用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

自由講場 今日: 587|主題: 869765

關於拍照公審  

大宅

國民生產總值:2388

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

子爵府

國民生產總值:11915

動物勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

個人覺得有問題~

水晶宮

國民生產總值:53919

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

有膽影人相放上網公審
點解冇膽當面話人?

利申:絕不同意影相網上公審

annann246    發表於 16-10-18 14:26
scheong    發表於 16-10-18 13:18
blackberry    發表於 16-10-18 13:01
Chirley    發表於 16-10-18 12:29

水晶宮

國民生產總值:56263

某程度上,我都同意你所講

子爵府

國民生產總值:10112

2015xmas

bks2014 發表於 16-10-18 11:16
首先聲明以下3張照片不是我拍的,而是由其他網站轉的舊照片。我覺得家長本身巳經是無家教/自私,才會培訓出 ...

咁拍攝者當時點解唔出聲要放上網公審?

如果係你屋企人比人放咗上網會點?

資訊科技發達同時亦多咗新一款欺凌行為

大宅

國民生產總值:3127

bebebibi 發表於 16-10-18 11:54
有膽影人相放上網公審
點解冇膽當面話人?
勁認同,有膽既就同對方當面對質啦!駛鬼影相鬼鼠!!

Chirley    發表於 16-10-18 12:29

子爵府

2015xmas

bks2014 發表於 16-10-18 11:16
首先聲明以下3張照片不是我拍的,而是由其他網站轉的舊照片。我覺得家長本身巳經是無家教/自私,才會培訓出 ...

仲有, 小朋友係由一張白紙來教

小朋友點頑皮都好, 唔應該將佢地放埋上網, 當小朋友啲朋友見到取笑佢會點?

子爵府

2015xmas

Whitechocolate 發表於 16-10-18 11:57
勁認同,有膽既就同對方當面對質啦!駛鬼影相鬼鼠!!

咪就係,係餐廳見有人食煙我係會出聲

水晶宮

國民生產總值:56263

fatchu@home 發表於 16-10-18 11:56
某程度上,我都同意你所講

補充 - 即係,如果人地唔讓位但比人影相放上網講,我覺得影人果個好衰.因為你大可以出聲......

但,如果好似發現賤佬係搭車時抽水/博朦,我會贊成咁做,當然大前題係你肯定佢係 (比人摸左冇可能叫佢做多次比你拍條片做証明嘛)

象牙宮

國民生產總值:231584

動物勳章 ILLUMA Inspired by Nature勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 樂桃猴年勳章 2016夢想成真 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 夏天玩到顛 hashtag旅遊勳章 玩具勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 2015xmas

科技既其一壞處

珊瑚宮

國民生產總值:109911

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

引用:首先聲明以下3張照片不是我拍的,而是由其

原帖由 bks2014 於 16-10-18 發表
其實泊車個張

僲唔會佢泊入去個時本身都係比其他車泊成佢咁泊?

姐係第一個出界唔係佢,係人地出晒界佢先焗住泊成咁

子爵府

2015xmas

LedTV 發表於 16-10-18 12:01
其實泊車個張

所以唔知前因後果真係好難態一張相判斷

但一張相可以作到好大

男爵府

國民生產總值:5799

畀面勳章

不同意網上公審

點解不當面叫小朋友, 唔好爬椅, 好危險? 但放上網公審佢 , 個小朋友又不知道, 又可用?

車主可能 SKILL 未到家, 自然有實Q 管佢......為何又放上網公審佢的車牌呢?

大宅

國民生產總值:1142

好一個事後孔明

男爵府

國民生產總值:8671

回覆:關於拍照公審

個小朋友可能係sen, 家長未必無教,點解要公審小朋友

子爵府

2015xmas

fatchu@home 發表於 16-10-18 12:01
補充 - 即係,如果人地唔讓位但比人影相放上網講,我覺得影人果個好衰.因為你大可以出聲......

但,如果好 ...

啱, 如果涉及到某啲犯罪行為, 偷如偷拍, 非禮

或者有人無理取鬧, 可以做到佐證嘅我覺得可以拍, 涉及到警方可以比片佢地先, 之後先放上網

象牙宮

國民生產總值:239919

動物勳章 認識瑞士牛牛第一回 樂桃猴年勳章 我的育兒心得勳章 貓狗褓姆 想生BB熱投 hashtag影視迷勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 2015xmas

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

侯爵府

國民生產總值:24184

LedTV 發表於 16-10-18 12:01
其實泊車個張

無錯,一張相就可以說明事實?定係看圖作文?

子爵府

2015xmas

ctsang1006 發表於 16-10-18 12:05
個小朋友可能係sen, 家長未必無教,點解要公審小朋友

我正正有個係過度活躍症嘅姨甥仔同嚴重自閉嘅姪仔

佢地有時係會唔受控做出別人唔鐘意嘅行為, 如果佢地比人影咗上網, 我諗我會喊到唔知點咁

大宅

國民生產總值:1443

放上網公審, 可以比人講一世, 對細路可以有非常深遠影響, 如果有心比細路改過, 根本唔應該公審
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎