親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

大家有無參加過元氣村同海豚玩? 他們有3款俾我地選擇.
我想知海豚餵食體驗 唔知可不可以觸摸海豚呢?

■Dolphin Fun Swim
在水中觸摸海豚的背,並且可以讓海豚帶著您一同游泳。也可以近距離欣賞海豚的表演。

■Dolphin Encounter
觸摸海豚,並且和海豚一同嬉戲遊玩,
可進入及膝的水中與海豚近距離接觸。

■MoguMogu Picnic (海豚餵食體驗)
體驗餵食各種海中動物,如海豚、海龜、陸龜等,並觀察其用餐方式、食物的不同。

謝謝

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

大囡同老公玩咗 dolphin fun swim

細囡同我玩咗 dolphin encounter

大宅

dolphin encounter 大約是怎樣 ?
是否有我們做動作, 海豚跟我們指示去做..?
多不多接觸海豚?
不參與的家長可以影到相嗎?

我現在不知參加 MoguMogu Picnic 定dolphin encounter ?
價錢相差 4220日元...
所以想知Dolphin encounter...值唔值....

謝謝

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

ms_maggie 發表於 17-5-8 13:38
dolphin encounter 大約是怎樣 ?
是否有我們做動作, 海豚跟我們指示去做..?
多不多接觸海豚?

當時玩 dolphin fun swim 會包埋 encounter, 所以我覺得最抵玩

如果只玩 encounter, 也可以好近距離接觸海豚, 同海豚玩2-3個遊戲, 可以摸海豚, 但家長唔玩的話, 就只可在範圍外影相

大宅

我有興趣,唔知怎樣訂?小朋友幾大個才可參加?謝謝

大宅

Koala_Chu 發表於 17-5-8 15:42
當時玩 dolphin fun swim 會包埋 encounter, 所以我覺得最抵玩

如果只玩 encounter, 也可以好近距離接觸 ...

請問家長在範圍外影相,會否很遠?還是池邊?

水晶宮

winnie916 發表於 18-4-17 08:21
請問家長在範圍外影相,會否很遠?還是池邊?

不是在池邊, 但又唔算太遠, 我部傻瓜機都 zoom 到過去, 係個好體驗, 我都鼓勵家長一齊參與

大宅

Koala_Chu 發表於 18-4-17 09:08

不是在池邊, 但又唔算太遠, 我部傻瓜機都 zoom 到過去, ...

即係家長參加埋就可以係池邊近距離影,對嗎?

水晶宮

winnie916 發表於 18-4-17 09:10
即係家長參加埋就可以係池邊近距離影,對嗎?

係, 不過落晒水, 你會掛住玩, 唔得閒影相

大宅

Koala_Chu 發表於 18-4-17 09:13
係, 不過落晒水, 你會掛住玩, 唔得閒影相

你經okinawa info果個網頁book?

水晶宮

winnie916 發表於 18-4-17 09:14
你經okinawa info果個網頁book?

當年去到沖繩, 酒店幫我哋打電話去 book

琥珀宮

回覆 ms_maggie 的帖子

請問第二個幾錢?

大宅

回覆 ms_maggie 的帖子

剛剛4月尾玩o左 "Dolphin Encounter",大概玩45分鐘左右 + 15分鐘講解,會有 2-3條海豚陪玩,可以摸海豚 & 同佢o地一齊玩遊戲 ( "HI FIVE"、錫我o地o既手、摸下背部同下巴、抛圈圈俾佢o地執 ... ... 等)。

要濕身,約2呎水深,小朋友最好著定保暖泳衣,如果大風都會涼涼o地。 另外,除o左相機/ 電話, 咩都要鎖 locker (預備定 YEN100,可退)。

個人認為好值得玩, 小朋友同我都玩得好開心。 如果家長唔入去,其實距離都幾遠,估有成20米,唔係咁易影得清楚。

如果只係餵海豚,其實可以去水族館排隊,仲抵玩 ~

男爵府

請問家長參預是否可以自行拍照呢?

還是不可拍, 要買相?

謝謝

首頁

尾頁

跳至