自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

鬼怪好睇喎, 我c6唔追劇都成日問住我要一齊睇

藍海未睇, 但都會開始睇

大宅

諗住追完藍海睇鬼怪

男爵府

Okay 架,完成到第一集,個少年女主真係好mk 八婆款,係咪大個會換人

伯爵府

其實兩套都好悶,不過我都睇曬鬼怪, 因為孔劉實在太型. 藍海睇咗四集放棄了.

子爵府

虎到金來勳章 親子王國15週年勳章

鬼怪睇完, 藍海仲有3集完
兩套都OK既, 暫時對比係鬼怪吸引我多D既, 故事特別D
之前睇左4集藍海要反艇, 但等佢出到13集先一次過追又OK喎, 唔係開頭時咁差
兩套都完了都唔知追咩好, 唯有睇返D舊劇先, 因為我都係呢半年先入韓劇坑, 電影反而冇睇了

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

天悅 發表於 17-1-26 00:16
究竟鬼怪要去到第幾集先好睇?我睇到第六集都仲係覺得好悶,拖長,每集都係不斷回憶,好煩
...

me too~
我睇到第6集,仲係覺得節奏好慢,好悶~
我睇到“中”眼瞓。

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

回覆:藍海vs鬼怪

2套都有睇,總結2套都好睇但唔會翻煲,唯有令我翻煲的韓劇,只有星星。星星果時真係好好睇,好吸引

有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

水晶宮

鬼怪未睇,追埋藍海先

伯爵府

回覆樓主:

我覺得兩套劇情都係拖拖拉拉到有點煩,不過演技同戲味鬼怪略勝一籌。
其實我覺得韓劇雖然人靚景靚,但劇情好糖衣,最煩係一定會有D鏡頭,無限loop D男女主角仙氣慢鏡。

翡翠宮

女角都非常一般

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

孔劉好man! 我好鐘意佢,著衫好睇到呢

子爵府

lojo11 發表於 17-1-31 19:39
孔劉好man! 我好鐘意佢,著衫好睇到呢

藍海,我like喎,鬼怪女主角真係一般,睇左兩隻師任堂

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

藍海未睇,故暫不評論。
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

子爵府

alicialee1210 發表於 17-1-27 01:56
2套都有睇,總結2套都好睇但唔會翻煲,唯有令我翻煲的韓劇,只有星星。星星果時真係好好睇,好吸引

...

睇星星嗰時有時會大喊大笑,藍海劇情有點拖拖拉拉,有啲悶

首頁

尾頁

跳至