1-3歲

跳至

首頁

尾頁

大宅

之前有個媽媽谷介紹一個叫 Dolphin Xxx 的游泳班,見佢6月仲有位,又係屋企附近,whatsapp問詳情,都好快回覆,但過左數後,我追左3次,果間 xxxxxxxx sea 先肯send d 「上課需知」俾我。
今日上第一堂,我早到15分鐘,打去 dolphin xxx 問教練到未,我地入去幫小朋友換泳衣 (因為太熱,唔想換定),果位范小姐都算有禮貌話唔知教練到未,要打電話問下教練。咁我等左一陣,有個粗粗魯魯既男人打黎,一開聲就話「講明早到遲到要自費,你有無睇清楚,要換定泳衣準時5分鐘前係門口等」,當時我都無同佢多講,因為我可能真係睇漏左要換好泳衣呢句。但果刻我真係覺得呢間 dophin xxx d態度好差。
咁我都立即要小朋友企埋一邊換。10:53,10:54,10:55,10:56 都未見有類似 xxxxxxxx sea 既教練出現。我又打電話俾果位范小姐,范小姐今次又話教練已經入左去啦。我話有無攪錯,我一直係到等喎,范小姐話叫教練出黎搵我。
又等左幾分鐘,仲未見,我又打俾范小姐,今次我真係好嬲,我都好大聲話有無攪錯,點解明知我地黎左仲要唔等就入左去,跟住范小姐就cut左我線。
我被cut線期間,果間dolphin sea 既教練終於出黎,當時都過左10幾分鐘。小朋友上堂期間,我再打電俾范小姐(今次響左好耐),問佢點解cut我線,佢反而好惡咁話係我cut佢線,我都費事同佢爭論,反正無証無據。之後佢又問我要投訴咩,我話你地安排唔好,佢就連珠砲發,斷話佢既上課需知已經寫清楚,又話教練上堂唔帶電話 (但范小姐之前又話幫我打電話俾教練?),又話教練準時就入場,唔會等babababa.....
我話我小朋友第一日上堂,你教練又唔知我小朋友點樣,我又唔知你教練點樣,而且我真係無行開過,唔知點解可以唔等。范小姐突然話「我會同教練講,我好多野做,你無咩新野要講就收線啦」。我果刻係覺得呢位小朋友明顯常常處理呢類型既投訴。
我無再同呢位 dolphin xxx 范小姐嘈,因為佢想我唔再上堂,佢就袋袋平安,我唔會上當。
以上純粹個人感受

珍珠宮

BB防敏心得分享勳章

服務態度好似真係幾差

男爵府

回覆樓主

咁垃圾的

大宅

今時今日咁樣嘅服務態度,真係大眼開界。

大宅

回覆樓主

A

翡翠宮

BB防敏心得分享勳章

真系好唔愉快,問題所在系服務態度非常唔好。

珍珠宮

回覆樓主

宜家咁既服務態度真係少見了,簡直趕客。

伯爵府

閔大人bb 發表於 17-6-10 23:09
之前有個媽媽谷介紹一個叫 Dolphin Xxx 的游泳班,見佢6月仲有位,又係屋企附近,whatsapp問詳情,都好快回 ...

甘樣嘅服務態度真係差

男爵府

之前有個媽媽谷介紹一個叫 Dolphin Xxx 的游泳班,見佢6月仲有位,又係屋企附近,whatsapp問詳情,都好快回 ...

咁嘅服務態度睇佢幾時執立

大宅

琴日打風,我又去問果間dolphin xxx 范小姐風暴/暴雨/雷暴既安排(唔知點解要我問先講)。過左一陣,佢就話除非天氣太惡劣,否則雷暴,黃雨,3號風都會上堂,有事教練會一個鐘前通知。
其實我第一次參加呢d「泳會」學游水,我唔知其仔泳會是不是一樣,但感覺係,join 左之後,間泳會唔再理你,有事自己同教練講。
有無家長可以分享下你地join 既泳會係咪都係咁?

珍珠宮

服務態度差,好難接受,睇下可唔可以換個遊泳班。

大宅

Dolphxx sea 的管理人及教練:
我想再次對你地既安排表示不滿。
上星期六(2017年6月10日)我小朋友(3歲)上第一堂,我早到15分鐘,係西北泳池門口等到11:00都無教練都黎,打去dolphxx sea 又俾范小姐不禮貌地cut線,結果原來教練沒有等我小朋友就入左泳池。
今天(2017年6月17日)大風大雨,我帶小朋友搭的士準時到達西北泳池等教練,10:55開始打俾dolphin xxx,打到11:00先有人聽,結果話今日果堂取消,改左去下午。
我這兩天完全未接過dolphin xxx 任何電話或messages通知要改期/取消。
就此,我對dolphxx sea 的服務及安排表示強烈不滿,我亦會向消委會投訴。

大宅

閔大人bb 發表於 17-6-17 14:27
Dolphxx sea 的管理人及教練:
我想再次對你地既安排表示不滿。
上星期六(2017年6月10日)我小朋友(3歲 ...

我已經向消費者委員會投訴,希望會有人跟進啦。希望唔好再有家長好似我咁受騙

大宅

更新:消費者委員會前幾天打俾我,話果間dolphin xxx 泳會話可以賠返一半學費俾我,但要我係網上澄清他們並不是「黑店」,但又話第一日教練「送」果頂泳帽係要$80,所以最扣返泳帽錢。

呢間xxxxxxx sea 真係奸商,佢地用whatsapp 宣傳(亦有Facebook宣傳),用whatsapp 報名過數(俾入數紙),但完全無收據(我認我係一個唔精明既消費者(emoji)),無條款,亦無講過佢地「派」既泳帽係要錢,仲要$80,真係要呃錢都唔駛咁cheap。

仲有,我後來發現果位范小姐其實都係教練,同另一位盧教練係夫妻,一齊攪dolphin xxx,但果位盧教練曾經口口聲聲話第二堂無通知我取消,是跟xxxxxxx sea 泳會同范小姐無關,真係好無良。

我見到間泳會係 Facebook 宣傳暑期班,我真係怕又會有人好似我咁中招。

真希望大家真係要小心搵泳會教小朋友游水,Miss Kloe and Mr Him Him Lo 既人格真係有問題!

複式洋房

Wah...Thanks for sharing!

禁止訪問

回覆樓主:

大宅

真係要小心...

複式洋房

回覆樓主:

多謝分享,一定唔參加!

大宅

一定不會報
比$買難受

大宅

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章

Thanks for sharing

首頁

尾頁

跳至