用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

今日: 2|主題: 13308

6個月兩餐固體?

大宅

國民生產總值:2893

BKXmas勳章

BB進入六個月,頭一日開小小米糊比BB,諗住比返奶,點知佢好鍾意食米糊,第二日已經一餐固體....
奶奶見BB食得唔錯,話加多一餐固體...即兩餐,但剛剛先見到大家話太快可能會食滯
那是否應轉回一餐米楜先?

公爵府

國民生產總值:25738

BKXmas勳章

Joycecls 發表於 17-8-9 06:55
BB進入六個月,頭一日開小小米糊比BB,諗住比返奶,點知佢好鍾意食米糊,第二日已經一餐固體....
奶奶見BB ...

可以先睇下佢吸收得點,如果痾屎正常,咁應該可以嘅,最緊要佢吸收

大宅

BKXmas勳章

hoganbaby 發表於 17-8-9 10:55
可以先睇下佢吸收得點,如果痾屎正常,咁應該可以嘅,最緊要佢吸收

咁又ok wor, 昨日食完第二餐固體,跟住有便便.....不過剛剛開始食兩餐,唔知有無關係

侯爵府

國民生產總值:23858

BKXmas勳章

我覺得真係有d快,佢消唔消化到?

大宅

國民生產總值:4970

BKXmas勳章

Joycecls 發表於 17-8-9 06:55
奶奶見BB ...

岩開始加固唔使咁心急加咁多先,要觀察佢大便消化成點

大宅

BKXmas勳章

chengkayan 發表於 17-8-9 22:55
岩開始加固唔使咁心急加咁多先,要觀察佢大便消化成點

我同左奶奶講叫佢慢慢,佢今日比返一餐....

大宅

BKXmas勳章

回覆樓主

So far, 今日都有便便,同平時啲便便差不多,可能我地都keep住比啲水佢飲

侯爵府

國民生產總值:20872

BKXmas勳章

回覆樓主

我阿b六個半月就開始食粥,7個月就開始2固,都食得幾好,一餐糊,一餐粥。睇下bb適唔適應到。

水晶宮

國民生產總值:74620

BKXmas勳章

開始試下糊仔,最好由一日一餐固體先試下。如果便便OK,就可以轉兩餐固體。
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎