自由講場

跳至

首頁
12345...31

尾頁

大宅

我記得好多年前o既世界盃,因為我冇乜興趣睇,多數都係阿爸、家姐同阿妹睇。
有一日,場波o係下晝時段,阿爸,家姐同阿妹o係廳睇波,阿媽o係自己房瞓緊,而我o係自己房上格床瞓緊晏覺,無啦啦feel到有人對住我塊面吹氣,

因為我覺得係阿妹入o左o黎整蠱我,我實在太眼瞓冇理到。過一陣見我冇反應又吹,
o個下就真係feel到好清楚有人吹氣,我下意識即刻用手撥過去想撥開佢塊面啦

但係我摸唔到任何野。我即刻起身望落下格床睇下佢係咪「mau」低o左避開我,
我先發現度門係閂o左,而成間房根本冇人。就算阿妹真係即刻開門走番出去,都冇可能會o係我擘大眼o既短短幾秒做得到。

我已經醒哂,仲聽到阿爸佢地幾個o係廳睇波叫囂,我問佢地有冇人入過o黎,佢地話冇。
阿媽o係廚房煮飯就更加唔會。

所以到而家都解釋唔到,但係我好肯定真係有人吹氣落我塊面度。

珍珠宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

留毛追

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

唯有當發夢囉。
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

子爵府

回覆樓主:

我都試過撘 lift 比 " 人" 吹頸。
果时得我一個。

成座樓,由屋外至屋內都奇奇怪怪,住到好安。

大宅

回覆樓主

前排發生嘅一件怪事:

有一晚,我發左一個夢,夢入面我訓係床中間俾2隻女夾住。有一個不停同我講野,另一個我feel到想上我身,我成個人係不停震!跟住想上我身個個突然掃左我一下手臂,跟住就聽到有把女人聲唱歌,係身入面傳入耳的(唔知你地明唔明)。跟著我就大叫同爭扎就醒左了!

醒左心諗好彩係發夢姐!點知隔左1、2秒,我竟然聽到同一把女聲唱同一隻歌 我即刻叫我老公起聲聽,我老公話冇喎得d雀仔叫。但我仲聽到聽到大概1分鐘後把女聲慢慢變返雀仔叫聲。

好奇怪,第一次發夢起身仲發生緊夢入面d野。我當自己咁啱同隻雀通到channel聽得明佢唱乜啦我可能有潛質做寵物通靈師哈哈

kittyau1228    發表於 17-8-17 10:44
PanCecilia    發表於 17-8-15 16:52
tessapan63    發表於 17-8-7 14:48
PanCecilia    發表於 17-8-4 14:53
rebeccaleeee    發表於 17-7-25 11:22
蘋果mama    發表於 17-7-24 09:59

子爵府

回覆樓主:

我細個成日俾鬼壓,咁我冇理,淨係覺得好煩。試過瞓瞓吓又俾嘢壓,跟住聽到有男人聲哈哈哈咁笑。

一次响朋友家瞓,又俾嘢壓,果次見到有個長髮紅衫女人,捉住我隻手係咁扯我起身,我由佢扯,我就繼續瞓。可能壓得多,都已經唔驚了。醒咗就當自己發夢囉。

新屋,一搬入去就長病,未好過。見到有團白色嘢漂過。又見到有隻BB手閃過一吓。成日覺得有雙眼响我背後望住我……。住咗唔夠一年就搬了……。

大宅

iluvmeeself 發表於 17-7-23 20:48
我都試過撘 lift 比 " 人" 吹頸。
果时得我一個。

你講開搭笠我先醒我有一單都係搭笠o架,又係解釋唔到,但係當時個氣場係全部人都覺得要即刻走!

我幾年前同阿仔返香港探屋企人,咁有日家姐車我地成家人去西貢行下兼食飯,架車泊o左o係停車場2/F。我地搭笠落番地下o個陣部笠閂o左門但係唔郁,試o左幾次都係咁咁我地改行樓梯。落到地下,同一部笠到o左地下兼開門... 我地成家你眼望我眼冇出聲。

到食完飯我地去攞車,我老豆又話要搭笠,我地已經話唔好搭啦,佢係唔信邪。一入到去已經feel 到唔係好對路,之後又係成部笠唔肯郁,仲要開唔番度門,超驚!後尾㩒1/F 都係唔肯開,到落番地下度門開番我地即刻衝番出去。「朋友」唔比搭就真係無謂勉強。

大宅

1: 系屋企訓緊覺條頸練扣系封口完整無缺ge情況下,練咀甩左出黎,總共兩次。

2: 有一晚系99度食飯,總共有5個人,正常系擺5對筷子,到99埋位食飯既時候距面前個對筷子唔見左,又無跌落地下,明明系我親手擺左5對,依家得番4對,大家都話無拎走過,結果5個人你眼望我眼當無事發生繼續食飯。

男爵府

有一晚係公司ot到9點幾, 去埋厠所準備走啦, 當我去完厠所洗完手, 關番厠所門既時間, 突然feel到有人係我身邊好快咁跑過,一陣風咁, 我仲企唔穩跌一跌, 但當時百份之一百冇人, 嚇到我呀... 即刻執嘢走...

大宅

siuba 發表於 17-7-23 21:00
我細個成日俾鬼壓,咁我冇理,淨係覺得好煩。試過瞓瞓吓又俾嘢壓,跟住聽到有男人聲哈哈哈咁笑。

一次响朋 ...
屋企人有冇帶你去見師傅?

男爵府

2018復活節勳章

我亞爺走果晚~ 我發夢見到有個人黎到我講我亞爺要走啦
我重答佢唔好呃我, 我亞爺係醫院好好地 過2日出院
之後我就醒左 之後屋企電話響 醫院打黎 亞爺心臟病發走左

第2次就係我亞公 果時我亞公因為大便出血入左醫院
check左2日都未搵到咩原因
果晚我訓訓下成個人抖唔到透氣~~~
我即刻成個人彈左起身~
我一起身我亞媽就電話響...亞公走左

同埋有一樣野比較奇就係我屋企d老人家走果時~
都係無人係身邊~

我亞麻最後果段時間 係有幾次話唔得啦~
我地都成家去晒醫院 但幾次都無事
佢走果晚我地去醫院探佢 餵佢食飯 又傾下計~
果晚我地探完佢離開左醫院唔夠一個鐘就走左

我亞爸係佢地唔想係我地前面走~
所以都係等我地離開左醫院先走~

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 我的育兒心得勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

留毛

伯爵府

回覆樓主:

星期五晚途經秀茂坪「林」山泥山坡 裡面有個小涼亭嘅 見住有個長髮女人dup低頭 望住忽然佢消失 好彩當時我係車上

natp18    發表於 17-12-11 16:54

珍珠宮

宜家日光日白見到呢個舖我先敢寫出嚟。 我幾年前好興夜晚睇潘生直播嗰個02節目。有晚我啱啱睇完無耐,大概深夜1點幾,我一個人喺廳繼續上網,屋企人全部瞓晒覺。 突然間我聞到一陣好臭既味,奇怪緊點解突然咁臭, 陣味好近好似有啲好臭既嘢喺隔離。 我醒起自己啱啱聽完02節目,又聽人講過有飄出現時有時會聞到味。我試下行去廚房飲水睇下有無味,話唔定可能係附近單位傳出嚟。 離開個位,我發覺陣味無咗, 即係唔似隔離屋傳嚟。 但坐返喺位,先發現陣味仲喺度,仲係咁臭,心諗可能真係有飄喺我隔離睇緊我上網。 我諗住扮嘢當無聞到臭味繼續上網, 驚被佢知我發現有飄喺隔離, 好彩幾分鐘後陣味無咗。

我未聞過腐屍,所以唔知係咪就係傳聞中既阿飄腐臭味。 但我覺得陣臭味有啲似我以前某食開駱x牌既煙摌老師嗰陣煙除味,佢食煙食到唔止個身有陣煙除,佢逗留一陣走開,原本個位都仲有留有嗰陣煙除。 我嗰晚聞到就係類似咁既臭味,只係陣味無煙除味咁油, 不過我唔認為個飄係嗰位老師,因為佢只教過我一年,大家唔熟,而且我聽過佢當時啱啱退休,但無佢走咗既消息。 有無聞過駱x牌煙摌味,又知道腐臭味既jm可以解答下我聞到既係咪就係阿飄腐臭味?

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

Gi-leung 發表於 17-7-24 10:50
星期五晚途經秀茂坪「林」山泥山坡 裡面有個小涼亭嘅 見住有個長髮女人dup低頭 望住忽然佢消失 好彩當時我 ...

男爵府

我前晚臨天光, 醒醒地, 突然聽到一把聲UP左句野, 聽唔清楚, 當我在諗緊咩聲時,我突然唔郁得, 原來比鬼壓, 由於未訓醒, 咪由佢壓

公爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章

RelaxHippo 發表於 17-7-24 10:52
宜家日光日白見到呢個舖我先敢寫出嚟。 我幾年前好興夜晚睇潘生直播嗰個02節目。有晚我啱啱睇完無耐,大 ...
我家姐同我講過有日開門畀飲醉酒老公,一打開門勁大味,
佢乜都見唔到但知道係'有嘢',
對住空氣大鬧叫'佢'死遠D,
陣味無跟入屋,
佢老公見老婆咁惡,
以為鬧佢,
以後唔敢再飲醉到鎖匙都用唔到,
家姐平日大聲講嘢都唔會的
據形容係好濃烈垃圾房味
花花真美好!

珍珠宮

回覆樓主:

呢個post好睇,希望更多人share

子爵府

回覆樓主

大宅

Gi-leung 發表於 17-7-23 21:50
星期五晚途經秀茂坪「林」山泥山坡 裡面有個小涼亭嘅 見住有個長髮女人dup低頭 望住忽然佢消失 好彩當時我 ...

首頁
12345...31

尾頁

跳至