用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

論盡家傭 今日: 82|主題: 120563

你哋有無同完約姐姐farewell dinner架?

男爵府

國民生產總值:6692

雖然人人都唔同,好睇大家關係都work performance 不過想八下, 多唔多人會farewell工人。

王國熱話
琴晚簽左紙,個心好痛,好想知大家呢段...
單親基督徒
作為單親媽媽。。。
想搵律師辦離婚

大宅

國民生產總值:3759

第一個做了四年有出街食飯,給她千幾元買東西回家。

翡翠宮

國民生產總值:76579

冇farewell dinner,但有俾多小小錢

大宅

國民生產總值:3805

seenfu 發表於 16-11-28 08:19
雖然人人都唔同,好睇大家關係都work performance 不過想八下, 多唔多人會farewell工人。
...
我個friend 個工人,係工人去酒樓自己出錢擺咗圍酒farewell 佢地一家,拾幾人呀!

adrio    發表於 6 天前

大宅

國民生產總值:1204

即係:佢請我食飯?

大宅

TopKind 發表於 16-11-28 19:49
即係:佢請我食飯?
條呀!
工人擺咗圍酒$3000,請僱主一家食飯呀!

男爵府

國民生產總值:6692

細姐姐 發表於 16-11-28 19:44
我個friend 個工人,係工人去酒樓自己出錢擺咗圍酒farewell 佢地一家,拾幾人呀! ...

大宅

國民生產總值:4799

細姐姐 發表於 16-11-28 20:02
條呀!
工人擺咗圍酒$3000,請僱主一家食飯呀!

佢平時bonus 應該好多!
Born to Blossom~~

複式洋房

國民生產總值:198

回覆樓主:

工人請,第一次聽,3k野,勁

大宅

Mars_Mars 發表於 16-11-28 22:43
工人請,第一次聽,3k野,勁
堅架!
我都覺得好新奇!

大宅

國民生產總值:1619

咁個僱主肯定同工人好好關係,而工人又知恩感恩,好難得。

別墅

國民生產總值:909

系囖,平時應該吾少著數。相付相成。

大宅

國民生產總值:3326

以前工人完約回鄉結婚(做咗四年),請佢食酒店自助晚餐同俾咗封利是賀佢結婚.

別墅

國民生產總值:591

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
通常都請食自助餐歡送。衰嘅僅係乜都冇啦

大宅

國民生產總值:2972

引用:系囖,平時應該吾少著數。相付相成。

原帖由 AAda 於 16-11-29 發表
系囖,平時應該吾少著數。相付相成。
點解唔欣賞下工人嘅心意同付出?
就算係bonus,都要做得好僱主滿意先有㗎啦

男爵府

國民生產總值:7364

回覆樓主:

梗係冇,如果一年斷兩次,邊farewell得咁多
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎