自由講場

跳至

首頁
12345...14

尾頁

男爵府

BK Milk勳章

太婆住糸我家附近,佢自己有樓( ps佢屋企勁多雜物)
佢琴日食飯搵我傾計,佢早幾日出街撞到隻手踭,佢傾計中都問左我好多屋企既問題,跟住入正題啦,話如果可能有一日整親要黎我屋企住一段時間,休養完番自己屋企,問我得吾得...,我答佢我屋企有幾隻狗,你吾介意你可以黎既,我屋企一房一廳,如果要黎就要間房,佢話吾洗間房啦,就咁放床糸出面
我屋企其實個廳比哂狗狗,佢地訓覺糸入籠訓覺,屋企已經放左2個大籠,同啊女玩具箱書櫃洗衣機
我比左2個意見佢,1)如果真糸整親,其實佢訓自己屋企會仲好d,自己床點都舒服d,或者去佢女到,即我奶奶到,果邊有2間房,不過奶奶話佢要番工,所以照顧吾到,老爺怕煩,吾肯照顧太婆,同埋佢地不嬲吾岩傾
咁好啦,2方案) 同我地成家訓埋同一間房
佢聽完第2個即答吾制,咁我就話咁我辛苦d每日上佢到,佢又吾制,佢話點解我要養狗,自己都有個女啦,我知你好中意動物,好有愛心,但4隻太多啦,不如留一隻,其他送去愛護動物協會啦,我聽完我真糸好嬲,我答佢,點解你成日要我扔走我寵物,我寵物糸我既,最大既都9歲,同埋spca出哂名架啦,如果要扔,我吾會只留一隻,要走全部吾要, 我都話間房,我吾介意我寵物迫小小大家迫小小,佢話吾制,我話去佢屋企照顧佢,佢又吾制,我話我放多張床褥糸房佢又吾制,我應該點做,大家可以比意見我?
我認我自私的,大家要罵就罵我吧

珍珠宮

開心吸收勳章

kei621 發表於 17-8-19 21:59
佢琴日食飯搵我傾計,佢早幾日出街撞到隻手踭,佢傾計中 ...

叫她不要恃老賣老

對不起~我無禮~

但狗狗沒做過錯事的

kakachopper    發表於 17-8-20 14:42
違規內容

珊瑚宮

環保接龍勳章

回覆樓主:

無辦法。唯有叫佢親生女或自己諗辦法。

月光兔    發表於 17-8-21 09:31
人邁向新的一天跨新步放眼遠方迎來朝暉將人照亮

男爵府

回覆樓主

叫佢不要恃老賣老x2

珍珠宮

開心吸收勳章

佢琴日食飯搵我傾計,佢早幾日出街撞到隻手踭,佢傾計中 ...
跟她說: 老公吾想一起住。

借老公過橋,成年人,妳懂的。。。。

違規內容

伯爵府

回覆樓主

佢問你點解要養寵物,你問佢點解唔搵佢啲親生仔女

珍珠宮

回覆樓主:

掟d狗去愛協咪即係送去死,佢有冇諗過掟自己去老人院?
佢自己仔女冇人理佢?

男爵府

你作為孫新抱,既然佢玩恃老賣老,就交返比c6,6299處理啦!特別係99!你只需重申唔放棄狗仔即可,你做孫新抱,唔好頂撞佢啦!

侯爵府

回覆樓主:

掉d狗狗no way
叫佢d仔女執乾淨層樓,仔女同住或請工人照顧

子爵府

回覆樓主

樣樣都唔制, 可以唔洗理佢, 係佢自己麻煩, 仲要求一齊住一定好辛苦。
再提送走D狗, 你就話要走就會陪D狗一齊走,唔會分開。

水晶宮

回覆樓主

我覺得太婆怪怪地!touch wood 佢整親,佢自己又有間屋,反而要去樓主咁熱鬧的屋企同住,又要瞓廳都得,反而唔想樓主要D狗狗?其實目的是否在狗狗果度呢?
PS :純粹估下,因為覺得太婆好奇怪

kakachopper    發表於 17-8-20 14:44

子爵府

回覆樓主:

佢得你奶奶一粒女?
得你老公一粒孫?
佢都幾大牌架喎。。。
有咩資格要人掉左啲寵物

大宅

拎太婆去人道毀滅,咁的說話都講得出口,咁大口氣自己請工人

男爵府

回覆樓主

我離題
太婆個女係你奶奶,姐係你老公個婆婆?點解會係叫太婆

男爵府

選寵物。

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

冇養開寵物的,係唔會明白我哋已經唔當佢哋係寵物,係當咗佢哋家中一分子,點可能送走佢。

水晶宮

畀面勳章

回覆樓主:

我會答
唔方便,我屋企細 又人又狗,無位又無時間, 你搵99啦!

男爵府

BK Milk勳章

豬吉 發表於 17-8-19 22:08
佢問你點解要養寵物,你問佢點解唔搵佢啲親生仔女

我無問佢,但問老公,如果有事點解佢媽吾照顧佢,況且佢媽有2間房又無貓狗,我老公答我,我媽要番工點照顧,其實我心諗,(可能到時我都番緊工呢), 我老豆無做野,但怕麻煩,點會照顧佢。。

子爵府

回覆樓主:

如果佢唔配合我, 唔好意思我會由佢整親自己照顧自己88

大宅

回覆樓主

如果有人叫我送我狗狗去愛協,我同佢反面都似!乜嘢原因一定要去你度,仲要你放棄狗狗?老就可以咁?

首頁
12345...14

尾頁

跳至