婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2018復活節勳章 BB防敏心得分享勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主

我都係,我一星期一次。
我都想我老公自己一湊二返佢呀媽度
不過佢已經就我搬近我媽度住
所以唯有忍耐

尋晚食飯先黎料,我99叫我煲開奶茶比2個小朋友飲。我話唔洗,老公都話又唔係唔飲奶唔食野,唔洗煲,佢即刻黑面,言語間似怪我唔煲野比佢2粒孫飲,話我懶。

我次次返去入門口會叫人,煲粥比個孫都有教小朋友話thank you,我都盡量唔出聲,密密照顧2個。但次次要中午就已經要到99屋企,直到食飯。

餵粥,陪玩,訓覺,食野,執野走人。

複式洋房

我老公都係咁! BB 出世之後佢成日想帶BB返去比佢老豆老母見,但6299屋企超級污糟又食煙! 育兒知識係零, 當個孫係公仔咁冒,
凈係想抱個孫去威! 我當然唔肯, 你要孝順自己返去陪佢地!
唔通你生個仔出黎係為左孝順?
我真係唔想帶初生bb 長時間留向一個咁污糟又多三手煙既地方.

男爵府

回覆樓主

慘得過我,我老公成日叫我返去奶奶度食飯,話奶奶好鍾意我好錫我什麼愛屋及烏,實情我奶奶係一個好霸道有佢講無人講好惡既人, 其實我好憎聽到我老公話奶奶都好錫我,其實人係要時間係要感情,我見佢都冇見左一百個鐘我唔明呢個錫係何來,最多係佢唔想見到個仔自己一個人孤孤獨獨所以都想我出現,但係係咪真係真心想見,真心想錫我啦,我覺得完全唔係囉

男爵府

mimi829 發表於 17-8-7 02:17
有無jm 有同感呢
每個星期都想迫我同阿仔返去同佢阿媽食飯,我會拖到一個月食一次左右啦,明知我去親都低頭 ...

可能你C6想你同佢媽嘅關係唔好搞到咁僵先會要求你陪佢返去食飯

子爵府

回覆樓主

你唔去佢自己去,會無面,會俾d 三姑六婆四叔公問做乜你老婆唔黎呀?
兩個一齊唔去6299 又唔高興,你罪孽更深重
迫到你去又保到面子,又唔駛俾人煩。緊係繼續叫你去啦

侯爵府

回覆樓主:

甘佢有冇陪返妳找外夫外母食?
Be positive, Stay stronger,Work harder, Learn Wiser, keep fighter, much smarter

大宅

嘉德莉澳 發表於 17-8-7 06:25
兩睇, c6有冇俾返面陪我返外家食飯,有來有往啫,第2 原因, 男人娶老婆就係陪佢咁樣之嘛, 如果佢自己返 ...

當你返到去, 講埋啲白痴嘢,問你攞錢 打你老公 , 狂鬧 咁睇下你返唔返去

男爵府

hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

mimi829 發表於 17-8-7 10:26
咁樣全程打機,老公咪又係食完餐飯全日唔多啋你咁囉! 呢樣我先覺無聊,但我同佢果邊啲人嘅前因後果佢清清 ...

我個位又無喎,佢由我打機。
佢知我因咩事嬲男家嘅人,其實唔只99,仲有佢細佬個老婆。

別墅

chengkayan 發表於 17-8-7 17:32
可能你C6想你同佢媽嘅關係唔好搞到咁僵先會要求你陪佢返去食飯

其實咁樣食法都維持左6年...好明顯我唔會原諒佢屋企人。

另外無咩三姑六婆囉,淨係得佢媽,佢家姐一家三口。

仲有,我無黑面囉.....

別墅

hoganbaby 發表於 17-8-7 11:51
其實唔同住,返去食餐飯又唔洗咁,正常啲囉,反正食完就走囉,無必要搞到大家唔開心
...

就係講緊,每次食完,我兩老婆就返屋企各自唔開心囉! 佢咁堅持帶我返去食,我先覺得好無謂

別墅

BBqueenie 發表於 17-8-7 22:40
我個位又無喎,佢由我打機。
佢知我因咩事嬲男家嘅人,其實唔只99,仲有佢細佬個老婆。
...

應該係咁諗野囉! 你又明知咩我以前受左你屋企人委屈,又心知我俾面你跟你去出席,你仲返屋企冷戰我把鬼咩

男爵府

mini1204 發表於 17-8-7 10:43
佢真係低能, 快閃+變臉係最佳方案, 佢有交代, 你地又可以開開心心.
你話我比你簡, 一係快閃+變臉, 一係佢 ...

我都係咁俾c6揀,但佢都會揀快閃+變臉
佢次次都問我想唔想同佢媽食飯
我都會答:主觀情感上絕對唔想

男爵府

有無直接問佢..仲咩一定要你返去食???

別墅

BBqueenie 發表於 17-8-8 09:31
有無直接問佢..仲咩一定要你返去食???

佢咪答:做戲都要,咪一個月食一次囉而家,做完唔駛煩。

男爵府

mimi829 發表於 17-8-9 01:31
佢咪答:做戲都要,咪一個月食一次囉而家,做完唔駛煩。
佢有無同你返外家先??

戲都要有交流....如果99個D都係黑面...咁大家都交哂戲..無問題你下次話...我做緊啦.....
我個角色係.....一個唔想同99食飯既衰新抱....

別墅

BBqueenie 發表於 17-8-9 09:44
佢有無同你返外家先??

做戲都要有交流....如果99個D都係黑面...咁大家都交哂戲..無問題你下次話.. ...

佢有返我屋企,但我屋企好open 架,一家人好似朋友咁,所以佢好樂意返,唔駛做戲架

我以前返佢屋企夠真心開心啦,係佢屋企人做左太多野, 而家又變左我係衰新袍,都算啦,你咪鬼同我冷戰先得架! 搞到我每次準備返去見佢地都好似行刑咁

公爵府

嘉德莉澳 發表於 17-8-7 06:25
兩睇, c6有冇俾返面陪我返外家食飯,有來有往啫,第2 原因, 男人娶老婆就係陪佢咁樣之嘛, 如果佢自己返 ...

係,雖然我自己婆媳關係都一般,不過過時過節,要翻去,都係要翻嘅,起碼俾面個老公,唔係翻嚟又有得嘈

大宅

回覆樓主:

唔係無唔無謂。 係尊重問題。 你老公想你一星期去一次食飯。 就算你唔鐘意都盡量張就下。 又可以當尊重下你老公。 同時你老公唔洗同佢爸媽交待做咩你唔去食飯。

子爵府

mimi829 發表於 17-8-7 02:17
有無jm 有同感呢
每個星期都想迫我同阿仔返去同佢阿媽食飯,我會拖到一個月食一次左右啦,明知我去親都低頭 ...

叫佢自己帶個仔去 你不出席便可

大宅

如果你有個仔第二時唔返你到食飯又如何呢?做女人扮下野應酬下99,等老公開心的都要架!攪到同老公關係差又何苦呢!唔好忘記那個是養大你老公的人,他忘本就唔會係好老公啦!

首頁

尾頁

跳至