美容扮靚

跳至

首頁
12345...23

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章

我呢個post 冇追開, 睇D唔睇D, 但記得有JM講過Anitpodes呢個牌子~

今日見到watsons 引入左呀, 請問呢個牌子有咩好用?
Thanks.

珍珠宮

Elenalan 發表於 17-11-7 12:56
我用cosme decorte moisture liposome都用左好多年, 真係好補濕, 美白反而冇用過
咁點解後來冇用GE?

珍珠宮

Elenalan 發表於 18-1-5 12:32
唔想用咁多人工香料skincare, 佢亦有化學防曬成份 (BP-5, Octinoxate..) 所以唔用了。
...
咁用咩代替佢保濕?
其實我未用過, 不過聽人講佢保濕好, 想試, 剛好見到你原來以前都有用, 但現在冇用...

珍珠宮

Elenalan 發表於 18-1-5 13:29
我用其他B5 gel/ HA serum, 現在用緊CSS Olive Serum, 都覺得夠補濕
Thanks~
BTW, 你有冇研究邊個牌子的supplements 的成份係天然D?
我唔識的, 不過聽朋友的一個營養師朋友介紹過一個牌子mega food, 話係天然D, 係HK好難搵到.
佢話watsons代理個隻Holland and Bxxxxx, 唔記得點串, 都OK
GXC 就唔好.....

你有冇研究?

珍珠宮

kaka80 發表於 18-1-5 17:21
我用過H2o serum, night cream, eye cream, night cream 都幾潤下, eye cream 用緊, 沒有特別, 所有 ...
Thanks for your reply !
咁如果冇咩特別就唔會買來試了.....

珍珠宮

Elenalan 發表於 17-12-31 12:56
喜歡oil capsules嘅JM, Primavera facial oil capsules 好正,7粒裝有個精緻鐵盒仔,平平地$100以下聖誕新 ...
係邊度買呀?thx

珍珠宮

Elenalan 發表於 18-1-6 18:35
已經開左單準備俾錢,個BA幫我check埋積分換gift,睇到我幾歲,碌大眼讚我點解咁firm冇紋嘅:joyou ...
唔緊要, 呢個計入2018的quota, 你可以其他買少D

珍珠宮

Elenalan 發表於 18-1-10 14:14
active serum比較多酒精, 唔o岩我敏感肌, 所以冇用過。我只用iS Clinical Youth Eye Complex (眼霜)
...
想請教elena 同greentea 妹,你地眼部會用咩防曬架?面的防曬揸埋眼, 定有專用係眼的防曬?

thanks~

珍珠宮

Elenalan 發表於 18-1-10 14:58
我日常用o既防曬都係純物理、冇酒精、冇人工香料...所以我會搽埋眼。
咁如果用anessa金裝個時呢?

珍珠宮

greentea000 發表於 18-1-9 23:35
用左未?
想請教greentea 妹,你眼部會用咩防曬架?面的防曬揸埋眼, 定有專用係眼的防曬?

thanks~

珍珠宮

Elenalan 發表於 18-1-11 08:27
好抵! 送咁大樽mask! 又氹人買野

貴為特選客戶,即日至2018年1月31日憑此短訊到BORGHESE 永安百貨 ...
呢個牌子除左泥mask , 仲有咩好用?

珍珠宮

greentea000 發表於 18-1-11 12:40
我無買過專門眼搽既防曬,搽面既純物理防曬搽埋眼。通常搽anessa babycare,温和又唔太乾。呢個冬天就pige ...
Thanks! 另外想問下, 我想減淡頸紋, 有邊隻面霜/頸霜有效?

另外, 你搵到EA舊版capsule 的代替品未呀?

珍珠宮

greentea000 發表於 18-1-11 13:12
我轉左用AnneMarie Borlind Intensive Care Capsules,未試出效果。iherb就返貨,我會再買。

我搽面既ret ...
Thanks ar~~~我遲D 去專櫃試下philosophy retinoal cream先
BTW, 你係咪試左clarins的新版double serum?

好用嗎?

如果唔用EA / AnneMarie capsules, 用double serum 代替OK?

珍珠宮

greentea000 發表於 18-1-11 14:29
http://www.retinol.com/best-retinol-creams/
可以參考下,雖然年年差唔多
THANKS~
O, 我又想保濕又想復修,

本身都有用EA舊版, 但見你地話新版轉左配方唔好用, 所以都要搵定代替品.............

珍珠宮

greentea000 發表於 18-1-11 14:51

EA金膠囊新版令好多內地愛用者跳船去粉膠囊(少兩個 ...
粉膠囊(少兩個成份)<-----即係邊隻呀?少兩個成份即係邊方面功效少左?

珍珠宮

greentea000 發表於 18-1-11 15:05
金膠囊係粉膠囊升級版,粉膠囊抗皺方面弱D。
http://www.elizabetharden.com/serums-capsules/our-top-capsules/我去官網唔見有粉capsules, 係咪=銀色個隻?

珍珠宮

greentea000 發表於 18-1-11 16:05
唔係銀色(呢隻係美白)
內地人係揾代購,咁麻煩,我最唔揾啦!
咁可能粉capsules條line 都即將消失.我見幾個地區的官網都冇.

我都唔會搵代購, 我prefer HK容易買到的.

珍珠宮

greentea000 發表於 18-1-11 14:29
http://www.retinol.com/best-retinol-creams/
可以參考下,雖然年年差唔多
咁estee lauder 的ANR 同EA capsules 有冇得比較?ANR話係修復......

珍珠宮

https://www.facebook.com/1436005 ... ?type=3&theater

剛剛見到salala FB, 講到呢隻防曬好好咁, elena 同greentea妹有冇研究過呢隻呀?

珍珠宮

Elenalan 發表於 18-1-12 13:45
我覺得propellant (e.g. Butane, Propane, etc.)本身都唔係一樣skincare必需品, 好多都對人體及環境有毒性 ...
謝謝回覆~廣告講到好好, 都係問下你地安全D

首頁
12345...23

尾頁

跳至