美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

男爵府

Elenalan 發表於 17-4-14 19:45
我冇喺amazon買過skincare,最好第1次喺代理指定分銷度買,知道行貨係咩質素,先再搵下有冇平d嘅。
...

咁你係邊度買?how much? Thx (emoji)(emoji)

男爵府

Elenalan 發表於 17-4-28 14:16
我覺得定期laser skin rejuvenation + chemical peel, 基本上只用天然護膚品去做好補濕鎖水, 再按需要加B3 ...

Elen,

我朝早用skinceutical 嘅CE, 跟住HA serum + cream + 防晒

晚上用skinmedica 嘅rentionl 0.5, 跟住HA serum + cream

如想加入B3, 請問應該喺邊個step 加?,thx!

男爵府

Elenalan 發表於 17-4-28 17:57
B3唔可以同L Ascorbic Acid一齊用,所以你早上用CE, B3只可晚上用。

Retinol最理想係洗面後第一個step用 ...

Thx Elen!

但如日頭轉用MAP instead of CE, 係咪就可以跟住用B3, HA...?

男爵府

greentea000 發表於 17-5-2 02:53
我無用過glycolic acid toner,有1星期用2次AHA 8% lotion搽body去角質,無脫皮。唔知你用aha toner係咩用 ...

邊度買到AHA 8% lotion?可以日日用嗎?thx!

首頁

尾頁

跳至