自由講場

跳至

首頁

尾頁

珊瑚宮

環保接龍勳章

Monmonge 發表於 17-8-19 12:04
我就係咁比百老x 厄咗錢

明明買時已對清楚型號,裝咗上去先話型號係另一個先有遙控

這個太離譜
人邁向新的一天跨新步放眼遠方迎來朝暉將人照亮

琥珀宮

tester5 發表於 17-8-19 12:03
會唔會同型號都有兩種機?一種款有remote、另一款冇?而公司都攪錯左?

有remote同無remote,一定唔同型號

男爵府

回覆樓主:

有單有據,如佢地攪錯,企硬叫佢地換,否則消委會見
但係如果一早落錯單,你自己唔check就冇喇!

琥珀宮

melonfans 發表於 17-8-19 12:15
訂單同送貨吾同,就要佢負責。

呢個百x匯case似乎都係訂單同送貨無唔同,那位jm落order時係以為自己訂的型號係有remote ,一樣係落錯order(可能係被誤導情況下)

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

alphabetagamma 發表於 17-8-19 12:15
作為求其的消費者,我自認求其。我買冷氣機從不睇型號,我一向去豐x。我媽就鍾意街坊店買。都不睇型號。我 ...
我自己啫,唔表示對。如果自己有小小疏忽,而又己經用左,又唔係太大影響,我唔會太強求對方更換。因為我都唔想對方難做,換左既機又唔知要比邊個好,佢會唔會要硬食呢?呢樣我都唔想,所以有時自己忍下就算。當然都唔可以令自己太委忍屈啦,所以前設是沒有對自己太大影響,我就會算數。

翡翠宮

木土土 發表於 17-8-19 12:30
有remote同無remote,一定唔同型號
有時可能前面的號碼是完全一樣,只是後面多個「R」之類,我會睇得好清楚。

琥珀宮

tester5 發表於 17-8-19 13:28
有時可能前面的號碼是完全一樣,只是後面多個「R」之類,我會睇得好清楚。 ...

咁號碼多咗個R,已經叫不同的型號吧!

翡翠宮

木土土 發表於 17-8-19 13:34
咁號碼多咗個R,已經叫不同的型號吧!
那就要看看樓主或店主,是誰攪錯了?

琥珀宮

tester5 發表於 17-8-19 13:26
我自己啫,唔表示對。如果自己有小小疏忽,而又己經用左,又唔係太大影響,我唔會太強求對方更換。因為我都 ...

我自己係,白紙黑字有單有據証明自己啱,一定據理力爭。

但若自己有疏忽睇錯睇漏,就算對方有誤導或雙方有誤會,我也不會追究,當買個教訓,對將來也有幫助。

琥珀宮

tester5 發表於 17-8-19 13:36
那就要看看樓主或店主,是誰攪錯了?

落order要指明型號,有無「R」都好清楚,消費者買野有責任去confirm 買邊隻型號,唔係靠晒店員講咩就信

等於買機票,旅行社職員也可能聽錯寫錯客人名字或航班,客人confirm前也有責任對清楚有無錯!

水晶宮

BK Milk勳章

回覆樓主:

價錢應該吾一樣
有搖控貴d woo
咩叫裝左上去吾得
叫佢搞返店去

水晶宮

BK Milk勳章

HarryMaMa 發表於 17-8-19 12:59
有單有據,如佢地攪錯,企硬叫佢地換,否則消委會見
但係如果一早落錯單,你自己唔check就冇喇!
...

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

價錢一樣?

珊瑚宮

環保接龍勳章

cindy618 發表於 17-8-19 14:12
價錢一樣?

原價同豐澤一樣,另收安裝費咁囉。圖係有remote的。另一款就圖無remote的。
信圖信個價錢就只按入去買,佢兩款個圖互換錯左。
人邁向新的一天跨新步放眼遠方迎來朝暉將人照亮

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

alphabetagamma 發表於 17-8-19 14:36
原價同豐澤一樣,另收安裝費咁囉。圖係有remote的。另一款就圖無remote的。
信圖信個價錢就只按入去買,佢 ...

下? 從根本上就係店錯,誤導人喎,要佢搞返掂佢

琥珀宮

alphabetagamma 發表於 17-8-19 14:36
信圖信個價錢就只按入去買,佢 ...

兩款個圖互換錯左而有show價錢,咁show出黎另一款圖無remote的價錢咪應該貴過你有remote果款,你見到不覺得奇怪?

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

一開始落單時已錯, 我唔會追究!

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

咁單係乜model 正常送貨會對左先簽收, 收左仲裝埋想換有難道

象牙宮

係網上買野一定要去官網睇型號,
就算同款同樣匹數唔同/有無遙控,型號已經唔一樣的,
有遙控一定比無貴最小幾百元的。

別墅

如果畀的錢是無遙控的,就算了罷,去買一套遙控插頭,插在電源上,用套裝的遙控器控制開關,一套約 200蚊。

首頁

尾頁

跳至