自由報料

跳至

首頁

尾頁

公爵府

回覆 yan-323 的帖子

睇左呢度討論區一段時間, 好多謝各位的意見, 使我對iphone和mate 9有更多的認識, 終於我昨晚決定係衞x出左mate 9(銀白色)啦, 送32GB咭,mon貼, 原子筆及星球大戰禮品, 另膠機套是跟機的.
我加$90換mon貼,換機套也要加錢(但只有一款機套,我不喜歡所以無換到). 我加左$320升級sd咭至128GB, 都來不及比較坊間128 GB sd咭價錢.做埋會員買左個背囊.稍後再去上佢d堂學吓點用機, 希望部機好用, 也希望各位買到適合自己的手機啦!

公爵府

yan-323 發表於 16-12-20 14:51
請問去邊度買平? 要行貨. 定係有什麼商場做PROMOTE?

我家有iPhone 5 6 有華為p8 仲有一部唔知華為乜
用起來無乜問題 只有影人 華為醜d

翡翠宮

小圓圓 發表於 17-1-22 13:19
回覆 yan-323 的帖子

睇左呢度討論區一段時間, 好多謝各位的意見, 使我對iphone和mate 9有更多的認識, 終 ...

90蚊mon貼認真貴,喺内地就算買大牌子耐尔金鋼化膜都係三十幾人仔。

禁止訪問

公爵府

回覆 lyh80115 的帖子

無計啦, 師奶仔唔識嘢, 又趕住去旅行用.貼完玻璃貼後重有個大水印係MON中間, 開左機就唔多覺.職員話正常喎, 因不是膠貼.
今日用用吓計算機突然MON變白, 無哂ICON, 壞左, 照華為熱線指示, 兩手按聲音鍵下方及開機鍵都無法恢復正常, 想不到才兩個月就壞了,未知是MON壞定機壞.我無跌過機,唔知點解話壞就壞左,沒有先兆.

大宅

我都擔心壞機要維修問題!

翡翠宮

牛年勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

小圓圓 發表於 17-3-23 19:17

無計啦, 師奶仔唔識嘢, 又趕住去旅行用.貼完玻璃貼後重有個大水印係MON中間, 開左機 ...

咁化殼,兩個月就壞

翡翠宮

牛年勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

sharon_pig 發表於 17-1-24 10:50
我家有iPhone 5 6 有華為p8 仲有一部唔知華為乜
用起來無乜問題 只有影人 華為醜d
...

咁我更加唔使諗,我樣咁

男爵府

無計啦, 師奶仔唔識嘢, 又趕住去旅行用.貼完玻璃貼後重有個大水印係MON中間, 開左機 ...

iPhone Whatspps 資料可以過番mate 9嗎?你用完覺得邊部好D?

大宅

朋友有部華為一個月就壞,拎上去整完都係壞,前後上左去三次頂唔順叫佢換過部,第時唔會再買呢個牌子

侯爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

imfancyfancy 發表於 16-12-21 09:24
聽講系貴价LEICA鏡頭,攝影發燒友都知道
我都想換來試下

我聽朋友講佢影相仲好過ip

侯爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

milkfaegan 發表於 17-3-24 20:44
朋友有部華為一個月就壞,拎上去整完都係壞,前後上左去三次頂唔順叫佢換過部,第時唔會再買呢個牌子
...

子爵府

回覆樓主:

用緊mate9 影相好得喎!

以前 旅行會帶單反機而家真係帶手機都可以 。
話唔掂嘅姐妹, 你哋點解咁講呢?

珍珠宮

回覆樓主:

易爆mon

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

今日攞部p9同Ip5比對影相,p9靚好多喎!

大宅

P系同mate系比,邊個好D?

公爵府

回覆 Little2014 的帖子

我沒有用過ip,不清楚是否可過番資料入mate 9. 未買mate 9前諗過好無用ip, 最後都係揀左mate 9, 因為佢用sd咭, 就算機死左, d相重係度咭度.
已經拎左mate 9去維修, 要三個工作天.

大宅

回覆樓主:

等緊p10 plus出

翡翠宮

queyeung 發表於 17-3-25 12:10
P系同mate系比,邊個好D?

我覺得分别不大,mate大mon啲,電池大啲;P較細部,今次P10連前置都用上Leica,會比mate9前置優勝。

我就準備内地網購華為嘅榮耀V9,標準版2599人仔,無咁貴,用非Leica雙鏡,同樣用最快嘅960cpu;2Kmon兼送配件玩VR;内地買有華為天際通,無需sim卡,全球60多個國家可申請數據套餐上網。

伯爵府

yyyy.mama 發表於 16-12-20 17:36
簡單講, 如果你唔SET 相機只用"傻瓜" MODE影, 蘋果冇得頂...
ANDROID 電話有樣唔好, D零件唔知點解好快打柴 ...

你也是用Lg g5 嗎?
想問你部手機背部會出現好熱情況嗎?

首頁

尾頁

跳至