用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

自由講場 今日: 1026|主題: 870145

裝修選擇題之浴缸  

大宅

國民生產總值:3005

有兩種浴缸

第一種係drop in 出面圍磗

第二種係蛋形 見到成個碗

價錢差幾多下
邊個易清潔 好用呢?

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

複式洋房

國民生產總值:314

回覆樓主:

我會選2, 靚D~
又唔會見到有玻璃膠邊,因為玻璃膠邊用耐咗會發霉~

伯爵府

國民生產總值:19669

亂噏24 發表於 16-10-19 05:43
我會選2, 靚D~
又唔會見到有玻璃膠邊,因為玻璃膠邊用耐咗會發霉~

我都會揀2,睇落靚好多

水晶宮

國民生產總值:51912

回覆樓主:

講靚就梗係2, 但如果你住嗰度潮濕又多塵,就成日要清潔,嗰個位清潔都唔容易

大宅

國民生產總值:3304

hellochow 發表於 16-10-19 05:24
有兩種浴缸

2,就是個流水都唔洗咁大工程換。

侯爵府

國民生產總值:23291

樂桃猴年勳章 hashtag影視迷勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

有兩種浴缸

1 打理簡單d, 2你要浴缸外面邊位都清理好,如果唔係好易發霉。

公爵府

國民生產總值:28039

自由太多會令世人失去平衡

珍珠宮

國民生產總值:39328

ILLUMA Inspired by Nature勳章 動物勳章 最關心BB問題熱投勳章 想生BB熱投 我的育兒心得勳章 育兒性格勳章 2016夢想成真 樂桃猴年勳章

回覆樓主:

論清潔應該1, 起碼全平面易打理,又只要洗一面

男爵府

國民生產總值:9300

我㨂 1
2 覺得好睇唔好用!沖完涼個缸周圍 360 度嘅地下都濕晒!

伯爵府

國民生產總值:17628

我家係 1,少好多鬼崇位要抹水
優悠在澳洲

男爵府

國民生產總值:9201

幾年前我有同樣問題

最後選 1

2 好睇唔好用貼近窗的一邊好難清潔

子爵府

國民生產總值:10347

秋日勳章 炎夏勳章 春季勳章 冬日勳章 畀面勳章

回覆樓主:

自己清潔就1
有人做家務就可以2

子爵府

國民生產總值:14908

靚就梗係 2 ! 但用就梗係 1 ! 除非有工人做家務,否則沖完涼日日要抹周圍水,沖涼時又唔敢周圍郁驚 d 水 彈出去

同埋埋邊果 d 鬼鼠位又易藏塵

侯爵府

國民生產總值:20716

環保接龍勳章

有兩種浴缸

2. 的話,每次全屋人沖完涼都要全部外圍抺一次, 抺完全身都係汗又要沖多次,無限loop

教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

翡翠宮

國民生產總值:95756

醒目開學勳章 大廚勳章

回覆:裝修選擇題之浴缸

2 好睇唔實用~

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

子爵府

國民生產總值:13741

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 2015xmas

1 好打理

伯爵府

國民生產總值:18156

陪月勳章

有兩種浴缸

家用一、酒店用才二﹐酒店有人同埋有用具索水清潔﹐
如果家用都幾頭痕。

彩鑽殿

國民生產總值:802846

動物勳章 ILLUMA Inspired by Nature勳章 活躍勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章

我中意1

珍珠宮

國民生產總值:31142

2太麻煩啦

珍珠宮

國民生產總值:49414

熱血金章

回覆樓主:

裝浴簾嗎? 裝就肯定唔會二
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎