想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

仲有大概5日就到duteday,尋日照內膜得3.1,
醫生話18號追唔到呢個cycle 又要放棄了。。。
有無辨法增厚內膜??
P.S 訂左vins E 400IU,Arginine1000g 要下星期先收到~而家食緊飢醇,魚油,vins D,糖尿藥,葉酸
另外每日2杯豆漿,全日用黑豆茶代水,早上飲紅棗山藥黑豆茶,滴雞精
仲有咩可以做~?

水晶宮

食蛋,花膠,飲奶

大宅

puppydingo 發表於 17-2-14 16:10
食蛋,花膠,飲奶
Thank you!!
我都一星期有2,3次煲花膠湯,等我飲多D奶先~雞蛋因為之前食太多,所以膽固醇超左小小(好膽固醇),有一排無食,如果淨食蛋白有無用~?

男爵府

醫生有冇開增厚內膜藥? 上次我得6MM, 食左增到8MM~

大宅

回覆 Bicanna 的帖子

我問左佢,佢話唔用藥住~其實我問過佢食飢醇,Q10,vin D & E 有無用(我有多囊)佢話無用,食菜酸就得。

大宅

zoeli0718 發表於 17-2-14 16:03
有 ...

做運動增加血液循環都好有幫助

大宅

回覆 KKM2013 的帖子

我會加油!而家1星期跳舞3日,請問dute day後跳唔跳得~?

別墅

zoeli0718 發表於 17-2-14 16:03
有 ...

妳指是放棄放雪胎?
飲太多豆製品會唔會太涼?

大宅

focusonmyway 發表於 17-2-15 16:50
妳指是放棄放雪胎?
飲太多豆製品會唔會太涼?
係iui ..

男爵府

zoeli0718 發表於 17-2-14 18:24
回覆 Bicanna 的帖子

我問左佢,佢話唔用藥住~其實我問過佢食飢醇,Q10,vin D & E 有無用(我有多囊)佢 ...

我都有多囊,剛上個月m後開始停避孕藥,以為未有咁快排到卵,呢個月應該黎唔到m,縱然排卵期覺得有唔舒服,但我以為係想排但排唔到所以咁唔舒服。上星期五開始好似谷M咁腰痛肚痛,但一心覺得自己無排卵所以唔會黎既,點知尋日突然黎左!我之前食左大約兩三年避孕藥,m少得可憐,婦科話係食到內膜薄晒,但我今次m比之前黎多左好多!我停避孕藥後就開始食肌醇,同時仲有食聖潔苺同睇中醫調理,我覺得中醫幫到我好多,你都試下keep住睇一排丫。我係睇呢度jm介紹,謝安琪都睇果個觀塘莊醫師

大宅

BlairHo_2015 發表於 17-2-15 20:44
我都有多囊,剛上個月m後開始停避孕藥,以為未有咁快排到卵,呢個月應該黎唔到m,縱然排卵期覺得有唔舒服 ...
我都係之前食避孕藥食到薄晒,但都有0.7,之後食排卵藥又再薄D
我都有睇過中醫,睇左1年何樹X,無咩幫助,日日食住都4,50日先黎,又係好少...我有諗過睇莊醫師,但近排佢好紅怕等好耐,而且對我黎講比較遠...你覺得真係好好?

男爵府

zoeli0718 發表於 17-2-17 11:02
我都係之前食避孕藥食到薄晒,但都有0.7,之後食排卵藥又再薄D
我都有睇過中醫,睇左1年何樹X,無咩幫助,日 ...

我覺得莊醫師幾好呀,好好我又唔敢講,因為我只係睇左一個月,中醫都好睇夾唔夾既,我就覺得莊醫師同我夾到,呢個月經期黎得好好,會再繼續睇觀察多一個月既經期。
我叫埋我男朋友去睇,男人有食煙飲酒身體都係唔多好架啦,佢睇左一次,早兩日去睇第二次,醫師話佢好受藥,而我男朋友又肯繼續睇 (佢係啲病都唔肯睇醫生既人),咁我諗係佢自己feel到個人有好左先會肯再去睇既。
你不坊一試呀

男爵府

zoeli0718 發表於 17-2-17 11:02
我都有睇過中醫,睇左1年何樹X,無咩幫助,日 ...

仲有我之前內膜薄,經量好少,得幾滴,兩日已經乾淨晒,m巾係唔會有血落到去。呢個月我今日黎第四日了,個量似之前既第二日咁樣,但我今日月既第一,二日都量多,係以前既十倍!我無再睇婦科照,但我估應該內膜有變厚先黎到咁多。

複式洋房

真係要試吓做運動,夜晚用暖水浸腳,起碼到腳肚,著襪瞓覺,下身保暖,我除咗沖涼24小時都著襪,著拖鞋,唔好坐地下因地下涼。保持血液循環良好!

一句講晒就係下半身要溫暖溫暖溫暖!
加油,祝好孕

大宅

回覆 babemeow 的帖子

多謝你呀~今日會買盤浸腳~!

大宅

回覆 BlairHo_2015 的帖子

好啦~其實唔洗自己煲係可以試既~但佢好似唔係婦科?

男爵府

zoeli0718 發表於 17-2-18 13:21

好啦~其實唔洗自己煲係可以試既~但佢好似唔係婦科?

佢係咪婦科我就唔清楚,但謝安琪都係由無睇到有左都仲有睇佢。你睇下隔離post,有啲jm睇左個幾月就中左。我覺得莊醫師對呢方面幾有心得,亦都比到信心人。一星期藥四百幾蚊又唔貴,你即管考慮下睇唔睇。

大宅

果個post 我一早追晒未知自己有無恆心.因為之前放工趕返去煲藥,又一早又去排隊睇醫生.訓得好差,堅持左一年覺得好大壓力
好啦~等我又試下莊ec先~謝謝你呀~~!!

大宅

BlairHo_2015 發表於 17-2-17 12:41
仲有我之前內膜薄,經量好少,得幾滴,兩日已經乾淨晒,m巾係唔會有血落到去。呢個月我今日黎第四日了,個 ...
請問睇左幾耐經期量開始多番

男爵府

hihicatcat 發表於 17-2-18 16:06
請問睇左幾耐經期量開始多番

我1月2食最後一粒避孕藥,1月9号黎M,1月19号開始睇莊醫師。剛剛2月14号再黎M就已經見到經量明顯多好多,果時係食左三個幾星期中藥

首頁

尾頁

跳至