興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

大宅

岩岩由三叔轉用i phone, 想請問開wifi??? 我搵左好耐都唔識,同埋想請問如果download 番whatapps, 係咪要把舊機個whatapps delete左去?還有登記蘋果賬號,係咪要用信用卡登記架?唔好意思,咁多野問,唔該晒各位

大宅

回覆:請教i7 幾個問題。。thx!

岩岩搵到wifi點開喇,咁想請問我點 download番d apps?? 謝謝

禁止訪問

侯爵府

lilyhhbb 發表於 17-2-19 21:02
岩岩由三叔轉用i phone, 想請問開wifi??? 我搵左好耐都唔識,同埋想請問如果download 番whatapps, 係咪要把 ...

1. 當你在 iPhone 裝 whatsapp, 要重新認證你的電話號碼, 當成功認證後,三叔上的 whatsapp 會自動失效,不用 delete. 如果你想將三叔上的 whatsapp 對話記錄轉去 iPhone, 又另一做法。

2. 你只要用電郵便可建立 apple Id. 你買 apps 先需要俾信用咭資料。

https://support.apple.com/zh-tw/apple-id

大宅

引用:Quote:lilyhhbb 發表於 17-2-19 21:02 岩岩

原帖由 crshk 於 17-02-20 發表
1. 當你在 iPhone 裝 whatsapp, 要重新認證你的電話號碼, 當成功認證後,三叔上的 whatsapp 會自動失效 ...
唔好意思,想請問我已經用icloud登記左,但就出現這個畫面,再按檢查,就叫我輸入地址和信用卡資料,我試過信用卡打無,地址就咁打hong kong, 再去app store dl野都係出現這個畫面。。搞到易加都未登記到

侯爵府

lilyhhbb 發表於 17-2-20 08:54
唔好意思,想請問我已經用icloud登記左,但就出現這個畫面,再按檢查,就叫我輸入地址和信用卡資料,我試過 ...

你試下跟我上面的 PATH LOGIN APPLE ID 一次, 似乎你個 ACCOUNT 未VERIFY。

大宅

引用:Quote:lilyhhbb 發表於 17-2-20 08:54 唔好

原帖由 crshk 於 17-02-20 發表
你試下跟我上面的 PATH LOGIN APPLE ID 一次, 似乎你個 ACCOUNT 未VERIFY。
唔該你先,我整左好耐先整到,
重有我喺app store dl野,明明d app係免費,唔知點解佢叫我打密碼,然後購買,我係用icloud做登記賬號,係咪冇關係的? 唔好意思,問咁多野,麻煩晒你

侯爵府

lilyhhbb 發表於 17-2-21 15:38
唔該你先,我整左好耐先整到,
重有我喺app store dl野,明明d app係免費,唔知點解佢叫我打密碼 ...

不用客氣。

DL 免費野都要入密碼。如果要俾錢的一定要你再確認一次, 同叫你入 CREDIT CARD 資料 (如果你之前無入)
放心下載!!

大宅

引用:Quote:lilyhhbb 發表於 17-2-21 15:38 唔該

原帖由 crshk 於 17-02-21 發表
不用客氣。

DL 免費野都要入密碼。如果要俾錢的一定要你再確認一次, 同叫你入 CREDIT CARD 資料 (如果 ...
真係唔該晒你解答我咁多問題第一次用i phone真係好多野唔識

首頁

尾頁

跳至