自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

復活節有四日長假期,之前應承咗囡囡去睇海豚,所以15號帶咗佢去海洋公園玩!

今次去海洋公園多咗個新event,就係「親親動物月」!佢係會喺指定時間,有導賞員帶住動物俾大家近距離接觸,仲會有訓練員現場餵飼動,小朋友仲可以隨便發問問題添。

囡囡第一次見到雪鴞,同哈利波特入面嗰隻一樣架!好可愛!

我地仲睇左南極企鵝添!!

除咗親親動物,佢仲有個「動物碼拉松挑戰」,喺不同動物場館裡面有 QR code俾大家儲,每儲夠五個code就有啲優惠券送,儲齊二十個可以參加大抽獎。由於我同老公都好鐘意玩任務,所以我哋真係好努力咁不斷入唔同嘅館,最終儲到15。雖然未儲齊,但每次一見到code都好興奮。儲咗落黎動物圖鑑,可以隨時開返出黎,俾囡囡睇返啲資料,又好玩又有得留念。

我囡囡嗰日最開心就係可以近距離親親海豚!海豚平時只可以坐喺海洋劇場遠望,但今次可以只係幾呎距離咁接近,佢哋好友善,導賞員仲介紹咗點分海豚男仔同女仔,點餵海豚BB,同埋日常護理嘅趣事!

仲有個小朋友至愛放電位 - 威威天地,我哋差唔多留咗兩個鐘喺到玩,囡囡玩到唔捨得走。有個新建成嘅超大型遊樂場,有彈床,有攀石,啱晒幾歲嘅活力小朋友跑來跑去。我個囡仲玩埋小火車同小型摩天輪,亦都係好適合小朋友玩嘅機動遊戲!
呢次去海洋公園經驗同之前好唔同,全家都有驚喜又enjoy,特別適合鐘意動物嘅小朋友。活動至514日,未去嘅可以趁機會帶小朋友去!

wcpcelia    發表於 17-4-23 09:48

複式洋房

你女女好開心喎,:我小朋友都好鐘意動物架,請問可以近距離見到咩動物架?

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

Karfufu 發表於 17-4-23 00:00
復活節有四日長假期,之前應承咗囡囡去睇海豚,所以15號帶咗佢去海洋公園玩!

今次去海洋公園多咗個新even ...

瑪瑙宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

大宅

lkenny479 發表於 17-4-23 15:58
你女女好開心喎,:我小朋友都好鐘意動物架,請問可以近距離見到咩動物架? ...
有好多架,有海豚、海豹、雀鳥、樹懶等等,可以近距離望到…可以上佢個網睇時間表
https://www.oceanpark.com.hk/tc/plan-your-visit/daily-schedule

珍珠宮

BB防敏心得分享勳章

好開心吖,帶佢去認識下都好吖

禁止訪問

別墅

好正呀,我都好想帶兩個仔去玩返日。好在五月仲有幾日假,我同老公講定要去海洋公園先。

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至