆。如果火車月台會「當風」,咁我要考慮下在千歲機場裡買啦。你那時有無預留 ...
Btw, 機場係新千歲,車站仲有千歲及南千歲,唔好去錯。

首頁

尾頁

跳至