親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我下禮拜出發22 會住河口湖,想知依家有無雪呀?

男爵府

現在有!

子爵府

BK Milk勳章

March 發表於 17-1-10 15:44
我下禮拜出發22 會住河口湖,想知依家有無雪呀?

隨時睇:
http://www.fujigoko.tv/live/

侯爵府

Umelee 發表於 17-1-10 16:25
現在有!

wow~我咁大個都未見過雪,希望去時會有啦!

fatpanda    發表於 17-1-16 11:15

侯爵府

March 發表於 17-1-10 23:42
wow~我咁大個都未見過雪,希望去時會有啦!

有無新update 有無人好心有相睇下呢?凍唔凍呀?

男爵府

開心吸收勳章

March 發表於 17-1-15 23:25
有無新update 有無人好心有相睇下呢?凍唔凍呀?

1月9至11日在河口湖,遇上超級好天氣,雪景富士山隨時見到。

男爵府

開心吸收勳章

csk 發表於 17-1-16 11:01
1月9至11日在河口湖,遇上超級好天氣,雪景富士山隨時見到。

頭幾張是1月9日影,8號下了一整天雪,初初到行車都好慢。現在雪冇咁多了。

男爵府

開心吸收勳章

回覆 March 的帖子

天氣我覺得唔太凍,因為穿了打底褲,500Yen一條在巢鴨買,買了兩條,必需要穿。在巢鴨買了雪靴,一對3900yen,朋友那對2900yen,防水有lining保暖。有穿背心底衫,長袖底衫只穿了一天,因為有太陽就太熱。穿長袖T shirt,一件褸;帶手套。如果你好怕凍,要自己預。

侯爵府

the view is very nice.

侯爵府

csk 發表於 17-1-16 11:08
頭幾張是1月9日影,8號下了一整天雪,初初到行車都好慢。現在雪冇咁多了。

謝謝你0既相片,落雪真係影落好靚 富士山都清晰可見。

侯爵府

csk 發表於 17-1-16 11:25
回覆 March 的帖子

天氣我覺得唔太凍,因為穿了打底褲,500Yen一條在巢鴨買,買了兩條,必需要穿。在巢鴨 ...

收到。睇0黎天氣還可接受喎。

大宅

回覆樓主:

好好天氣,d相好靚呀

琥珀宮

畀面勳章

好靚,秀峰閣?

男爵府

開心吸收勳章

littlesister 發表於 17-1-16 14:45
好靚,秀峰閣?
好滿意,間間房都對正富士山,夜晚瞓了落榻榻米,見到黑富士和逆黑富士,即刻換衫去走到湖邊睇,滿天星加月亮,真係唔捨得返房。

服務好週到,第一次有酒店職員送上房,幫我除褸掛入衣柜,真係受寵若驚。浸完溫泉請你飲杯啤酒,好體貼。係晚餐比較一般,早餐超好!整體是高水平、中等價錢酒店(與湖山亭、KUKUNA比較),但富士山景完勝。是我會想再住的酒店。

wcpcelia    發表於 17-1-25 15:53

琥珀宮

畀面勳章

csk 發表於 17-1-16 15:23
對好滿意,間間房都對正富士山,夜晚瞓了落榻榻米,見到黑富士和逆黑富士,即刻換衫去走到湖邊睇,滿 ...

我上次住 Sunnide 都好好,晚餐都好正,講景都係秀峰閣好些,下次有機會住秀峰閣

男爵府

開心吸收勳章

回覆 kellymummy 的帖子

天氣出乎意料地好,因為去河口湖也不一定見到富士山。

今次天氣好,9號早上去忍野八海都未見到富士山,下午至出現。跟著兩天就好清楚,除了河口湖,還去了精進湖附近看抱子富士和本栖湖尋找一千円上的富士山。係山中湖冇時間去,西湖搭車經過。

侯爵府

對好滿意,間間房都對正富士山,夜晚瞓了落榻榻米,見到黑富士和逆黑富士,即刻換衫去走到湖邊睇,滿 ...
我黎近住湖南莊,唔知有無咁好享受

男爵府

開心吸收勳章

湖南莊比較側一些,酒店睇得冇咁清楚,可以沿湖邊走,近隧道口的景比較靚,富士山冇俾左邊山擋住。如果你去那天見到富士山,搭巴士去自然生活館總站下車,也可見到,好多人來看日落。

侯爵府

csk 發表於 17-1-16 16:02
湖南莊比較側一些,酒店睇得冇咁清楚,可以沿湖邊走,近隧道口的景比較靚,富士山冇俾左邊山擋住。如果你去 ...
oh... 原來如此。謝謝你提醒呀~希望到時天氣好, 我有機會怕到美照同大家SHARE.

大宅

開心吸收勳章 15週年勳章

請問你住邊間酒店?

首頁

尾頁

跳至