用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

自由講場 今日: 3140|主題: 921612

昨日見到個好乖考既小朋友

侯爵府

國民生產總值:22055

畀面勳章 BKXmas勳章

昨日坐巴士,見到有個應該讀緊幼稚園既小朋友同佢麻麻上車

首先,佢係自己有幫手拎住一袋野
之後佢一坐低左(坐係我旁邊),就指住第二個位叫麻麻坐...袋野就放係自己位前面地下,無隊比麻麻
跟住麻麻叫佢扣安全帶,佢即秒自己郁手扣好
途中佢好快就訓著左,仲訓左落我個肚腩到(雖然突然feel到自己肚腩好大,但佢好可愛,佢個頭仔仲暖粒粒)
到落車,雖然佢未訓醒,但佢比人叫醒都無發脾氣,麻麻叫佢拎野,佢都真係拎野落車

生到個咁乖既小朋友

別墅

國民生產總值:526

BKXmas勳章

回覆樓主:

好乖巧呀。

公爵府

國民生產總值:26500

BKXmas勳章

回覆樓主:

天珠殿

國民生產總值:907312

開心吸收勳章 2017勳章 BKXmas勳章 ILLUMA Inspired by Nature勳章 活躍勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 2017媽媽節

大宅

國民生產總值:3938

2017勳章 BKXmas勳章

公爵府

國民生產總值:26900

BKXmas勳章

龜精靈 發表於 17-5-14 09:25

呢d細路真係好可愛~~
容許我在母親節曬一野.....我兩個女細個時都係咁乖的~

子爵府

國民生產總值:10914

BKXmas勳章 2017媽媽節

回覆 龜精靈 的帖子

伯爵府

國民生產總值:17459

FRISO飲奶勳章 雞年勳章 ILLUMA Inspired by Nature勳章 畀面勳章 BKXmas勳章 2017媽媽節

回覆樓主:

好乖

伯爵府

國民生產總值:18006

BKXmas勳章

Siuchoi 發表於 17-5-14 11:03
呢d細路真係好可愛~~
容許我在母親節曬一野.....我兩個女細個時都係咁乖的~
...

係。。。。
我兩個囝囝唔曳果陣都好乖乖的
幸福肥師奶

大宅

國民生產總值:4128

BKXmas勳章 2017媽媽節

翡翠宮

國民生產總值:81546

BKXmas勳章

珍珠宮

國民生產總值:30280

BKXmas勳章

回覆樓主:

男爵府

國民生產總值:8187

BKXmas勳章

公爵府

國民生產總值:27772

BKXmas勳章

別墅

國民生產總值:703

回覆樓主:

抵讚

大宅

國民生產總值:4381

BKXmas勳章

請問你搭幾號巴士呀

琥珀宮

國民生產總值:158104

開心吸收勳章 2017勳章 BKXmas勳章 畀面勳章 2017媽媽節

乖乖

伯爵府

國民生產總值:19582

BKXmas勳章

唔好意思,我將重點放咗在你個肚腩上.....
紅麈幻象,一生營營役役,參不透四大皆空。 俗世紛擾,半生浮浮沉沉,倒不如兩袖清風。

版主

國民生產總值:112153

夏天玩到顛 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 BKXmas勳章

我朋友個侄女都係咁架。
細細個日日陪麻麻地買送。麻麻腳痛,行到街市門口叫個細路女入去買(幼稚園咋),佢自己攪掂。
每年過年逗晒全場利是人氣爆燈架!

我朋友話自從有侄女之後,佢呢個「嫁唔出嘅女」咩地位都無晒

男爵府

國民生產總值:5047

BKXmas勳章

好乖,我呢個大人自愧不如,因為我瞓醒有時都會發吓脾氣
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎