自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

祝早日康復

大宅

Mrs周 發表於 16-12-27 21:46
你指樓主離開醫院出去睇醫生??唔明

我仲留緊院,等報告出

wcpcelia    發表於 16-12-29 14:13

大宅

回覆樓主:

可能流感,我試過燒咗十日,燒吓退吓,中,西醫都吾退,又係鼻水,咩都無,無奈第十日自動退燒,祝早日康復!

男爵府

似流感 希望快d好番

子爵府

回覆:持續發燒5日

休息多d

水晶宮

乐乐 發表於 16-12-27 11:45
連續發燒,一食完退燒藥就退,藥性一過又再燒過,又冇感冒、冇鼻水、只有1、2聲咳,上星期四起床覺得頭重重 ...

JM你咁精神上到BK,多數冇事,放心!

祝福!

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章

回覆樓主:

大宅

住院的第4天,好無聊啊每天不是上網就是看電視悶死了,在醫院睡了3晚,每晚都睡得不踏實也不安穩,昨晚12點前已經睡下床了但轉來轉去也睡不著,直到差不多1點好不容易睡著了,1點半被護工叫醒要量血壓及探熱,折騰了左右手共6次才量好血壓,護工說血壓太低了量多幾次,每知越量越低,她只好採用最高的數來交差:上壓:88,下壓:57,被她折騰後又睡不著了,好不容易睡了,又被人叫醒了,小姐、小姐,醒一醒要打針了,睜開眼看看是一個年輕的男護士,看一下時間半夜2點,打完針後又睡不著了,轉來轉去差不多到3點才睡著,早上6點半又被護工叫醒要量血壓及探熱,今早的血壓比較正常量一次就可以了,上壓:96,下壓:58,住院的這3晚每晚半夜都被叫醒2次根本睡得不好[流泪][流泪]希望晚點報告出了沒事就可以出院了(emoji)(emoji)(emoji)

大宅

又到打針時間,這次已經是第9次的抗生素針,痛死我了

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

祝樓主早日康復, 早日出院呀

大宅

回覆樓主:

睇情況有可能肺癆,祝你早日康復

大宅

血、鼻液報告出咗話冇事

男爵府

2023年兔年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章

早日康復

大宅

醫生睇X光話懷疑肺癆,問有冇好咳?有冇咳血痰?有冇突然瘦咗好多?夜晚有冇標冷汗?我話呢D症狀全部冇,有冇接觸過肺癆人被人傳染到?我話冇哦!我問醫生我都冇點咳,點解會懷疑呢?醫生話其他人發燒肺部花會系底部或中間,而我系肺部右邊上面個位有D花,範圍吾大,系個位先令佢哋產生懷疑⋯⋯

大宅

前日及昨日已經拎痰去化驗,但撞正紅日的報告冇咁快出,搞到自己亂咁唸又擔心,醫生話就算系都不洗擔心有得醫,只不過初初要繼續隔離治療,終於左等右等等到今日醫生巡房,醫生話初步結果顯微鏡睇吾到有懷疑的菌,要再等進一步的其他基因分析,要等多1、2日先有詳細的報告返,醫生話顯微鏡睇吾到,基本上個傳染性已經好低,可以出院,又問我屋企有冇小朋友?我話有3個,醫生就話屋企有3個細佬咁吾好出院啦!繼續系度等報告出咗冇事再出院會安心D,我問醫生要吾要再照下X光睇下?佢話明天再安排我去照下,我問醫生點解報告要等咁耐,醫生話紅日,昨日化驗室D人要驗好多嘢,需要俾時間佢哋做嘢⋯

禁止訪問

開心吸收勳章 大廚勳章 畀面勳章

男爵府

祝早日康復

男爵府

乐乐 發表於 16-12-27 11:45
連續發燒,一食完退燒藥就退,藥性一過又再燒過,又冇感冒、冇鼻水、只有1、2聲咳,上星期四起床覺得頭重重 ...

祝早日康復!

男爵府

乐乐 發表於 16-12-29 16:29
前日及昨日已經拎痰去化驗,但撞正紅日的報告冇咁快出,搞到自己亂咁唸又擔心,醫生話就算系都不洗擔心有得 ...

樓主忍耐下吧,醫生都好好想確保你無事先比你走,你有三個小朋友在家,真係要小心啲啊。
而加仲有唔舒服嗎?

男爵府

祝早日康復

首頁

尾頁

跳至