影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2018復活節勳章 畀面勳章

JoanC 發表於 18-3-20 14:29
生活啟示錄真係估唔到好睇,初時有人推介,我都有啲猶豫。

同你一樣,有人推介咗好耐我都無開,覺得好似唔多吸引咁,但一開之後先發覺咁好睇

男女主做得好好,尤其是鮑家明呢個角色實在太好喇,有時可愛有時man, 有D片段我翻睇再翻睇

大宅

回覆 JoanC 的帖子

最美時光係鍾漢良,我對佢麻麻。 X2

男爵府

玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

我的體育老師 好鬼好笑
綽盈媽咪 ;-)

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

JoanC 發表於 18-3-25 02:06
睇偽裝者時,本來都覺得靳東唔錯,但係後來睇到一啲佢嘅回應報導,就開始唔鍾意佢。
...

講嚟聽下。
我係睇鬼吹燈開始鍾意睇佢的,我覺得佢係好男人……

珍珠宮

ChristieMing 發表於 18-4-4 19:17
講嚟聽下。
我係睇鬼吹燈開始鍾意睇佢的,我覺得佢係好男人……

佢係唔係好男人,我唔知。但係佢聽到金星話覺得佢近年角色變化不大,做來做去都係差唔多時,佢嘅回應卻是人身攻擊,我覺得有欠品德。

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

JoanC 發表於 18-4-4 21:14
佢係唔係好男人,我唔知。但係佢聽到金星話覺得佢近年角色變化不大,做來做去都係差唔多時,佢嘅回應卻是 ...

oic …

水晶宮

畀面勳章 親子王國15週年勳章

BBJOJO 發表於 18-3-24 15:04
方中sir?

我睇完大軍師司馬懿,迷上波叔,好好睇 之後就開離婚律師睇,又係估5到好好睇既時裝劇,係個女一醜左d啫,呢套戲我倒覺得方中sir 5 投入,發揮麻麻,主要都係睇波叔同劇情

寶石宮

2024年龍年勳章

多利是 發表於 18-4-9 23:49

我睇完大軍師司馬懿,迷上波叔,好好睇 之後就開離婚 ...

幸福可以好簡單

水晶宮

畀面勳章 親子王國15週年勳章

BBJOJO 發表於 18-4-10 07:46
要睇方中sir, 不如睇羋月傳,呢套佢發揮得好好多, 配孫儷娘娘同劉濤郡主亦

男爵府

回覆樓主

路過, 推介大家一套陸劇叫"異地戀" 好睇到飛起

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

CaCa0919 發表於 18-4-30 22:20
路過, 推介大家一套陸劇叫"異地戀" 好睇到飛起

請問邊位喺主角?

男爵府

tsung 發表於 18-5-1 09:53
請問邊位喺主角?

得唔係好認識內地嘅演員. 男主係李嘉文飾演, 女主係朱俊瑋飾演. 攪笑係兩個人真實名字好似互調左咁. 劇裡每個演員演出得很好, 故事內容扣人心弦. 推薦!

異地戀劇情介紹
  電視劇《異地戀》是由潘婷擔任導演、編劇,李嘉文、朱俊瑋、毛方圓、許媛媛、李寧、黃婧、杜厚佳、洪士雅等演員主演。異地戀劇情講述了海歸博士方佐(李嘉文飾演)與“勿忘島”之花時南(朱俊瑋飾演)因一段因緣際會引起的愛情,一場浪漫感人的異地戀,一個專屬於戀人們的唯美愛情故事由此拉開序幕,二人在相愛的同時也開始被迫的接受異地戀的考驗,接受即將發生的重重困難與考驗。

異地戀劇照
  異地戀電視劇相關信息

在本次曝光的定檔海報中,海歸博士方佐(李嘉文飾演)與“勿忘島”之花時南(朱俊瑋飾演)相背而坐,整個海報的氣氛唯美而感傷,李嘉文則微閉雙眼神情落寞,被網友稱讚“每個細胞都是戲”。一段因緣際會引起的愛情,一場浪漫感人的異地戀,一個專屬於戀人們的唯美愛情故事由此拉開序幕,二人在相愛的同時也開始被迫的接受異地戀的考驗,接受即將發生的重重困難與考驗。
  該劇從劇情細節到整體呈現,力求給觀眾帶來“唯美一夏”的全新體驗,在異地戀劇情中不僅有中二富家子、蠢萌大齡剩女、高冷帥學霸等當下吸粉元素,更是直擊當下年輕人的戀愛觀。同時,也是給所有正在熱戀的情侶更多的鼓勵和支持,只要心在一個地方,愛情不會因為時間、地點而漸行漸遠,勢必會讓異地情侶產生情感共鳴。值得一提的是,一眾老戲骨與小演員在劇中的表演也是可圈可點,驚喜十足,在整個過程中成為必不可少的綠葉。從韓國歸來的製片人潘婷表示,《異地戀》雖然是小成本網劇,但是它的高品質決不輸於韓劇水準,值得期待。

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

多謝jm咁詳盡嘅介紹,有時間會開嚟d

禁止訪問

男爵府

meimei小朋友 發表於 18-5-1 15:53
回覆 CaCa0919 的帖子

謝謝推介,找吓先

我曾經係千尋影視搵過套劇. 但搵唔到, 可能佢係網劇啦. 我係 YouTube 睇, 全部集數齊.

子爵府

回覆樓主

王瀝川,超級好睇... 重覆睇左幾次,超鍾意男主角

禁止訪問

男爵府

meimei小朋友 發表於 18-5-5 12:19
回覆 CaCa0919 的帖子

Hi剛睇咗二十幾集,因飛住睇,有些唔明。

男一當然無同女二有 BB. 有一晚男一飲醉左返屋企, 跟住女二借用男一醉左唔知咁多野, 就話肚入面個 BB 係佢同男一有嘅. 但係32集尾係酒吧到出現左個男人, 個男人求男一幫佢, 因為秦飛搵人係咁攪佢打佢, 個男人咁啱見到男一就上前求男一幫佢叫男二放過佢. 同時間個男自爆話女二肚入面個 BB 係佢搞大嘅. 就係咁男一先知自己一直比女二呃. 男一一直以為女二個肚係自己嘅, 佢同女一之前講過雖然自己做錯了, 但佢要為自己做過嘅野負責任, 所以唔可以放棄個BB. 一來比人呃二來就係因為要負責任.

伯爵府

我追緊:北京女子圖鑑
過好,每一天!

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至