自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆:有無搞錯咁樣仲成世界

少女送院後被驗出血液含有鎮靜劑,內褲及下體亦有男老闆的精液

咁都不用判處監禁,有何合理依據? 我唔識法律,但好明顯被告係有預謀對受害者有不詭企圖,如果唔係啲精液點解會在女方私處出現,法官大人,我無意挑戰你,但如果受害者是你家人,你又會作何感想呢?受害者才22歲就要受到咁嘅傷害,合理嗎?社會嘅道德觀是否就是去到這個程度?? 我真是不明白。。。。。。

公爵府

引用:http://std.stheadline.com/instant/articl

原帖由 Edelweiss88 於 16-10-18 發表
http://std.stheadline.com/instant/articles/detail/250575-香港-鏢場老闆非禮女客判社服令+官讚被告有生 ...
香港法庭好多時已經係輕罪重判,重罪輕判,依家更上一層,一單迷姦輕判社會服務令,一單強姦智障直頭唔告,真係唔知香港重算唔算係法治社會

再係咁落去,可能好似大陸咁,既然法律保障唔到自己,有 D 人會自己執行私刑,將犯人用自己方法執行刑罰

侯爵府

回覆樓主:

而家d法官真係好離譜, 好似乜罪都唔係嚴重, 係咪死人先叫嚴重呀!

子爵府

香港倒退,越來越覺得冇希望,有錢有say,no money no talk

伯爵府

有冇攪錯

禁止訪問

好媽媽勳章

公爵府

引用:而家d法官真係好離譜, 好似乜罪都唔係嚴重,

原帖由 jolps 於 16-10-18 發表
而家d法官真係好離譜, 好似乜罪都唔係嚴重, 係咪死人先叫嚴重呀!
死人都未必嚴重,只要殺人犯係品格良好就冇事,重除時受法官讚賞

翡翠宮

回覆樓主:

個法官

禁止訪問

子爵府

畀面勳章

引用:條友可能黄絲黎㗎!法官放生慣咗!

原帖由 mmhoxxxxxx 於 16-10-18 發表
條友可能黄絲黎㗎!法官放生慣咗!
乜都關黃絲事

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

crazy~
放下自在

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

回覆樓主:

而家d髮棺除左判罪之外, 仲幫埋犯人解釋
心存正念,接觸的人都會是貴人;
心術不正,接觸的人都會是小人

公爵府

回覆樓主:

有生意頭腦同人格係兩碼子事 ,個官真係有病

禁止訪問

引用:Quote:原帖由+mmhoxxxxxx+於+16-10-18+發表

公爵府

瞓得好勳章 認識瑞士牛牛第二回 親子王國15週年勳章

唉!而家真係唔知乜嘢世界!

男爵府

真係咩世界!強姦人話自己夢遺,迷姦又話有生意頭腦,全部人都冇事!小朋友,少女點算??好擔心呀!

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

Edelweiss88 發表於 16-10-18 18:41
http://std.stheadline.com/instant/articles/detail/250575-香港-鏢場老闆非禮女客判社服令+官讚被告有生 ...

呢個係有預謀嘅強姦案,個官攪咩

男爵府

狗官

珍珠宮

2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

好離譜 ,強姦都係判咁輕 ,香港玩完啦 ,有呢D PK法官

侯爵府

2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 2018復活節勳章 笑得好勳章 美好大世界2017勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章

首頁

尾頁

跳至