自由講場

跳至

首頁
34567...8

尾頁

禁止訪問

回覆樓主:

伯爵府

Poo得好勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第二回

回覆樓主:

10歲時7月節俾死神睇中,西醫診係 腦膜炎,昏迷咗幾日轉咗瑪嘉烈都唔得,醫生都叫阿媽做定身後事 ,老人家帶阿媽去問米,唔知用咗啲乜嘢交換,跟佢拜完之後就醒返,你話真係不可不信,醒返之後其實個腦無哂資料,阿媽都有懷疑過已經換左
想認識多啲屯門友

珍珠宮

kirstyau 發表於 17-2-24 19:23
做左人阿媽之後,屋企得我同2個細路,自己食龍眼粒,核塞左口“龍”,個下一片空白,係咁跳好彩粒核跳返出 ...

我都試過哽喉係成粒荔枝,仲要細個果陣係陰影黎添,到而家都唔敢再食,好彩果陣老豆大大力打左個背脊一下,成粒飛出黎,個喉嚨痛到癲左,好恐怖個情境,諗返起都好驚

大宅

伯爵府

回覆樓主:

差一步比從天而降既針筒插中,就算唔死,用過針筒條友有咩病我一生就毁左啦好彩果刻我停底同細佬講野,真係行多一步就死梗啦
(ง •̀_•́)ง 漫漫長路, 加油

子爵府

HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 美好大世界2017勳章

zola 發表於 17-2-24 19:01
貪玩塞左d野落兩邊鼻哥Lone,了唔返出黎,透唔到氣,諗住死緊(又唔知點解唔記得可以用口透氣),到差不多頂 ...

大宅

zola 發表於 17-2-24 19:01
貪玩塞左d野落兩邊鼻哥Lone,了唔返出黎,透唔到氣,諗住死緊(又唔知點解唔記得可以用口透氣),到差不多頂 ...

水晶宮

jarjane 發表於 17-2-24 20:09
約8年前, 我著了一件及膝長度的中褸搭的士, 到步比錢時, 見到有幾個清潔女工用水槍洗地, 我落車後正在關門 ...

你呢個好得人驚
比架車拖行 半秒都可能byebye
好彩清潔姐姐見到
佢射水去部的士 的士又會識停車嘅?
我好百搭o架! 煲魚,煲牛,煲瘦肉,煲甘荀乜都得!!

水晶宮

kianmama 發表於 17-2-24 23:44
有年年三十晚,係屋企附近過馬路,去到安全島轉紅燈,咁咪企係到等轉燈再過,因為當時比較多人企係安全島等 ...

我都盡量唔會去安全島等架
前後身都有車經過 有時兩邊都係大車過 好得人驚
我好百搭o架! 煲魚,煲牛,煲瘦肉,煲甘荀乜都得!!

子爵府

SKLH 發表於 17-2-24 19:18
有人跳樓跌到我身邊,當時唔知什麼事,感覺到一陣風吹上黎,望清楚係人黎,即刻打比媽媽上香,嚇死我了:pit ...

大宅

我之前去泰國玩過陣,騎著摩托車,第一次學會,新手上路,轉彎D時候想靠邊,結果一輛大車直沖過黎,差D撞上,我朋友用腳頂住,我慌了,然後加速前進才逃過一劫。

翡翠宮

回覆樓主:

大吉利是無大事故,最驚嚇係細個幾歲人仔時,周圍搵野玩。係親戚個袋度見到支玩具槍,其實係真槍,向天花板開咗槍。嚇到個人傻咗大喊。好彩無走火/ 射人,唔係就 bye bye 咗啦

水晶宮

蕃茄薯仔湯 發表於 17-2-24 18:29
無聊 諗番以前十幾歲嘅時候
總有啲驚險經歷
發生時唔覺

好恐怖!

水晶宮

SKLH 發表於 17-2-24 19:18
有人跳樓跌到我身邊,當時唔知什麼事,感覺到一陣風吹上黎,望清楚係人黎,即刻打比媽媽上香,嚇死我了:pit ...

我一經過d樓樓下就會望上去,總之有d驚有人跳落黎。

水晶宮

小平媽媽 發表於 17-2-25 09:48
10歲時7月節俾死神睇中,西醫診係 腦膜炎,昏迷咗幾日轉咗瑪嘉烈都唔得,醫生都叫阿媽做定身後事 ,老人家 ...

你冇問用咩交換?

男爵府

患了重病,上網看資料只可以活兩年, 當時崩潰, 但是後來醫生話有葯醫, 死過返生,好開心.

男爵府

小平媽媽 發表於 17-2-25 09:48
10歲時7月節俾死神睇中,西醫診係 腦膜炎,昏迷咗幾日轉咗瑪嘉烈都唔得,醫生都叫阿媽做定身後事 ,老人家 ...

咁abc, 加減數, 簡單中英文 還有沒有留下記憶?

侯爵府

回覆樓主:

細個時同阿哥過馬路,突然有架的士駛來,真係電光火石間,根本跑唔切,阿哥好似做戲咁推我去對面線(冇車),佢自己就比車撞到碌上車頭冚再跌落地,好彩大家都冇事,手腳小小甩皮擦傷,我隻鞋係車底⋯嗰晚係年卅晩,大家驚比阿媽鬧多過驚被車撞,司機叔叔話要不要入院,我們怕事話唔洗,今時今日阿媽都唔知

男爵府

回覆樓主:

十幾年前係大陸,一次意外迷迷糊糊中被送去搶救,腦内出現倒片,心有不甘,自己同自己講,唔甘心就咁死佐,好多嘢沒做,横睇典睇冇理有自已咁短命。之后失去知覺,入到手術室,突然醒返,抓住醫生話你一定要救返我。醫生話你放心,我的職責就係救返你條命。
手術後醒返第一眼就見到個位醫生仲著住手術衫企係我身邊。 我等一句就問醫生,我沒死個哈,醫生話,沒,仲係度,我話過會救返你嘛 。我當時就好開心咁笑。醫生話冇事啦,仲識講笑。咁我走了要去换返衫啦。

咁多年来都成日諗起個位醫生。好多謝個位醫生救返我。

翡翠宮

牛年勳章

個個經歷都好恐怖呀

首頁
34567...8

尾頁

跳至