懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

Hello, 請問有jm最近搵咗李福謙醫生喺養和開刀生BB嗎?收費如何呢?Thank you!

複式洋房

請問有jm之前喺養和開刀嗎?thanks!

男爵府

我睇Ben Chan , 佢同李醫生SHARE 同一CLINIC...

好似立過下眼李醫生大房45000 開刀順產
養和價錢可以上網睇

複式洋房

唔該哂你呀

諗緊如果㨂半私家房預15萬唔知夠唔夠?⋯⋯

複式洋房

請問有jm知道嗎?

複式洋房

Up

複式洋房

Up

男爵府

Pigpigpigtiger 發表於 17-2-7 18:29
Hello, 請問有jm最近搵咗李福謙醫生喺養和開刀生BB嗎?收費如何呢?Thank you! ...

今日去左Ben chan 產檢,幫您响李醫生到影左價單

複式洋房

唔該曬你呀!實在太好人了! Thanks so much!!!

Btw恭喜你呀! BB幾時預產期啊?

男爵府

Pigpigpigtiger 發表於 17-2-14 16:45
唔該曬你呀!實在太好人了! Thanks so much!!!

Btw恭喜你呀! BB幾時預產期啊?

5月尾開刀呀~

唔洗客氣。咁arm產檢~李醫生好多人睇架~

複式洋房

加油呀!祝一切順利!All the best!!!

我聽人講話Dr.Chan照結構係最好,請問係咪揀nifty呀?

複式洋房

我係搵Dr. Li產檢,Dr. Chan照結構的,兩位醫生都非常之好。 結構同nifty係兩樣嘢黎架,如果驗唐氏係選擇 T21 or nifty,我揀了T21,Dr. Li幫我做

男爵府

Pigpigpigtiger 發表於 17-2-16 15:52
加油呀!祝一切順利!All the best!!!

我聽人講話Dr.Chan照結構係最好,請問係咪揀nifty呀? ...

Dr chan就幫我做晒結構同t21

複式洋房

唔該曬大家呀!咁我快d 約時間做檢查先~

別墅

今日第一次產檢, 冇藥, 李醫生收 $2500, 真係好貴

別墅

同埋佢一定要喺養和接

別墅

Pigpigpigtiger 發表於 17-2-7 18:29
Hello, 請問有jm最近搵咗李福謙醫生喺養和開刀生BB嗎?收費如何呢?Thank you! ...

剛剛4個月前, dr. Li 開刀,dr. Chan 結構(其實都係dr. Li refer dr. Chan , 方便快捷,同一日產檢加照結構!) dr. Li 收費大約如下:
- 每次產檢大約收費$2,500-$3,000
- T21 $11,000
- dr. Chan 結構大約$4k to $5k or $3-4K (hope someone can correct me, I forgot!)
- 我揀大房,開刀費$36k 麻醉師$12k, dr. Li 每日巡房費roughly $1k to 1.2k!
- dr. Li referred 兒科醫生, dr. Wong , 每日巡訪加出生後的Test大約一萬蚊

其實每次產檢都好期待見到dr. Li, 佢真係好抵俾,因為我每次見佢都當作睇埋心理醫生,每見佢一次,心情同埋心理質素都會好好多架!佢會話我擔心埋啲好無聊嘅嘢!

佢手勢好好,好溫柔,我係十分怕痛嘅人但成個開刀過程都冇乜點痛過!不過我體質較好,所以落床後以為傷囗會好痛,仲叫老公丶爹d同埋細佬一齊扶我,點知我落左床坐係床邊大約15分鐘之後,企起身第一下扶都唔洗人扶就即刻沖咗入廁所....

不過李醫生係醫院係會叫人去沖涼架.... :p ..... 我有係醫院洗頭冲涼咗兩次呀.....

別墅

回覆 shuikwan 的帖子

咁你最後喺養和生? 埋單幾錢, 我都打算要大房, 想知大概 budgetThanks

複式洋房

shuikwan 發表於 17-4-14 02:19
剛剛4個月前, dr. Li 開刀,dr. Chan 結構(其實都係dr. Li refer dr. Chan , 方便快捷,同一日產檢加照結 ...
我本身都係超級怕痛, 我都想搵Dr. Li, 但知道佢收費真係唔平, 所以我都想知道你最後出院埋單大約幾錢呀? 因為我想有個預算.... 謝謝你!

別墅

misskimchi 發表於 17-10-14 22:17
我本身都係超級怕痛, 我都想搵Dr. Li, 但知道佢收費真係唔平, 所以我都想知道你最後出院埋單大約幾錢呀? 因 ...

產檢預佢2-3000一次,有特別嘅test又貴d!而醫院大約如下:
- Dr. Li: 36000 (大房開刀收費) semi 及private 又貴d
- 麻醉: 12000 (醫生費的30%,所以如果揀私家房又再貴啲,如此類推)
- 養和大房package: 25000
- Dr. Li 每天巡房費:1200 or 1500 (I forgot!)
- 兒科醫生:10000 (roughly, 因為我有做埋一啲Test)
你預十萬for 大房!

首頁

尾頁

跳至