興趣嗜好

跳至

首頁
12345...18

尾頁

公爵府

點解有D八字算命, 通常只係會講個大概比你知, 例如: 今明兩年姻緣有機會, 宜好好把握, 事業會有轉機....... 需留意乜乜乜, 但係就唔會好肯定咁講到比你知, 你咩野年一定會結婚, 對象係咩人, 生肖屬咩之類, 點解又有D算命可以咁肯定咁講到你會有幾多段姻緣, 會有幾多名子女, 其實邊種算命係最準?

因為, 以我為例, 話比我知我姻緣大運過左, 點解唔把握喺姻緣大運中結婚? 但其實我自己點會知道呢? 其實唔係由天安排我地點行條路, 點樣遇上對象嗎? 如果命中係有結婚既, 咁到嗰年嗰月點都會結架! 講有機會, 亦都可以係無機會結得成架! 即係我係覺得算命唔係可以好肯定咁講到比你知, 會係邊年遇到姻緣, 會拍得成拖, 邊年就會結婚, 或者會分手, 邊年又會發生咩事, 而唔係一個預測

我好奇想問下, 唔係想質疑任何一個門派算命, 無意冒犯, 我只是唔明點解有D可以咁肯定咁講到, 而有D就只係講有無機會

侯爵府

回覆樓主:

你呢排係咪好愁?人生有大轉變,起伏?所以先會有呢D疑問?如果一般人,日復日,年復年咁過平淡日子,好少去考量呢D.問題。。

八字,查實係好難準確地講出你幾歲嫁,幾歲生仔,嫁個咩人。。因為睇係咁睇,好似你八字係喜嫁特別人種,例如大你十歲以上,離過婚,有子女等等,咁就會睇到個大概。。。但係邊年就一定嫁得出,都係睇你果年係紅鶯星動,桃花旺,都唔係包生仔,只不過果時個人會感性D..浪漫D..如果有埋個衝動,咁順理成章結婚囉。但如果咁岩有外圍環境影響,例如經濟受困,你地擱置左個婚期,到左過左果個階段,你地失去左個衝動,咁咪唔結囉。

同埋,算命永遠同你講廿幾三十歲嫁得,查實呢個大部份都中嫁。。唔通四,五十嫁咩。。都係一個統計學姐。。

面對生活困境,真係得睇開D..唔好諗咁多增加心理壓力。。如果真係想有人同自己傾下,可以去求支籤,諗足個問題去求。。咁你到時咪有個方向行囉。。唔知係咪一定準同岩。。但你當心理輔導令自己平和囉。。20蚊一次抵到爛。

公爵府

lazywife 發表於 17-3-5 13:51
你呢排係咪好愁?人生有大轉變,起伏?所以先會有呢D疑問?如果一般人,日復日,年復年咁過平淡日子,好少 ...

係囉!好像我咁,因為錢銀問題,工作問題而挌置左結婚,沒有想結婚的問題因為當時忙著其他事情!咁就錯過左話姻緣運嗰一兩年而沒結到,咁我即係有沒婚姻呢?有沒老公呢?命中會有幾多段姻緣?有幾多子女? 我見有啲算命真的講到比你知,甚至幾時都可以知道,對方特徴都講得出,但是八字就好像只講到個大概,例如叫我努力啲去搵工,努力啲去識人(識男性for姻緣),咁但是又代表我一定找到工作?一定找到另一半嗎? 好像沒有一個肯定的答案

禁止訪問

好媽媽勳章

水晶宮

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我都想知,婚姻唔如意,冇曬希望,離婚定繼續忍?

可以求咩搵到答案?

男爵府

babyhowie 發表於 17-3-6 02:36
我都想知,婚姻唔如意,冇曬希望,離婚定繼續忍?

可以求咩搵到答案? ...

我都係迷惘中,之前算命都話我條命係會結兩次婚,仲要係呢幾年嘅事,攪到我好不安

wcpcelia    發表於 17-3-6 10:10

水晶宮

回覆樓主:

係你八字易唔易睇

仲有子女姻緣都未必有show齊出來架

有時八字上面, 對你有影響先見到

結婚機會係會明顯睇到, 但你都可以唔結

水晶宮

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

jounhappy 發表於 17-3-6 04:41
我都係迷惘中,之前算命都話我條命係會結兩次婚,仲要係呢幾年嘅事,攪到我好不安
...
至弊我去算命個盲公話我個真命天子要出現都已經出現左,即係miss左,家陣呢個又嫁錯左,如果離婚,
可能就要孤獨終老!

禁止訪問

好媽媽勳章

禁止訪問

好媽媽勳章

水晶宮

zoie_w 發表於 17-3-5 11:47
點解有D八字算命, 通常只係會講個大概比你知, 例如: 今明兩年姻緣有機會, 宜好好把握, 事業會有轉機...... ...

樓主你最近生活好嗎?我記得你,放開一切,重新開始,可能沿途風光更好。

男爵府

LittleRoxie 發表於 17-3-6 07:34
本人就是被數個算命師父,鐵囗說會離婚
有個仲話2014唔離的話
你回來拆我招牌

咁都要c6有心同你一齊努力去改變命運,我果個就已經無視左我幾年

男爵府

babyhowie 發表於 17-3-6 07:25
至弊我去算命個盲公話我個真命天子要出現都已經出現左,即係miss左,家陣呢個又嫁錯左,如果離婚,
可能就 ...

咁你心目中知唔知你嘅真命天子係邊個?有冇有冇機會?

公爵府

MariaTsui 發表於 17-3-6 08:35
樓主你最近生活好嗎?我記得你,放開一切,重新開始,可能沿途風光更好。
...

最近一啲都唔好! 上年12月尾無啦啦比公司裁員,連份工都冇埋,男朋友又走左,我病左佢現在連問候我一句都冇! 一啲都冇好過!人緣又麻麻!唔開心唔如意既事就有

大宅

本身都系事在人為啦,自己D努力最重要

公爵府

LittleRoxie 發表於 17-3-6 02:07
其實八字係算一盤數
好似d經濟學家咁,憑着一些數學公式
去預測未來,大家讀過數學都知

我過哂姻緣大運,問我點解嗰年唔結婚呀? 應該嗰年要結啦!咁我都唔知架喎!根本上嗰年都無積象話係會結婚,咁唔係應該注定我係要結就會順應天命會結架咩?

禁止訪問

好媽媽勳章

公爵府

LittleRoxie 發表於 17-3-6 17:36
咁如算到那年會中六合彩
唔通呆在家等張六合彩飛,飄入屋中
都要拿出廿元,行去投注站買

我流年的姻緣運只有現在呢一兩年咋!係昧應該要去找個風水師傅?

大宅

回覆樓主:

我以前都有睇開流年,師傅係會講得好玄,佢都曾經講過其實命運係可以改,佢唔會講肯定發生。比如話,今年有個人會出現,但唔會講生肖,到時你認為係呢個人,你要再問你同呢個人夾唔夾,但都唔會話你地一定百頭到老/離婚,因為冇百分之一百。
佢都講過好多嘢要靠自己,講真睇算命都好似睇心理醫生咁。

珍珠宮

babyhowie 發表於 17-3-6 07:25
可能就 ...

再算埋流年才知,一日未死不能蓋棺而論
所有遇見,皆有因果
要是每個人都懂你,那你得有多平凡

首頁
12345...18

尾頁

跳至