夫婦情感

跳至

首頁
12345...9

尾頁

伯爵府

2024年龍年勳章

mimiNbaby 發表於 17-7-24 22:29
冇太大既分別...... 好耐都係咁的

你一係忍到小朋友小學就出返嚟搵工,另請工人湊。你哋溝通的問題太耐,有點難去修補。如果要想靠佢養或唔想離婚的話,就忍吓,我覺得如果而家你逼佢揀的話,佢唔會揀你,會揀第二個。

瑪瑙宮

mimiNbaby 發表於 17-7-24 22:22
exactly...... 所以我唔知可以點樣行落去

你地係咪已經無性? 如果係, 偈都唔傾, 同屋主咁, 你都係兩手準備下.

大宅

mini1204 發表於 17-7-24 21:50
佢係咪啞左

2個月吾講野,問乜x都吾答,根本係冷暴力。我掃左佢出街9世

x代表L

男爵府

回覆:老公2個月冇同我講野,連佢想點都唔知

夠了重忍,我忍屎忍尿都吾會再忍佢,我都有亞媽生我做錯左乜嘢死佬?最錯就是發現多部電話作賊心虚?

男爵府

回覆樓主

完全睇唔到有愛,仲要連仔都唔理,有乜用

男爵府

BB防敏心得分享勳章

回覆樓主

你老公好賴皮,似係想逃避責任唔面對大家關係,得你一個單方面修補都無用!講到出面都唔回應,我都會帶埋小朋友走,只係掛名爸爸,有佢同無佢都無分別,唔駛對住佢睇佢面色仲好!(不過我知樓主仲愛你老公,如果唔係唔會為佢而唔開心同諗盡辦法修補,但佢唔配合就無謂勉強)

大宅

回覆樓主

樓主。你已經做得好好。你有維繫既心。只係C6唔領情

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

mimiNbaby 發表於 17-7-24 23:06
最初當然唔係咁,否則我都唔會同佢一齊....

結婚初期,有時同佢傾野時,佢既回應既態度總係比較差,會令 ...

佢下下唔出聲、唔表達,代表咩?
會不會係情緒病一種?會否考慮同佢睇下醫生?

你同佢一齊咁長時間點會唔知佢係咩意思,佢連小朋友都唔理,真係好奇怪既男人

男爵府

mimiNbaby 發表於 17-7-24 19:54
宜家既生活真係好難受。

幾個月前,我發現老公半夜用另一部電話,俾我發現後佢唔肯俾我睇部電話,佢亦解釋 ...

你老公既唔回應、唔投入已經係一個明確到無得再明確既回應,只係你唔想接受。

子爵府

回覆樓主:

其實有無諗過你老公有亞氏保加症?因為佢表達同理解能力弱、唔識打開話題、唔識主動同人分享感受、察覺唔到身邊人既感受同需要、永遠只識由自己角度出發.....

其實成年人既亞氏保加症係較難發現或斷症,因為經過咁長時間佢地已經學識左一d溝通同社交技巧,「表面」同正常人無分別,但當相處耐左你先會發現到佢地會唔識表達、溝通上有問題、唔識眼神接觸......

加上你話仔仔都有情緒問題要見輔導....其實亞氏保加症係有遺傳,所以睇晒你留言講你老公既反應,佢似乎係.....

男爵府

艾森 發表於 17-7-25 09:53
其實有無諗過你老公有亞氏保加症?因為佢表達同理解能力弱、唔識打開話題、唔識主動同人分享感受、察覺唔到 ...

似啊

大宅

辛苦晒樓主, 你已經做得好多同做得好好!

你寫過的每個字(信/what's app), 你肯定佢有睇過嗎?有時我都遇到類似的煩惱, 都好多寫一段字比佢, 但佢份人根本唔鍾意睇長篇文....我寫10句, 佢只睇到1句...看到重點未都唔知.... 我已經連感受都唔想寫比一個唔睇既人...

男爵府

陪月勳章

艾森 發表於 17-7-25 09:53
其實有無諗過你老公有亞氏保加症?因為佢表達同理解能力弱、唔識打開話題、唔識主動同人分享感受、察覺唔到 ...

依,你岩喎,佢真係似喎。我之前都懷疑過我最大果個細路係咪有亞氏保加的,因為佢又係表達能力差,唔肯望住人,唔肯聽人講。不過佢喺學校識朋友又冇事。

從來冇諗過我老公會係,以為小朋友先會。我老公以前讀書時朋友唔多架,佢唔鍾意埋堆唔鍾意主動同人傾計, 佢要人地黎搵佢。佢自己本身好叻好聰明的。

咁,佢係咪好大可能係? 我應該點做?

子爵府

mimiNbaby 發表於 17-7-25 12:15
依,你岩喎,佢真係似喎。我之前都懷疑過我最大果個細路係咪有亞氏保加的,因為佢又係表達能力差,唔肯望 ...

pm左你

我唔係專業人士,但老公有亞氏保加症
我今晚再覆詳細睇法

男爵府

mimiNbaby 發表於 17-7-25 12:15
依,你岩喎,佢真係似喎。我之前都懷疑過我最大果個細路係咪有亞氏保加的,因為佢又係表達能力差,唔肯望 ...
即係你老公應該唔係有第三者?如果唔係就算,講返野,sweet返,
真係寧願鬧交好過唔彩,起碼知想點,

翡翠宮

回覆樓主:

我當然好關心佢係自閉病定精神分裂 etc

不過都要了解下佢出多部電話做乜

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

mini1204 發表於 17-7-25 13:35

咦!
呢個又係喎⋯⋯出多部電話喎

公爵府

回覆樓主:

睇佢第二部手機, 應該有答案!

男爵府

陪月勳章

ARabbit 發表於 17-7-25 16:31
睇佢第二部手機, 應該有答案!

之前睇過竟然搵唔到有特別。之後到佢知我發現佢用另一部機,已改password 了

男爵府

陪月勳章

mini1204 發表於 17-7-25 13:35

我懷疑佢用wechat識女仔傾計

首頁
12345...9

尾頁

跳至