自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

琴日放工時比人從後踩到隻鞋都甩左,望返後面已經閃左,係一位女性...講句SORRY有幾難??
岩先LUNCH過馬路,紅燈企係到等過馬路,突然向後退又踩到我隻腳,都係一句道歉都無。又係女性..

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

係...我遇過

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

哦, 我都有遇過

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

有些人太自我,唔係講句「對唔住」好難,而係佢根本唔知自己有錯,「唔係我踩到你,係你自己行得慢比我踩。」「我退後你無眼嗎?見我退後你唔識行開?」

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

回覆:FREESKY 的帖子

我都好怕被人踩鞋,試過一次差D跌低!

珍珠宮

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 親子王國15週年勳章

有尐人我見佢係唔想講對唔住....
我見佢整到我幾秒都唔出聲, 我會好大聲
哎呀又雪雪聲咁, 有尐人都會講對唔住...
如果佢無馬上道歉我就會好大聲講有無攪
錯整到人都唔講對唔住.... 尐人都會講對唔住,
通常都有較...

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

昨天搭巴士,又遇一個在車上打機,仲有一個睇新聞,不過我唔敢再出聲啦,因試過出聲遇過個好似精神有問題咁,都怕怕,好彩後來有個男人頂唔順叫人靜d,後來先靜返咋,唔係成程車都聽住d重覆的打機聲都幾令人煩燥。
仲有落雨擔遮,總有人喜歡推住你把遮行架喎。

希望呢度講下,多d人知道呢d行為係唔好啦。

象牙宮

引用:有些人太自我,唔係講句「對唔住」好難,而

原帖由 414928 於 16-11-25 發表
有些人太自我,唔係講句「對唔住」好難,而係佢根本唔知自己有錯,「唔係我踩到你,係你自己行得慢比我踩。 ...
你又講得岩,好多人都覺自已無問題的。

男爵府

回覆樓主:

依家啲人 整到人係冇反應架,
禮貌真係爭啲,
排隊你行緊,佢打尖會話係你行得慢,
幫人禁lift制,推門,拉門,
係應份,
行街一字排開慢慢黎,
打機 大大聲,
圖書館大大聲講野,小朋友跑黎跑去,

總知好多好多都唔自覺得係有問題,
話佢,佢仲惡過你,

珍珠宮

回覆樓主:

都唔明d人,以前好似唔係咁
乜唔係不嬲人多禮不怪架咩?
我自己會唔該前唔該後,唔小心整到人會講唔好意思,sorry.
出入商場,讓下人,拉下門咁。
但而家d人老奉咁,就算整到人都唔會唔好意思,其實開口講句唔好意思,唔該,真係咁難咩?

大宅

我的育兒心得勳章 畀面勳章

FREESKY 發表於 16-11-25 15:37
琴日放工時比人從後踩到隻鞋都甩左,望返後面已經閃左,係一位女性...講句SORRY有幾難??
岩先LUNCH過馬路, ...

上次有個人叫我借借
咁啱隔離有部bb車
我縮入左少少
之後佢竟然好大力咁推開我
我仲要抱住個女
仲話我唔借開比佢行
傻人太多

侯爵府

大廚勳章

見到個位後生太太,咩住bb係前面,我幫佢開門,點知佢好似皇帝出巡眼眉都無望我,唔該一句都無,直行!!呢啲所謂既家長就係咁陪育下一代
快樂烹飪好時光,天天都是快樂天。
互相幫助~

天氣仲係好熱啊

子爵府

我試過俾人撞到,個女人冇sorry 不突止,仲要勁緊張佢個chanel 手袋,之後仲啤我gip 我 Sorry 囉俾你個名牌手袋撞到係我嘅錯,我應該即刻下跪如果撞我嗰個係hermes 我諗佢會殺左我

男爵府

回覆樓主:

行街市先慘,成日俾人撞。

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

幸福羊寶寶 發表於 16-11-25 17:46
見到個位後生太太,咩住bb係前面,我幫佢開門,點知佢好似皇帝出巡眼眉都無望我,唔該一句都無,直行!!呢 ...
呢個情況我試過幾次,不過對方係推BB車,嗰下真係覺得自己超笨_

複式洋房

回覆 FREESKY 的帖子

世界上係好多衰人,不過而家都明白晒

侯爵府

大廚勳章

vivibabyvivi 發表於 16-11-25 17:55
呢個情況我試過幾次,不過對方係推BB車,嗰下真係覺得自己超笨_

係啦...門僮都有錢收。咁樣好受氣。講真..我地又唔係欠佢既~
快樂烹飪好時光,天天都是快樂天。
互相幫助~

天氣仲係好熱啊

禁止訪問

伯爵府

今朝先遇到,個阿伯攞住個喼,一野車埋黎我隻鞋到,忙都冇望我就走左

侯爵府

2018復活節勳章 畀面勳章

回覆樓主:

好多人係咁,整親人仲覺得你行路唔帶眼

首頁

尾頁

跳至