用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

自由講場 今日: 489|主題: 868770

咩蕃薯好食?

男爵府

國民生產總值:5064

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
街市幾蚊斤嗰D無味,吉x島二十幾袋又無乜味,我好中意食蕃薯但買襯都唔好味!

珍珠宮

國民生產總值:33396

回覆樓主:

印尼蕃薯

珍珠宮

國民生產總值:44876

畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

放題食果啲粒仔好味,不過唔知邊度買。

侯爵府

國民生產總值:24885

醒目開學勳章 畀面勳章

回覆樓主:

日本同韓國果D都好好食

wcpcelia    發表於 5 天前

順順利利 大吉大利       

子爵府

國民生產總值:10876

goo_littlebb 發表於 16-11-28 21:35
放題食果啲粒仔好味,不過唔知邊度買。

放題嗰D係加左料制造出黎,更係好味啦

男爵府

國民生產總值:7586

Carmen1603 發表於 16-11-28 21:33
街市幾蚊斤嗰D無味,吉x島二十幾袋又無乜味,我好中意食蕃薯但買襯都唔好味!
...

牛池灣街市有個呀叔賣嘅蕃薯好好食。通常十蚊三四個左右,視乎大細。

一出彩虹站牛池灣街市出口,見到生果檔就行入去,係嗰两三條巷嘅其中一條巷嘅右手邊。

珍珠宮

國民生產總值:44876

畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

小豬Pigpig 發表於 16-11-28 21:43
放題嗰D係加左料制造出黎,更係好味啦

加左料架
真係唔知添

版主

國民生產總值:97166

動物勳章 夏天玩到顛 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

goo_littlebb 發表於 16-11-28 21:47
加左料架
真係唔知添

我成日覺得係人造蕃薯

大宅

國民生產總值:2525

goo_littlebb 發表於 16-11-28 21:47
加左料架
真係唔知添

係呀加左砂糖 日式超市有冷凍一大pack

侯爵府

國民生產總值:21364

回覆樓主:

黃心,一點紅都好食

男爵府

國民生產總值:6113

通常食日本迷你番薯,有時嫌太甜,冇咩番薯香

子爵府

國民生產總值:14826

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

印尼最好味

男爵府

國民生產總值:5064

PinPin 發表於 16-11-28 21:34
印尼蕃薯

係咪一袋嗰D,我買過一次無味嘅?

珍珠宮

國民生產總值:40242

叻叻勳章 畀面勳章

印尼火山蕃薯,無得彈

洋房

國民生產總值:97

印尼蕃薯好味。
上次係樂富街市見過一菜檔有成十種八種蕃薯賣,印尼、日本、韓國、本地有機都有,重有試食添!

子爵府

國民生產總值:12262

skyfree333 發表於 16-11-28 21:55
黃心,一點紅都好食

一點紅呀!

珍珠宮

國民生產總值:36932

醒目開學勳章 環保接龍勳章 2016夢想成真

回覆樓主:

想知喺街賣煨蕃薯嗰d係咩蕃薯?
好甜又林

伯爵府

國民生產總值:15272

funbi0816 發表於 16-11-28 22:15
印尼火山蕃薯,無得彈

X2

男爵府

國民生產總值:6231

回覆:咩蕃薯好食?

有隻叫安納芋
唔係成日有得賣
好好食

男爵府

國民生產總值:9153

回覆樓主:

澳洲紫心番薯好甜好滑
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎