自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

有無人用過呀!!

好想叫老公買一個, 但唔知效果得唔得

佢夜晚真係好嘈, 嘈醒我, 搞到我精神唔好

大宅

up up up

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我老公初初用,效果很明顯,起碼都靜90%,但間中會有短時間都嘈,但很快停,及初用時,可能個人不適應,會在半夜除下牙托都唔知,但會習慣,以後就唔會.但用了幾年,會又大聲,再要去做過一副,因要將下顎推前,就又細聲o的.做第一副就最貴,第二副因有原先的模型,所以會平o的.

大宅

原帖由 toyocat 於 09-1-30 18:18 發表
我老公初初用,效果很明顯,起碼都靜90%,但間中會有短時間都嘈,但很快停,及初用時,可能個人不適應,會在半夜除下牙托都唔知,但會習慣,以後就唔會.但用了幾年,會又大聲,再要去做過一副,因要將下顎推前,就又細聲o的.做第 ...

咁大約幾錢? 第一副$ ? 第二副$$ ? 去邊度做好呢????

一副用幾年呢?????

侯爵府

唔好意思,因我很少上網,所以未咁快覆.唔係好記得價錢,第一副好似二千多元,第二副約幾百元,第一副約用了二至三年左右,除了因為大聲咗要換之外,另一原因是副牙托斷開兩邊.在旺角柏裕大廈有寫字樓(很多銀行換禮品的大廈).

侯爵府

修正.確認第一副1600,第二副800(08年頭左右價錢).

版主

版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 睛靈勳章

剛剛打電話問左, 而家要 $2,200

公爵府

好媽媽勳章

係得架
我老公用咗兩年半
以前我一晚醒幾次
而家唔會囉

男爵府

一個牙托原來咁貴.
日本有一種牙托, 唔駛去牙醫診所倒模. 但一樣有防止鼻軒作用. 仲唔駛咁貴
皆さん、こんにちは......我係居住於日本的C9仔.
閒時鐘意炒下股, 上網shopping.
願望係提早退休唔駛做(即係C6發達)....發夢中.ハハハハ

公爵府

好媽媽勳章

原帖由 mrsdoh 於 09-2-3 12:43 發表
一個牙托原來咁貴.
日本有一種牙托, 唔駛去牙醫診所倒模. 但一樣有防止鼻軒作用. 仲唔駛咁貴

但每個人牙床都唔同形, 呢d野冇得one size fits all喎......?
你講嗰種牙托係咩原理架?

男爵府

原帖由 ellawyc 於 09-2-3 14:29 發表

但每個人牙床都唔同形, 呢d野冇得one size fits all喎......?
你講嗰種牙托係咩原理架?

個牙托係咁樣架, 形狀記憶牙托, 佢寫住防鼻軒

願望係提早退休唔駛做(即係C6發達)....發夢中.ハハハハ

子爵府

原帖由 mrsdoh 於 09-2-3 14:38 發表

邊道有得買呀?

大宅

呢d膠牙托咁似我晚晚帶開的牙托, 因我有磨牙, 牙醫幫我做左上邊, 係臨訓前帶到第二朝醒

大宅

原帖由 chloepapa 於 09-2-3 11:33 發表
剛剛打電話問左, 而家要 $2,200

可留電話給我嗎?????

大宅

原帖由 ellawyc 於 09-2-3 11:44 發表
係得架
我老公用咗兩年半
以前我一晚醒幾次
而家唔會囉

請留電話比我啦!

大宅

原帖由 toyocat 於 09-2-2 17:49 發表
唔好意思,因我很少上網,所以未咁快覆.唔係好記得價錢,第一副好似二千多元,第二副約幾百元,第一副約用了二至三年左右,除了因為大聲咗要換之外,另一原因是副牙托斷開兩邊.在旺角柏裕大廈有寫字樓(很多銀行換禮品的大廈 ...

請留電話比我啦!!!!

大宅

原帖由 ellawyc 於 09-2-3 11:44 發表
係得架
我老公用咗兩年半
以前我一晚醒幾次
而家唔會囉

你老公用左, 有無覺得精神好左咁呢?????????

男爵府

原帖由 ekh 於 09-2-3 16:20 發表
呢d膠牙托咁似我晚晚帶開的牙托, 因我有磨牙, 牙醫幫我做左上邊, 係臨訓前帶到第二朝醒

嚟d牙托咪就係用嚟防磨牙及防鼻軒的牙托.
我唸你戴咁果D牙膠都有防鼻軒功效架

版主

版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 睛靈勳章

今日上左去睇過同整左個模, 星期5才有
(用完下星期話俾大定知成效)
http://www.easyzz.com/index.htm

不過未必人人啱用, 因為鼻鼾成因未必只有一個, 如果係個鼻有問題, 用呢個都未必有效

建議先去搵個耳鼻喉專科醫生睇左先, CHECK 下咩事先

(我兩年前CHECK 過有睡眠窒息症, 醫生建議用正氣壓機OR 減肥, 不過我唔想用機, 見有朋友帶左呢類牙托, 所以想試下)

公爵府

好媽媽勳章

原帖由 mrsdoh 於 09-2-3 14:38 發表

呢個牙托防磨牙我相信OK
止鼻鼾就有保留

鼻鼾產生有幾種可能, 最常見係因為肥, 口腔同舌頭後部肌肉在平臥時會往後墜, 產生聲響. 如果頸短, 問題就仲大. 我老公兩樣都有. 佢最肥時有睡眠窒息徵狀.

貴嗰款牙托嘅功用, 係將後墜嘅肌肉拉番上黎, 係會將下排牙齒向前推 (所以太細唔用得, 因為有機會拉到變倒及). 要做到咁精準, 一定要做牙模.

你呢款牙托唔可能fit到唔同人嘅牙床位, 及唔實, 好大機會瞓到半夜就甩出黎架. 如果防磨牙就OK, 因只需比牙同牙之間有野隔住, 就算唔係十分fit都有效.

首頁

尾頁

跳至