自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

hahahahaaa 發表於 17-5-15 12:35
佢係做美容,佢話接過好多客係菲臘做完唔掂,要去佢度執返好⋯ 佢話太多例子唔想嚇我咁話⋯
...

哈哈,做美容竟然可以執返牙科醫院既手尾
總有離別的時候

別墅

Chowying 發表於 17-5-15 13:10
哈哈,做美容竟然可以執返牙科醫院既手尾

佢係做中間人,轉介比整容醫生執
無心戀戰...漫無目的...

禁止訪問

男爵府

QQfishma 發表於 17-5-15 13:13
做咩?

顎骨手術

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

hahahahaaa 發表於 17-5-15 13:12
佢係做中間人,轉介比整容醫生執

咁你就應該明佢講既未必中立喇
總有離別的時候

大宅

任何手術都有風險,如果手術有咩問題,咁就算你去韓國,出現問題都係唔知可以點。韓國仲要人生路不熟,連語言都不通。上網查一查就知道都有好多人被中介轉左去韓國做整型然後出事。
竟然會有人相信要賺錢既美容中介而唔信公立醫院....

子爵府

親子王國15週年勳章

你主要目的唔係醫病,係整容,咁應該睇整容醫生,冇錢咪儲下囉,又唔係急。

禁止訪問

珍珠宮

回覆樓主:

醫院會做整容咩???

侯爵府

2024勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章

_candy_ 發表於 17-5-15 00:56
醫院會做整容咩???
如果是先天兔唇裂顎, 醫院是會跟進的
千 山 我 獨 行......... 不 必 相 送..........

大宅

我10多年前喺公立醫院做,我喺私家cool牙,cool到咁上下(一年左右啦)就去醫院做手術,做完再cool。其實呢個係大手術嚟,做果陣/做完都唔痛,不過腫到豬頭咁,仲好難食野,因為牙無咩力。

做手術一定有風險,例如可能傷到神經線之類,我做完都有一邊嘴唇知覺低左少少,但唔影響生活。

So far 我覺得值得做,面型改善了不少。你都可以試下叫醫生轉介你去公立醫院做,如果公立收你,收費係幾百蚊出到院。

我有朋友就瑪麗做,其實呢項手術技術都好成熟,所以都唔駛太擔心

男爵府

hahahahaaa 發表於 17-5-15 12:30
公立收費大概幾多?聽聞好似好難會收症⋯

我上網睇過其他網友講,公立只收手術費同信院費,你上連登或uwant好多人share哩個手術

男爵府

hahahahaaa 發表於 17-5-15 12:32
其實真係為左想靚⋯ 唔做唔係唔得,但我由細到大都好介意我個口⋯

我女唔係為左靚,佢係真正有需要,佢顎骨太細,長期舌頭需要捲埋係口腔入面,度致說話唔清晰,我諗無人可以長期捲埋舌頭,諗起都心疼

伯爵府

想生BB熱投

hahahahaaa 發表於 17-5-15 12:37
可以講下你經驗嗎?
你係咩事要去做?幾年前做?埋單使左幾錢?你做完效果如何?有無後遺症?康復期係咪做 ...

開唔到口同有哨牙。脫左6隻牙,切左上面兩件咢骨,下面兩件咢骨。我係最大型果種手術了,住院9日,我住私家單人房,用左20幾萬。保險claim到都有18、9萬。
都做左有8、9年了,因手術係成個面皮揭起,所以有傷到神經線,咁我就到宜家下咢感覺係無咁好嘅,但都唔差。
做完手術要在家瞓床休息一個月,食唔到固體都個幾月,最辛苦嘅時候,完全消腫係9個月。
我做完手術係即刻變左手雙眼皮同靚左好多。連自己親生阿媽,超fd嘅fd子都唔認得我。個樣靚左好多。康復嘅路諗返係難捱,好在果時年青,但都無後悔做過。只係想返當年其實我根本唔知自己要做咩手術,係做完先知咁大單,要抖咁耐又食唔到又唔郁得,傻下傻下咁
I am Agent P

男爵府

港大牙科係全球第一

你仲會揀信美容院

伯爵府

想生BB熱投

hahahahaaa 發表於 17-5-15 12:45
其實我去過菲臘,醫生都話我係要做顎骨手術,但佢無講收唔收我,淨係話做手術一定要有個矯齒專科醫生幫我箍 ...

有箍牙醫生轉介,好多都必收架。。。 呢樣你唔洗擔心。
I am Agent P

子爵府

回覆樓主:

我做過, 其實係在瑪麗做, 2x年前, 其實佢有兩邊,做手術的不是見習, 一埋見習會有機會在旁聽, 驕型

珍珠宮

fanho 發表於 17-5-15 14:55
我女唔係為左靚,佢係真正有需要,佢顎骨太細,長期舌頭需要捲埋係口腔入面,度致說話唔清晰,我諗無人可 ...

好多人吾了解,咬合,語言都有阻礙,
前年我大肚仲有-個月生,仔仔换門牙發現係倒及,情況差,出得快,向下插到下排門牙斜唒,仲會頂甩新出下排門牙,吾理佢下鄂會繼續生長,再大就要做鄂骨手術。

我就圍揾矯齒牙醫,無聽人講話大咗先㧜,畀咗幾千蚊頂番門牙出嚟,好快攪掂,愈细做愈好。

首頁

尾頁

跳至