夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

如果C6有第二個,俾左機會佢,但轉頭又俾你發現佢地仲有野,你會點做?走還是留....
:-D

伯爵府

hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原帖由 Tsun~Tsun 於 09-1-25 14:03 發表
如果C6有第二個,俾左機會佢,但轉頭又俾你發現佢地仲有野,你會點做?走還是留....

每人答案都唔同架喎,我諗有得揀我都會揀要返一個完整既家~~可惜唔係樣樣都可以俾自己揀~~不過我最後係選擇趕佢走,因為唔到我揀,佢已經決定揀拋妻棄子呢條路,我唯有成全佢~~
眾裡尋他千百度,驀然回首,那人卻在燈火闌珊處!!
生死有命,富貴由天

禁止發言

大宅

咁有小朋友點算?

別墅

一次不忠,百次不容!
原帖由 Tsun~Tsun 於 25/1/2009 14:03 發表

等待驗證會員

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 Tsun~Tsun 於 09-1-25 14:03 發表

我會走, 但唔係即時, 至小等到小朋友大d, 開始懂事既時候, 會比小朋友知道屋企發生咩野事, 等佢慢慢接受先走. 我覺得小朋友在一個完整既家庭長大, 對佢將來既人格發展好重要.

子爵府

我會揀俾返自尊自己~!!因為如果你咁都肯留低~你都o係佢面前都無自尊可言~佢更加唔會覺得自己有問題係錯~因為你始終都會原諒佢~!你會一直都唔開心~!兩個人一齊,如果係咁唔開心既~小朋友都唔會開心得去邊喇~!我有個朋友~佢爸好花心~一直都有第二個~!!o係佢阿媽有左佢果時~佢阿爸都要走去玩女人~佢一直都知道媽咪唔開心~但係就唔知道咩事~佢阿爸亦好錫佢~!直到佢二年級~佢媽咪覺得佢識分黑白既時侯,就同佢講呢件事~佢二話不說就叫媽咪同爸爸分開~到左今時今日~佢都覺得自己單親長大係同其他人無分別~因為佢有個好錫自己既阿媽~!同埋佢覺得佢阿爸留o係呢個家先會令到佢一家都唔開心~!

水晶宮

男人有外偶,要中止,視乎各人情況,有些可以拖很久才真正能結束的。俾左機會,都要預左唔係一時三刻即刻冇晒野。
你是否有困擾?可否具體點說一下情況。我個人認為不是 jump to "走或留" 這麼簡單。給予機會後,當中必須有過程、時間、雙方在過程中的體會和感受、事態的進展 (向好或向壞) ...等等的綜合原素,才能定論下一步要如何。

大宅

發生在我身上的話, 真係對唔住, 無機會比 ! 佢當初行得出第一步, 就已經將個家, 個老婆同個仔置諸腦後, 你要為, 就為自己同個仔諗, 無左佢一樣生活到架 !

洋房

有時未必即刻可以結束另一段情....
因為第三者一定唔會咁順咁易玩完
所以你可以問清楚
又或者部份男人根本唔想結束....

大宅

係C6唔捨得去搵番人,又話人地唔想,個女人做晒好人又話唔想攪到啲細路...真係頂,C6就覺得佢好慘,但又話唔想破壞個家,咁即係點呀,大佬,叫我忍呀,我唔得囖!

首頁

尾頁

跳至