懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

Jenny_lau 發表於 16-10-22 17:42

懷孕受賀爾蒙影響,心情會有d唔同,我都會咁

大宅

白羊花花 發表於 16-10-22 18:19

其實我都有話佢可能咁,不過被無視了
我自己都會,但我係對身邊人發惡,小小事都發脾氣,唔會係網上xyz人。btw,我岩先睇錯野覆錯野,依家覺得自己無地自容

大宅

我自己都會,但我係對身邊人發惡,小小事都發脾氣,唔會係網上xyz人。btw,我岩先睇錯野覆錯野,依家覺得自己無地自容

別墅

白羊花花 發表於 16-10-22 17:25
我諗其他jm係提意下樓主去驗t21/nifty而唔洗抽毛/胎水咁冒險啫

不過我前幾日抽完胎水,so far都ok

其實樓主都決定咗抽絨毛,就應該支持佢嘅決定。
再俾其他意見佢只會令佢更心煩。

T21, 同nifty 都只係screening, 做到positive, 醫生都係會要再抽絨毛或羊水的。所以醫院先會建議high risk 直接抽絨毛或羊水。事關T21同nifty都幾貴,無謂晒錢和時間。

樓主,而大家除咗保持心平和,唔好受人影響,係冇嘢可以做嘅。大家都靜心等候吧!

大宅

複式洋房

回覆 黃娣妹 的帖子

知道的!但又好難唔緊張⋯⋯⋯不過明天就到了⋯⋯希望快驗完快d有結果

複式洋房

回覆 Jenny_lau 的帖子

唔好咁啦!我情緒都好易波動呀⋯⋯現在好似一個計時炸彈,我c6講既

大宅

PATHUI907 發表於 16-10-23 09:17
回覆 Jenny_lau 的帖子

唔好咁啦!我情緒都好易波動呀⋯⋯現在好似一個計時炸彈,我c6講既 ...

咁我又冇咁緊張,不過大家都放鬆

複式洋房

PATHUI907 發表於 16-10-23 09:11
回覆 黃娣妹 的帖子

知道的!但又好難唔緊張⋯⋯⋯不過明天就到了⋯⋯希望快驗完快d有結果 ...

(emoji)(emoji)祝順順利利。

別墅

黃娣妹 發表於 16-10-22 19:11
其實樓主都決定咗抽絨毛,就應該支持佢嘅決定。
再俾其他意見佢只會令佢更心煩。

你講得岩,我上個月都度到4.5
Oscar個風險係1:19
去聽報告個人都慌哂
因為咁厚唔單止驚唐氏,仲怕bb結構岀問題
雖然好多jm suggest 做t21,但問過醫生做算t21 pass左,其實都要抽絨毛or羊水,因為t21係cover唔哂bb所有染色體,所有做左係哂錢。
我自己就做左絨毛,因為1:19太高,我同老公等唔切,太擔心,做埋快速測試同個dna報告。
快速測試三日就知無事,仲知埋性別
DNA 報告三星期,都無事
而家再睇埋bb結構就過關,所以jm唔好太擔心
關關難關 關關過,一齊加油,放鬆心情。

複式洋房

jennyjai 發表於 16-10-23 13:10
你講得岩,我上個月都度到4.5
Oscar個風險係1:19
去聽報告個人都慌哂
我想知你點過等果三日?我剛剛抽完啦😞😞😞!有點無助!現在只希望bb不是唐氏bb啦

伯爵府

PATHUI907 發表於 16-10-24 10:35
我想知你點過等果三日?我剛剛抽完啦😞😞😞!有點無助!現在只希望bb不是唐氏bb啦 ...

抽完拿?痛唔痛?
抽毛係咪快d 有結果?
我抽胎水話要3星期...

別墅

我想知你點過等果三日?我剛剛抽完啦😞😞😞!有點無助!現在只希望bb不是唐氏bb啦 ...

我比老公係樂觀面對,覺得bb可能只係純粹頸皮厚,每日同bb講一齊加油,比d信心丫b。
另一方面,都比自己有心理準備,bb頸皮厚係bb比我地一個題示,bb都想同我地講佢細胞分裂得唔好,總好過有d mama生岀黎先知有問題,到時一d準備都無。
我會成日同丫b打氣,因為我都信我的心情都影響到丫b,同時又安慰下老公。
但收到電話果刻係緊張到心都跳岀黎,好彩無事。
Jm我明白你的感受,亦知道你呢刻想為bb,但又做唔到d咩既心情。希望你會同我一樣收到的都係好消息,加油!

複式洋房

呢三日約吓朋友去食飯,搵d野做吓令自己忙d,煲吓劇唔好諗太多。加油!祝福你。

首頁

尾頁

跳至