1-3歲

跳至

首頁

尾頁

別墅

認識瑞士牛牛第二回

囡囡由7個月就開始食惠氏s26 ultima 食到依家歲幾, 開頭簡呢隻奶粉係因為係原裝進口又平啲,加上又有試用,吾似能恩美素咁搶得咁勁,我一直都係一箱or多罐咁買,由佢2號$120/900g $50/350g 食到依家3號$180/900g $60/350g,貴左咁多,但仲要同人搶…吾夠人快仲要小部分藥房先有得買(p.s bb有日打瀉奶粉藥房冇得買去左萬寧買貴粉,心痛死)
大家賣出黎都係試用姐…我係呢場長久既“奶粉搶奪戰”投降了 依家想轉美素or雅培俾bb…貴係貴左啲,但起碼吾會冇貨先 懇請其他媽媽畀啲意見,邊隻好啲?thanks

水晶宮

#18歲媽媽 發表於 16-12-25 12:10
囡囡由7個月就開始食惠氏s26 ultima 食到依家歲幾, 開頭簡呢隻奶粉係因為係原裝進口又平啲,加上又有試用 ...
美素好甜。我B飲過吓牛欄,好似幾好,冇能恩咁難飲,大便唔錯。不過佢自己好快唔飲奶粉,揀飲牛奶。

男爵府

我大細仔都係食開呢隻,由佢推出香港我就堅持買萬寧行貨,Bb食唔慳得。我從來都吾要試用裝,更加唔會同人買試用。

伯爵府

lflxl 發表於 16-12-25 15:01
我大細仔都係食開呢隻,由佢推出香港我就堅持買萬寧行貨,Bb食唔慳得。我從來都吾要試用裝,更加唔會同人買 ...

係,我連藥房都唔敢買,其他尿片棉花冇所謂,食落肚仲日日食真係唔敢慳

珍珠宮

BB防敏心得分享勳章

回覆樓主:

美素係真係好甜架,其實妳可以嘗試下系國外買架

翡翠宮

BB防敏心得分享勳章

你BB至少依家可以食固體,奶粉系補充,我依家陀緊細B,都系已經開始擔心呢個問題,同選擇奶粉喇。

別墅

認識瑞士牛牛第二回

回覆樓主:

但係我係低收入家庭萬寧真係食吾起其實我bb只係朝早要飲奶,一日一餐,早晨煲好粥仔糊仔麥片都吾食,想同佢戒左奶佢既…但會吾會快左啲?(bb一歲3個月飲子母奶痾爛嗯嗯)牛奶好似又未得

大宅

呢幾年真係睇住D奶粉越賣越貴

男爵府

囡囡由7個月就開始食惠氏s26 ultima 食到依家歲幾, 開頭簡呢隻奶粉係因為係原裝進口又平啲,加上又有試用 ...

同我一樣。
我囡初初飲能恩,因為唔吸收,所以轉S26 Ultima ,就係果陣見雪印果d好多人飲,驚成日無貨,所以轉隻少人飲嘅奶粉,(果陣係啱啱出呢隻粉),所以轉佐S26 Ultima ,慢慢發現呢隻粉好難買,我都投降啦。之後轉佐港版牛欄……我覺得幾好,便便正常,又唔算好甜……美素同雅培都甜過牛欄……

禁止訪問

子爵府

lflxl 發表於 16-12-25 15:01
我大細仔都係食開呢隻,由佢推出香港我就堅持買萬寧行貨,Bb食唔慳得。我從來都吾要試用裝,更加唔會同人買 ...

yes. ...我計過一日六餐一星期一罐的1號..食半年都係平2400-2500...一星期42餐才平$100(每餐平兩蚊多啲)左右...奶粉源頭有問題就點都補救唔到...
2.3號仲唔駛食咁多..值唔值每餐幾蚊去冒呢個風險。

仲講原裝入口所以選呢隻..但依家都唔知源頭係邊,賣家有無咩問題...

睇舊post其實你都有試過有次懷疑買左假奶粉..但都仲咁勇敢。

男爵府

vickling 發表於 17-1-10 13:14

你回覆錯左啦係咪指樓主呀

子爵府

lflxl 發表於 17-1-10 13:41
你回覆錯左啦係咪指樓主呀

係。 我想回樓主

大宅

食緊雪印3號, 上月萬寧做匯豐優惠, 回贈後為起$155.4/罐900克, 之前八月BB展買左兩箱, 為起$165/罐900克, 黎緊2月荷花BB展, 又會入兩箱

大宅

瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 分享愛 DHA勳章 BK Milk勳章

我囡食緊英國牛欄,朋友代購連埋運費一罐都係150蚊。

大宅

回覆:的帖子

其實1歲後可以飲普通全脂奶或鮮奶。
我囝之前都係食ultima,但真係貴。而家我都係比我囝飲全脂奶粉或鮮奶。
全脂奶粉都唔係隻隻得,要試下,睇下poo poo靚唔靚。

首頁

尾頁

跳至