跳至

首頁

尾頁

子爵府

如果要申請Child care rebate 係咪一定要父母雙方同埋小朋友都要有個別嘅CRN? 除咗親身去Centre拎辦外, 仲有冇其他方法可以攞到?

別墅

elizatyy 發表於 17-7-21 15:31
如果要申請Child care rebate 係咪一定要父母雙方同埋小朋友都要有個別嘅CRN? 除咗親身去Centre拎辦外, 仲 ...

上網開個cebtrelink account (mygov),然後申請,需要填個人同family資料。到時攞個reference no比child care, 佢地會攪。如合資格, centrelink會每星期直接rebate落你bank account.

子爵府

HxH 發表於 17-7-21 18:25

上網開個cebtrelink account (mygov),然後申請,需要填個人同fa ...

我已經開咗mygov戶口,但係搵唔到一個選項可以去update家庭成員嘅資料

別墅

elizatyy 發表於 17-7-22 12:02
我已經開咗mygov戶口,但係搵唔到一個選項可以去update家庭成員嘅資料

咁你直接用你account申請便可。我上年申請的,所以我記唔到每個single step. 不過你login account後,直接係account申請,攞到個reference no.之後比個child centre便可

子爵府

HxH 發表於 17-7-22 12:35
咁你直接用你account申請便可。我上年申請的,所以我記唔到每個single step. 不過你login account後,直 ...

thank you

首頁

尾頁

跳至