自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

您好!
如果朋友個姑媽剛走人, 朋友可否做姐妹呢?? 感謝.
代親戚問

珍珠宮

理論上吳得,不過雙方都不介意的話,照做

子爵府

親子王國15週年勳章

回覆樓主:

唔得

男爵府

吳該哂. 其實想知點解?? 係太親關係嗎??

水晶宮

回覆 evakwok0509 的帖子

依D嘢边 有得問架喎, 照理就唔得, 但好似我咁, 我朋友唔MIND我照做.佢全家都唔MIND.

水晶宮

其實真係要睇主人家, 我妹試過一個月去了2次大酒店, (兩位姻親), 同月結婚的新娘都取消了我妹做姐妹的安排

男爵府

開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回

要問新人家長......... 我上次, 新人男家話5好, 連去飲都不能。

子爵府

傳統上唔得
呢個係近親,紅白不能相沖,去飲都唔應該

如果新人,新人一家,同姐妹、姐妹家人都唔介意另計
但如果咁唔介意就唔洗問
點做點好啦

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

要睇主人家

早兩年我表弟結婚 (我媽堂妹個仔), 咁岩我大陸既親姨丈係婚宴前幾日過身, 理論上我地全家都唔去得飲, 我姨丈同阿姨話無問題, 百無禁忌全家齊齊去飲, 只係我表弟同表弟婦無斟茶畀我媽飲.

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

伯爵府

我覺得唔好,就算雙方都話唔介意都好,都唔好做,去飲都唔好!

雖則話唔介意! 但怕有咩唔好嘢,到時會瀨得就瀨!

首頁

尾頁

跳至