婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

我也不想又開一個POST 不過我真的受不了99最近這兩星期天氣轉涼 BB流鼻水
我已經幫BB穿襪子再加上家居鞋 (鞋底軟軟的那種)
99見到BB流鼻水 就說不如換外出鞋拉 (DR KONG 那種)
我說在家不要穿硬底鞋 對腳不太好 要讓BB腳底盡量接觸地面 以後走路比較好
點知我99死心不息 早上見到我講到我出門口 收工見到我就講到我煩先收聲
一件事日日夜夜講足一個禮拜 又說 "你們不喜歡就算拉 反正我都沒權出聲...."之類的話

金早問我有沒有方包 我說有呀 你要吃嗎?
他說BB吃飯的時候 給他吃一粒粒的方包 比較好餵 (我心想 WTF?!)
我說吃飯不開電視 他就已經吃得很好啦
99說因為BB扭計我才開電視 讓他安靜坐好吃飯 (放屁 你在我家是24小時開電視的)
然後他說繼續說 我保持安靜
本來我想等BB吃完早餐才吃們 可是長氣婦還是一直在說方包事件
我受不了要出門 出門前99又說 你們不喜歡就不要拉 我覺得好D JIA.....
終於我爆了 直接哪有人一邊吃飯一邊吃麵包 我不想BB吃飯吃到不3不4
99先話 不要就不要囉 不要勞氣.... (我心裡已經爆緊#@%$)

99 對住你好難0吾勞氣 我已經選擇安靜 你係都要繼續!!!!!!!!!!!

男爵府

回覆:點解你可以0甘長氣

搵佢個仔幫手應佢。冇理由你一個人頂晒。

男爵府

謝家大少奶 發表於 16-12-1 12:38
我也不想又開一個POST 不過我真的受不了99最近這兩星期天氣轉涼 BB流鼻水
我已經幫BB穿襪子再加上家居鞋 ( ...
BB喺屋企唔好著鞋啦, 著襪仔(襪底有防滑)就夠啦,呢d天氣, 我喺屋企都係俾BB赤腳行~
你咁快就俾家居鞋佢著, 遲下天氣再凍d點算? 唔通真係要喺屋企著出街鞋?

你俾99湊, 咁唯有忍下, 你99做之前有問你,
你唔俾佢又唔會陽奉陰違餵方包,
咁佢都尊重你丫, 算幾好啦,
你俾佢睇d報導, 話佢知BB著鞋唔好,
食飯唔應該睇電視,
有實質嘢支持你的講法,
盡量說服99, 始終99幫你湊,
你都擔心佢呢頭話唔餵包,
你返左工佢又係餵架~

水晶宮

老人家就係好長氣,有時都好怕應酬佢哋

大宅

我99都係啦。。同佢一齊住咩都要理。。咩都要哦⋯⋯煩到死!就連問啊b有無食粥都問左十幾廿次!但佢連煲粥個煲都洗乾淨。。中要特登走去問我有無食粥..佢真係痴線

大宅

我屋企個2位都好煩, 凍個少少同我仔係屋企著3件衫一件厚外套,返到來見佢出晒汗,頂唔順話左佢兩句 , 又要話係我仔手凍先幫佢著喎, 當我地出門去街時, 我手都已經拎係左呀B 件外套, 佢地仲係咁問係咁講, 有冇拎衫呀,XYZ係咁追問!!

我99好鍾意比我仔飲果汁, 話因為我仔唔鍾意飲水, 以前都會飲小許水, 宜家咁搞法當然完全唔飲水啦我已經話過佢好多次......

伯爵府

BK Milk勳章

我個都是,好想塞住個耳聽不到

別墅

回覆樓主:

同住就係煩,乜Q都要講一下先安樂。由佢講唔駁嘴佢就好似覺得自己好似好啱咁,最煩就成日話“”以前……以前……

首頁

尾頁

跳至