自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

寶石宮

回覆:成日有人話自己睇落後生過真實年紀

好多時都係客套話

公爵府

2024年龍年勳章

我接近4張時, 有個同事知我結左婚, 同我講: 你咁後生就結婚

我心諗, 作到咁大, 肯定有野要我幫手...果然俾我估中!

男爵府

Haha⋯我同我老公成日俾d fd or 街外人話樣細

大宅

就好似d sales話你著得好好睇咁,只係一個銷售技巧但好多人當真

good_pig    發表於 16-10-18 21:45

大宅

回覆樓主:

呢招已經用慣用熟啦
依家用到爛啦
唯有再develop落去先唔會太客套
你一路湊仔一路考高考咪好難讀書唯
或者扮曬野講你唔好諗住拎你姐呀哥d 女 ge 相呃我

子爵府

畀面勳章

講果個開心,信果個更開心,甘咪幾好!!

大宅

引用:我媽就係呢啲人,人哋客氣(或隨口)贊兩句,

原帖由 areyouangry 於 16-10-18 發表
我媽就係呢啲人,人哋客氣(或隨口)贊兩句,表面上佢會同人謙虛兩句,但實質上佢真係會當真,仲要係响心入邊 ...

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

Letitgo 發表於 16-10-18 14:49
其實我想講,我見到d亞姐,講起年紀,我都實估細10年
我相信不少識做人既人都係一樣
所以有時客氣說 ...
我通常真係覺得係,我先講,tum人說話我唔係太識講。
我都未比人讚過看上去年輕, 我也真的不年輕。

男爵府

回覆樓主:

聽過咪算囉,認真便蠢了

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

先生小姐 發表於 16-10-18 15:37
但我有個親戚去馬會買六合彩,職員唔俾人,要check身分證。佢已經三十幾歲,個仔都十幾歲。依個應該唔會係 ...

好酸既post,咁我諗有99.99%既人都係同我講[客氣]説話去馬會比人查身份證都係職員~客氣姐~~
新嚟同事同我講,剛入職時我教佢做野佢心理好唔平衡,因為佢以為我細過佢(實際上我大佢幾歲)~客氣姐~~客氣姐~~
得不到的葡萄果然.. .. ..~
p.s討厭比人估細

大宅

甄太太 發表於 16-10-18 15:55
講果個開心,信果個更開心,甘咪幾好!!

我就覺得你講得好啱,唔理真假, 呢啲就好似早上見到人講早晨一樣, 大家都開心啲。 唔通第一句就話: 嘩,你今日咁樣衰既? 又老又殘咩!

大宅

估幾歲話明估,點會可以一歲都唔差咁估中俾人估細咗幾歲咪開心,估大咗幾歲都唔冇嘢㗎後生又唔係一定=靚

大宅

善意既謊言, 聽下開心下就算, 唔需要深究, 都唔會特登開 POST 講

子爵府

Letitgo 發表於 16-10-18 14:56

個樣仲要好震驚咁:下!你已經做人亞媽?

禁止訪問

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

水晶宮

畀面勳章

其實,人地咁講咪咁聽lor, 一笑置之。你又唔識佢
而且,不排除人地個樣真係好後生呢?唔奇喎,我都見唔少。何況你又唔識人地丶未見過真人。如果個樣真後生,開心share吓都得呱
要專登開鋪反駁人

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

其實外表往往係比身體狀況牽引住,我老豆80歲了,佢生得高大有型,6呎1精神飽滿,腰背直直,日日做Gym, 冇人估到佢已經80,可惜2個月前急病入左ICU,而家雖然穩定d但一下子老左20年!所以,保持身體健康先係上策呀!

木土土    發表於 16-10-18 18:43

水晶宮

畀面勳章

NatalieKong 發表於 16-10-18 17:09
善意既謊言, 聽下開心下就算, 唔需要深究, 都唔會特登開 POST 講

引錯

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

比人瑞望落青春可人。。。硬係喜歡聽真說話,無計

首頁
12345...8

尾頁

跳至