用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

在職媽媽 今日: 75|主題: 28475

想幫個仔減肥

複式洋房

國民生產總值:218

我個仔一放學返黎就肚餓,我煮大碗俾佢食,但係佢食完又訓,越黎越肥,點好???

王國熱話
有冇30/8 dd嘅朋友呀?
有冇做緊ivf jm? 準備8月放胎,一齊加油一...
有無8月尾DD 既JMs ? 一齊入黎等Bingo !
幫眼睇下,有冇眼花?

男爵府

國民生產總值:5547

2017勳章 BKXmas勳章 畀面勳章

回覆樓主:

你煮咩佢食,可以放學畀生果或健康小食,跟住無耐又晚餐!

大宅

國民生產總值:1145

BKXmas勳章

回覆樓主

正常放學都係要食下野,但係下午茶唔好比正餐份量,如果唔係,佢會食左4個正餐。

侯爵府

國民生產總值:21216

BKXmas勳章

回覆樓主

健康檢查使唔使見營業師?如果有見跟營養師建議做

希望一家人每日開開心心返工(返學)去, 平平安安放工(放學)來!
全世界可以睇小佢,但佢亞媽我一定唔可以!
以平常心對待無常事~~~試問有多少人能做到呢!?

珍珠宮

國民生產總值:43018

雞年勳章 BKXmas勳章

幾多歲?幾多磅?
我見好多男仔上到小四五就好易胖。
因為功課溫習開始多, 變佐冇咩時間運動。

會唔會諗D活動式既課外活動佢做下, 如游水呀, 打波個D。
屋企唔好放JUNK FOOD, 飲品, 好易肥。
學其他JM 講, 唔好俾佢食成份餐, 放學肚餓, 俾D 水果佢食下, 早少少食晚餐。睇下得唔得~
Childhood is journey, not a race.

洋房

國民生產總值:47

其實都好睇你俾咩麵佢食嘅

侯爵府

國民生產總值:23958

BKXmas勳章

April45 發表於 17-8-9 21:53
我個仔一放學返黎就肚餓,我煮大碗俾佢食,但係佢食完又訓,越黎越肥,點好??? ...

食咩架?吸收得咁好,真係唔錯咼,減肥結合運動囉

複式洋房

國民生產總值:140

BKXmas勳章

轉食餅乾啦一係

洋房

國民生產總值:49

一係煮個量小d,同埋轉健康野食,我都有煮俾個女食,我煮壽x 兒童面,佢最中意食南瓜味

別墅

國民生產總值:611

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
食物營養要注意,太多澱粉質唔得,多得濟用唔哂就變肥仔,適量既運動配合啦

複式洋房

aptcan 發表於 17-8-9 23:36
你煮咩佢食,可以放學畀生果或健康小食,跟住無耐又晚餐!
多數都係面, 因為佢好揀食, 其他未必肯食

複式洋房

kikiboy 發表於 17-8-10 10:37
健康檢查使唔使見營業師?如果有見跟營養師建議做
約左, 未見

複式洋房

debode 發表於 17-8-11 13:50
轉食餅乾啦一係
餅乾佢本身好少食, 因為怕餅乾熱氣, 同埋佢都唔係好鍾意食

複式洋房

BabyLemon 發表於 17-8-13 17:41
一係煮個量小d,同埋轉健康野食,我都有煮俾個女食,我煮壽x 兒童面,佢最中意食南瓜味 ...
都係, 要轉健康野俾佢食先得

翡翠宮

國民生產總值:87517

開心吸收勳章 2017勳章 BKXmas勳章

佢肥成點? 安排d 運動型既興趣班俾佢得唔得?

另外佢揀食的話, 你唔好理佢, 唔食就冇得食.
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎