自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

醒目開學勳章

回覆樓主:

好多人話同昌好。

我一年前幫襯過佢買 無花果 和 10-15年果皮,全部伏品!!!!!!
永不幫襯!

無花果 煲完出嚟...老公話好難食,平時喺其他鋪買開嘅,煲完仲可以食得落。
水份重,唔夠乾身...所以好重秤。買開靚嘅無花果唔會重秤成咁!

果皮............真係一粒老鼠屎搞x 一鍋粥!!!!!
無論煲湯、煲粥,煲完出嚟 d 果皮苦味令到成煲野好難飲/食。
仲衰過喺街市 d 雜貨舖買嘅廉價果皮

補充一句:唔好以為咩老鋪、老字號、老買手就一定貨真價實。 唔好貪方便可以速遞送貨,就唔親身去...親眼睇過望過至買!

大宅

醒目開學勳章

msanubis 發表於 16-11-29 14:58
回覆 sai_sai 的帖子

我估自己係新客仔,又用速遞...俾咩貨我都要接受

大宅

醒目開學勳章

msanubis 發表於 16-11-29 15:17
你打去同佢講嘛, 我地都唔係咩大客熟客
我姐親身去同昌買, 回家發現有小問題, 打去同太子女講, 最後成功解 ...

我 whatssapp 購買,之後有 whatspp 問果皮會唔會搞錯咗,俾錯新果皮我。
得到回覆係......(看圖)

山長水遠去俾佢睇,萬一睇完同我講:係咁咖喎,無問題呀!
我再蝕車錢和時間添! 唔敢博。

大宅

醒目開學勳章

Small_i 發表於 16-11-29 15:49
好慘呀!
我買黃耳又係囉,係咁架啊,唔係發霉。我話fb問你女,你女話換俾我架。
佢2公婆就開始鬧,話我拎 ...

Sorry, 我離題了......

我講嗰間唔係秀英,係同昌。
因為見好多人讚同昌 d 貨掂,我經歷唔係。
所以分享出嚟俾大家參考。

我有幫襯過秀英,都係一年前嘅事。
當時買咗少少無花果試吓、蝦米...無乜問題。
唔識評論係咪貨真價實,所以唔敢搭咀。

近期大家有不愉快經驗,貨品質量差咗都唔奇!
見到呢個帖嘅回應,都唔敢再去幫襯。

首頁

尾頁

跳至