醫護健康

跳至

首頁

尾頁

洋房

我以前淨係知好多人都有鼻鼾, 廣告仲會有好多產品解決鼻鼾問題, 直至我識咗依家個男朋友就發現原來唔少都市人都會有磨牙依個問題 諗起第一次聽到佢磨牙個時, 我仲嚇到醒咗, 係到諗 "嘩! 咩聲嚟㗎, 唔會係鼻鼾掛?!" 之後就發現原來係磨牙, 真係聽到啲聲都覺得佢啲牙會磨壞

我知道牙醫診所有方法幫磨牙人士防止磨牙, 不過價錢貴之餘都嫌麻煩。點知比我見到呢個Comfort Plus止鼻鼾防磨牙牙托。佢係我搵過最方便同價錢合理既一個防磨牙方法, 所以就買嚟當禮物咁送咗俾佢

倒模牙托個時要視乎你想解決鼻鼾定磨牙問題, 而跟唔同嘅指示做。其實我男朋友又有鼻鼾又有磨牙 不過磨牙問題嚴重啲, 所以想解決咗佢先

佢依家用咗個牙托已經差唔多一個月, 磨牙聲係細聲咗好多, 雖然係會聽到磨牙托個啲聲, 不過相比起佢以前直接磨落啲牙到嘅聲, 依家已經好咗好多, 至少唔會一晚俾佢嘈醒幾次

依個牙托雖然係治標唔治本, 因為佢始終唔可以停止到你磨牙依個行為, 不過對於只係想減低牙齒磨蝕嘅傷害, 用防磨牙牙托真係又快又方便

有無人都有磨牙煩惱?可以分享下架

參考資料:

Comfort Plus
Website:http://www.comfortplus.com.hk/

實體店:
屈臣氏藥劑師專櫃
萬寧藥劑師專櫃
工聯優惠中心

網上商店:
www.zhoppa.com
www.comfortplus.com.hk

本文章之全部內容均屬個人意見及感受。

大宅

HaloGal 發表於 17-2-12 19:19
我以前淨係知好多人都有鼻鼾, 廣告仲會有好多產品解決鼻鼾問題, 直至我識咗依家個男朋友就發現原來唔少都市 ...

請問邊度買,有冇相睇下,thx

首頁

尾頁

跳至