美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

男爵府

除左 yl 既 sacred frankincense, 仲有香港邊道可以搵倒 boswellia sacra 呀?

通常最常見係 boswellia carteri
Keep calm & carry on

珊瑚宮

SiuSiuB829 發表於 17-2-19 21:12
我用1drop lavender + 1drop peppermint + 水 + 少少salt 整洗鼻水

鼻敏感改善左好多

都唔明, 傳銷永遠都係薰衣草+薄荷, 無第二條配方, 百搭咩, 乜都啱?
少少鹽水, 仲加2滴精油?
精油係濃縮, 長用小心個鼻。
我都曾經用芳療產品洗鼻, 但只會用純露, 咁刺激既精油, no la。

別墅

Josh.A 發表於 17-2-19 21:51
回覆 mee 的帖子

已pm你,你試左得先分享!希望你身體健康!🙂🙂

謝謝你

男爵府

開心吸收勳章 畀面勳章

Josh.A 發表於 17-2-19 14:36
我冇orange,暫時用stress away!
乜野叫OOS?
I think OOS=out of stock

禁止訪問

伯爵府

Josh.A 發表於 17-2-19 14:36
我冇orange,暫時用stress away!
乜野叫OOS?

oos 咪out of stock囉,所以慳住用

伯爵府

cbeyond 發表於 17-2-19 14:43
係薰衣草已加底油。
以傳銷用既咁重分量, d所以底油稀釋, 一樣唔正確, 有問題。
...

精油既嘢始終有人話好有人話唔好
亦唔代表個個人都啱用既
我小朋友好鍾意用薰衣草,又未試過灼傷
利申: 我小朋友敏感皮膚底

伯爵府

SiuSiuB829 發表於 17-2-19 21:12
我用1drop lavender + 1drop peppermint + 水 + 少少salt 整洗鼻水

鼻敏感改善左好多
是什樣精油,可否post the photo. Thx

珊瑚宮

SJ6 發表於 17-2-20 09:17
精油既嘢始終有人話好有人話唔好
亦唔代表個個人都啱用既
我小朋友好鍾意用薰衣草,又未試過灼傷

精油唔係睇個人, 係睇精油本身化學成分。
請問薰衣草精油化學成分是什麼, 有咩要注意? 咩人唔適合用? 話有效果, 係咩成分有效呢?
傳銷唔係叫係點/薰吓精油, 要陣味道。
佢地講緊係去到治療, 乜都唔識, 就叫人用,去治療。
咪話囉, 精油好個人, 唔係個個都可以用出效果來。
呢d咪係廢話囉, 唔識扮代表。
精油唔係專利產品, 隻隻牌子都講睇個人, 人地出名牌子執左N年。

伯爵府

cbeyond 發表於 17-2-20 10:39
精油唔係睇個人, 係睇精油本身化學成分。
請問薰衣草精油化學成分是什麼, 有咩要注意? 咩人唔適合用? 話有 ...

唔啱用咪唔好買囉!!
傳銷咁又點,你可以唔好買架,啱用咪用唔啱用咪唔用囉。。。 人地樓主問緊有冇人用精油啫,你咁十反應都唔知做乜
我又唔係只用嗰隻傳銷牌子既精油,其他牌子都會用架啦,for 我自己,我用精油係想要香味 唔係要乜义嘢治療囉,你當聖水咩,味香又自己鍾意就用,就係咁簡單!

珊瑚宮

回覆樓主:

睇清楚一點, young living既所謂分享唔係講緊邊隻精油好聞, 而係講緊治療。
去到治療層面, 就應該提供正確方法, 分量。
唔係個人夾唔夾這類講完等於無講既說話。
連基本隻精油知識, 成分都提供唔到, 而講到去治療作用, 真係.....

珊瑚宮

SJ6 發表於 17-2-20 10:45
唔啱用咪唔好買囉!!
傳銷咁又點,你可以唔好買架,啱用咪用唔啱用咪唔用囉。。。 人地樓主問緊有冇人用 ...

唔通我講中晒....

伯爵府

cbeyond 發表於 17-2-20 10:49
唔通我講中晒....

唔知你係咪俾人呃過,我自己只買鍾意既味唻擴香,心情好啲咁簡單! iherb 既我都一樣會買,唔好咁多陰謀論啦。。。

珊瑚宮

回覆樓主:

陰謀論? 講緊傳銷。
啱既, 分享左2版, 一句似樣d既分享都無, 傳銷都應該係陰謀論了。
每次都係個幾句分享-->好用, 用緊, 好個人嫁。
呢d叫分享, 悶唔悶嫁

珊瑚宮

回覆樓主:

仲有, 唔係當young living係最好咩, iherb?
降咁多呀

別墅

mee 發表於 17-2-19 21:48
謝謝你!

但應該如何洗鼻孔?用手兜住d水,點倒入鼻?

我用呢種50ml 樽,純分享

淘宝商品:50ML茶棕色PET喷鼻器瓶医药用鼻腔生理盐水液体喷雾分装空塑料瓶 http://b.mashort.cn/h.dmCB0C?sm=cfd8cf ((emoji)(emoji)(emoji)复制整段信息,打开手机淘宝可直接访问(emoji)(emoji)(emoji))

伯爵府

2018復活節勳章

我而家係OFFICE就用DIFFUSER (peppermint+lavendar)

珊瑚宮

gg_candy 發表於 17-2-20 11:46
我而家係OFFICE就用DIFFUSER (peppermint+lavendar)

唔想大家瞓著, 用緊may chang + spearmint。
清新綠箭薄荷味, 比起一般薄荷味道清新得多, 加埋may chang有d檸檬味道, 醒神, 同事們都好喜愛。
清新得來, may chang殺菌力又強, 價錢又平, 好抵用。

珊瑚宮

回覆樓主:

呢排young living 積左好多貨賣唔晒嗎?
乜野分享都係lavender + peppermint
應該通知全港香薰治療師啦, 配方咁百搭, 佢地唔使俾咁多錢 &時間讀書, 考牌啦。
乜都用lavender + peppermint已經可以, 幾簡單

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至