懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我想問係唔係到2幾周, 個個孕婦都要飲糖水? 事關已經有2個人問我飲左未, 又講好難飲?

大宅

如果你不是高齡,又不是過重,家族又沒有人有,一般都不用飲。沒事就不用飲啦...

男爵府

我排贊育醫院同個fd 排東區醫院都係個個要飲,
我又唔覺得好難飲law

複式洋房

好似27-28週左右要飲糖水驗血糖, 我2月12日去贊育驗。我懷孕前都試過驗血糖, d糖水ok, 不難飲。

大宅

好媽媽勳章

唔係間間醫院都要飲糖水ga, 個陣我係贊育做產檢就要做, 我朋友係東區做產檢都要做, 但另一個朋友係廣華做產檢就唔駛做. 如果要做既就會係27-28週做, 唔駛擔心, 唔係好難飲jei, 我都飲左兩次啦!

大宅

去之前知唔知架? 係咪要空肚架??

大宅

原帖由 豬妹妹 於 09-1-29 22:10 發表
去之前知唔知架? 係咪要空肚架??

佢會預約你去,因為由夜晚12時起唔可以食野同飲水,直至飲完糖水同抽完血為止

複式洋房

回覆 # 的文章

今日啱啱飲完, 喺威院, 我覺得勁難飲!!!!可能係因為我本身唔係好中意食甜野, 飲到最後好想嘔。之後去洗手間時真的嘔了點出來, 我迫自己要忍住, 唔好嘔因怕做不到個測試, 要再飲過就仲難受﹗
因為我家族中有人有糖尿病, 姑娘話怕我會有妊娠糖尿喎, 所以我要做這個內糖測試!
之前一晚12點後不能吃東西只能喝少量的清水, 一直到第二天早上九點抽一次血, 之後飲糖水, 兩小時後再抽多一次, 就可以離開同食野。報告會在一個月內知道。

男爵府

hashtag影視迷勳章

我依家35week~重左差唔多70lb~
但係都唔使飲糖水呀!!

複式洋房

我係廣華18w時已經被bk24w飲糖水,飲完第二日早上醫院即刻有電話到話我唔pass,之後開始食1800餐,下星期仲要入院住一日學針手拍!

我覺得杯o蒙水唔難飲,可能係甜左少少,不過都ok呀!

本身我屋企冇糖尿病,係我個人比較肥,頭一兩次產檢驗尿都唔ok,所以比醫生安排左飲糖水!

大宅

原帖由 jin9 於 09-1-30 00:03 發表
我依家35week~重左差唔多70lb~
但係都唔使飲糖水呀!!

你張相係有bb之前影ka??
重左70lbs咁多既?
我重左好少咋!!!!

首頁

尾頁

跳至