用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

上樓一族 今日: 4|主題: 5186

上訴一問

伯爵府

國民生產總值:18360

收到信下個月去見主任,但入息爆哂,我現在已辭左職,準備半年後上訴,請問提出上訴後會等幾耐收信去見主任?

王國熱話
氣泡 (1-5, 更新5)
詩語閑情.......斯人讀潮水
【淨空法師:人生的意義在哪裡】
[轉貼] 一對小夫妻離婚後的三十天生活

大宅

國民生產總值:4888

回覆樓主:

大約2至3個月

大宅

國民生產總值:1209

頓頓豬 發表於 16-11-29 19:50
大約2至3個月

要2-3個月、好耐?請問是否你試過?

大宅

回覆樓主:

本人經驗

伯爵府

頓頓豬 發表於 16-11-29 19:50
大約2至3個月

謝謝你,另外請問到時入息審查係計而家開始的6個月,定計埋上訴後等信的2-3個月?

大宅

回覆樓主:

入息審查是計 你見主任既對上6個月

例 :2016年11月29日見主任

你要報 2016年 5月至10月的整個月月薪
及所有截到11月29日既戶口statement..主任通常會叫你即時去櫃員機。。印你最updated既結餘俾佢

有保險記得帶哂去。因為保險既紅利 會計收入

伯爵府

頓頓豬 發表於 16-11-30 16:33
入息審查是計 你見主任既對上6個月

例 :2016年11月29日見主任

thanks
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎