夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

a

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

嚇我一跳,我以為你老公又有問題㖭。

任何時候,都應該請律師代表自己,
不能貪方便用男方個律師,
無錢就申請法援。

大宅

回覆 soso1227 的帖子

好多謝你當初俾咗意見我!現在我已放下老公做嘅嘢,已可以輕鬆地和老公談論那個女人,現在老公比以前還疼我,希望他以後不會再犯!看見我好姐妹現在受的苦,我都好心疼,突然,覺得自己幸運多了!我諗佢要申請法援了,才生完B不久就要面對這樣的事……

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

wong333 發表於 17-8-12 23:28

好多謝你當初俾咗意見我!現在我已放下老公做嘅嘢,已可以輕鬆地和老公談論那個女人 ...
唔使客氣,你現在過得開心就好,人生匆匆幾十年,認清自己要什麼,
就不會難為自己。
你不要放鬆,
男人根本係小朋友,
又要管丶又要氹丶又要威,

永遠不要俾太太太多自由C6。

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

回覆 wong333 的帖子

你朋友同男家的人和C6朋友有冇交情?試下揾個中間人同C6摸下底。
而且,佢剛生左BB,
真係挽救唔到?
在離婚一事上,通常男人比女人更加拖拖拉拉,
好少咁堅決㗎。

男爵府

wong333 發表於 17-8-12 22:26
如男方單方面提出離婚,而女方不同意對方所列條款,女方需要請律師嗎?(幫好姐妹問)麻煩各位教教我,唔該 ...

一定要請律師,搵完律師再叫律師果邊幫你朋友申請法援,因為律師先會幫自己爭取到合理嘅利益,同埋叫你朋友吾好相信社工/福利官,有咩問題問返自己律師最好
自己系過來人,幫到自己嘅只要靠自己

大宅

佢老公好決絕話要離婚,因佢老公有女人,但我朋友沒乜證據在手,曾發現佢在撩女,爆佢時佢老公即話離婚,真係人渣

大宅

回覆 YYKY1585 的帖子

唔該晒,問過律師竟要25000元,真係貴!

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

回覆 wong333 的帖子

Check pm

男爵府

wong333 發表於 17-8-13 18:10

25000 只係第一次收費!如果傾唔掂要上庭,之後又另計!要小心處理。
如果佢有資格申請法援,就申請咗先啦

男爵府

wong333 發表於 17-8-13 18:10

呢個系基本價錢,你可以搵個會幫你申請法援個律師,我都系自行搵律師,因為對方反對同埋同我爭撫養權,最後系律師幫我申請左法援

首頁

尾頁

跳至