心聲留言

跳至

首頁

尾頁

用戶要求終止服務

生活上每一項轉變都無人關心,好多煩惱唔敢同人講,講得嘅又無人幫到我。好大壓力,好辛苦,好難捱。有些重擔明明可以放下,但又狠不下心,係疚由自取,係自討苦吃,感覺就黎迫死自己

男爵府

幸好上網心聲留言, 否則爆煲無法抒緩 !

既然疚由自取,自討苦吃,那麼堅決放下吧 !

沒人關心那自我關心啊 ! 唯一幫到的是自己 !

想得通 , 看得透 , 煩惱不再繞心頭 。

別墅

tzelam2014 發表於 16-11-7 00:17
生活上每一項轉變都無人關心,好多煩惱唔敢同人講,講得嘅又無人幫到我。好大壓力,好辛苦,好難捱。有些重 ...

有d野唔方便同人講,有d事就搵唔到啱嘅人去講;所有野自己面對,確實好難頂,好難捱,好孤獨。

大宅

Matisse 發表於 16-11-7 17:38
有d野唔方便同人講,有d事就搵唔到啱嘅人去講;所有野自己面對,確實好難頂,好難捱,好孤獨。
...

可以點?不如講吓有什麼方法解決重好。

大家分享吓

大宅

其實有朋友肯同你傾訴,都唔可能24小時 standby 聽你訴苦,所以點都要諗個方法另自己舒服和解決內在心結,試下去 YouTube 聽d 節目,search 1 d keyword 之類等等!我試過係 work 的,做女人已經好辛苦,點都要對自己好 d, 希望能幫到你啦!

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

生活上每一項轉變都無人關心,好多煩惱唔敢同人講,講得嘅又無人幫到我。好大壓力,好辛苦,好難捱。有些重 ...
其實在香港好多好像你個案多到............................................................................

伯爵府

好多事情並不需要刻意去尋找解決辦法,就讓它自然逝去,因為;你擔心與否跟事情結果是沒有關係的!既然是這樣,你應該懂得放下隨遇而安。

洋房

男爵府

老實講自己事只可以自己去面對,就算係朋友都只可以聽下你講,最後要解決,放下!都係需要靠自己!

複式洋房

好多時生活上既轉變都需要多d時間去適應,的確會幾煩惱同大壓力,如果身邊冇人可以分擔其實自己都會更辛苦...所以即使唔方便同身邊既朋友講,但其實都可以試下搵社工傾下計呀,有人同你分擔下自己都會舒服d

公爵府

回覆樓主:

試下搵個知己傾訴下啦,如果唔係真係會爆㗎

首頁

尾頁

跳至