興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章

本人是不喜歡經常轉新機, 手上部NOTE 3 都一值用得好好, 只是近日發現有D 遲鈍左, HANG 多左....睇來是時候轉手機.... 本身多用來上網睇FB 或少少YOUTUBE, 部機是唔會熄, 長開, 無電就CHARGE...

想請教...

128G
S8+ 同P10+ 比較....2者在表現, 穩定性,功能等邊個會好D .... 可以用到幾年以上...

** 先唔睇價錢...**

Stay Hungry , stay foolish !!

男爵府

我個人考慮緊 HTC U11

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

marthana 發表於 17-8-19 11:54
我個人考慮緊 HTC U11

正,已買

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

hinhin_ma 發表於 17-8-18 19:42
本人是不喜歡經常轉新機, 手上部NOTE 3 都一值用得好好, 只是近日發現有D 遲鈍左, HANG 多左....睇來是時 ...

C6係***鐵粉,用慣咗唔轉會
我比較雜食,Samsung/LG/日本水貨/華碩/華為都有用
依家用緊華為mate9pro,好順,好滿意

翡翠宮

小倩 發表於 17-8-20 00:37
C6係***鐵粉,用慣咗唔轉會
我比較雜食,Samsung/LG/日本水貨/華碩/華為都有用
依家用緊華為mate9pro,好 ...

我都係雜食怪,換機必轉會

我近年都係内地網購冷門牌子,酷派、聯想、樂視、一加、錘子……等等。

翡翠宮

回覆樓主:

唔啱等多2個月睇mate10乜料,mon會大啲。

我同事去鋪頭玩過機,佢話計影相,華為Leica機係首屈一指。

hinhin_ma    發表於 17-8-20 22:16

翡翠宮

回覆樓主:

刀仔鋸大樹咪oneplus,行貨三四千,835cpu,有6+64及8+128,旗艦規格,5V4A充電又快又穩定。華為都係用類似嘅低壓高流快充,好過高壓低流。

www.oneplus.net/hk

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

lyh80115 發表於 17-8-20 18:45

我都係雜食怪,換機必轉會

我玩二手咋~
我自己用一年都無嘢
但一俾阿仔用,唔夠半年就燒板/爆mon/爛液晶

翡翠宮

小倩 發表於 17-8-20 18:59
我玩二手咋~
我自己用一年都無嘢
但一俾阿仔用,唔夠半年就燒板/爆mon/爛液晶

我都有意轉玩二手,又平啲,又想快啲壞,因為我用機太襟用,無籍口換機,未壞老婆又唔會批。

大宅

用几多年真係睇你自己,S820机足夠玩兩三年,但一出821 835就俾人覺得out同唔夠力

米六最抵玩

珍珠宮

回覆 lyh80115 的帖子

好提意...剛睇左佢1+5, 都幾好, 又有15日任退, 價性比唔錯, 是影相未是好好....MATE10 又是想睇, 唔知貴唔貴? .... 原來來緊時間, 都有好多正機出....

珍珠宮

想請教....MATE 9 6+128G, 只有水機, 好唔好? 知唔知幾錢左右? 見好多讚...影相好, 電耐用....不過, 只有水先有6+128G....

翡翠宮

hinhin_ma 發表於 17-8-21 00:11

可以玩下京東網購,京東自營夠可靠,直送香港,銀聯信用卡付款,不過預6日先送到,想快嘅去深圳京東自提站自取,京東快遞會極速送到自提站。

直送香港的話,真係唔好彩有問題,睇條款話包香港退貨到内地運費,深圳取就攞去深圳自提站退。

https://item.m.jd.com/product/3888278.html?utm_source=androidapp&utm_medium=appshare&utm_campaign=t_335139774&utm_term=CopyURL

珍珠宮

回覆:lyh80115 的帖子

tks...睇下先

首頁

尾頁

跳至