親子旅遊

跳至
[韓國] 釣鳟魚

首頁

尾頁

大宅

有冇人去過韓國釣鳟魚嫁? 你地係去華川定平昌? 真係釣到嗎?EASY嗎? 值得去玩吓嗎? 釣完有得食嗎?
我見有D LOCAL TOUR $3XX -$4XX都有, 你地係JOIN TOUR定自己去嫁?

謝謝JM們!

侯爵府

TinTinMame 發表於 16-11-25 11:34
有冇人去過韓國釣鳟魚嫁? 你地係去華川定平昌? 真係釣到嗎?EASY嗎? 值得去玩吓嗎? 釣完有得食嗎?
我見 ...

我跟過一天遊去,去平昌,好好玩,唔夠時間添。釣唔釣到就講時間同運氣。
唔好點評我

大宅

你好嗎 發表於 16-11-25 12:11
我跟過一天遊去,去平昌,好好玩,唔夠時間添。釣唔釣到就講時間同運氣。
...

記5記得join邊間?你釣到幾多條呀?多小朋友玩嗎?

男爵府

邊間local tour 咁平呀?我見要5-6百蚊

大宅

洪孩兒 發表於 16-11-25 13:38

Klook

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:釣鳟魚

我去平昌,不過擺烏龍去左個細場,幾好玩都幾難釣,釣果日好大風手都薑晒,記住帶
帽同手套,有個韓嬸不停釣到係咁同圍送比人

明天會更好~~

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:釣鳟魚

跟住比$人燒。肉質味道類似三文魚。

明天會更好~~

男爵府

畀面勳章

回覆 TinTinMame 的帖子

我去清平,年頭1月同2月去左兩次,幾好玩, 兩次都釣到
我自己去,時間易就D

wcpcelia    發表於 16-11-28 11:30

大宅

sexybaty 發表於 16-11-25 15:53

嘩! 好勁呀你! 你自己坐巴士去定自駕去?
你有冇小朋友同行?
場內除左釣魚仲有D咩玩??

謝謝您!!

男爵府

畀面勳章

我去清平的,搭地鐵可去到,不過都要個幾鐘
如果你去RAIL BIKE, 南怡島,可以順便去埋

朋友有個5歲小朋友,有D車仔/雪兜可以租來玩

大宅

sexybaty 發表於 16-11-25 15:53

請教自己搭車去清平釣鳟魚的路線怎樣?

男爵府

畀面勳章

回覆 MrsKong 的帖子

你DOWNLOAD "Korea Subway"呢個APP, 輸入起點, 同埋終點清平就教哂你點轉車點搭去架,好好用

清平站2號出口,往清平遊園區方向徒步約5分鐘可達。(無記錯係出口向右行,對面會有冰釣的banner,行過對面入去就係架喇)

wcpcelia    發表於 16-11-28 11:31

大宅

sexybaty 發表於 16-11-28 08:47
回覆 MrsKong 的帖子

你DOWNLOAD "Korea Subway"呢個APP, 輸入起點, 同埋終點清平就教哂你點轉車點搭去架 ...

Thanks!

大宅

其實睇睇吓!覺得自己去都ok!最近首爾的應該是消平鱒魚場!Join local tour又貴又時間規定……所以會自己去!你幾時會去呀!?我應該1月12/13號(平日)
以下我seach的比你參考下!

http://anniesunhk.pixnet.net/blog/post/354088499-%E3%80%90%E9%9F%93%E5%9C%8B%E9%87%A3%E5%86%B0%E9%AD%9A%E3%80%91%E9%9B%A2%E9%A6%96%E7%88%BE%E5%8F%AA%E8%A6%81%E4%B8%80%E5%B0%8F%E6%99%82%E8%BB%8A%E7%A8%8B%EF%BC%8C%E9%AB%94%E9%A9%97

http://anniesunhk.pixnet.net/blog/post/354088499-%E3%80%90%E9%9F%93%E5%9C%8B%E9%87%A3%E5%86%B0%E9%AD%9A%E3%80%91%E9%9B%A2%E9%A6%96%E7%88%BE%E5%8F%AA%E8%A6%81%E4%B8%80%E5%B0%8F%E6%99%82%E8%BB%8A%E7%A8%8B%EF%BC%8C%E9%AB%94%E9%A9%97

大宅

仲有!

http://blog.ulifestyle.com.hk/blogger/koreanroundtable/2015/01/%e9%9f%93%e7%8e%a9%e9%a6%96%e7%88%be%e5%91%a8%e9%82%8ahot-%e9%b1%92%e9%ad%9a%e7%af%80%e9%87%a3%e5%86%b0%e9%ad%9a%e9%ab%94%e9%a9%97/

大宅

sexybaty 發表於 16-11-26 13:44

我去清平的,搭地鐵可去到,不過都要個幾鐘
我呢個“煩”人又想問下你係著咩鞋去呢?我見有人著普通D鞋!ok嗎?

大宅

扇5扇嫁個冰河上面?!

禁止訪問

男爵府

畀面勳章

我著毛毛BOOTS去架,企在D冰上面對腳都凍架
都會跣,要小心D行呀

首頁

尾頁

跳至