親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

yuensiu 發表於 17-11-22 07:49
請問飛滋膏邊隻好用呀?

我冇特別考究邊隻最好,只是習慣買大正依個大牌子law!

Cheuk2012    發表於 18-2-28 00:22
我有個寶貝仔仔,人人都話佢靚仔! 仔仔好奀皮,除了食,睡和返學,日日由早到晚都要玩過不停! 我老公,仔仔和我一家3口,非常幸福!!!

珍珠宮

減齡達人勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章

wai001 發表於 17-11-26 19:30
我冇特別考究邊隻最好,只是習慣買大正依個大牌子law!

唔該晒。遲下去都買返支先

珍珠宮

回覆樓主:

https://tw.odigo.jp/articles/13660-zai-dong-jing-tui-jian-chi-shi-mo-jing-ji-shi-hui-ri-ben-ping-jia-can-ting-ji-he

在東京推薦吃什麼?經濟實惠日本平價餐廳集合!
[轉載※分享]

我有個寶貝仔仔,人人都話佢靚仔! 仔仔好奀皮,除了食,睡和返學,日日由早到晚都要玩過不停! 我老公,仔仔和我一家3口,非常幸福!!!

珍珠宮

wai001 發表於 17-11-21 19:19

更正 m's one 這個brand :只有分cleansing oil (黃色)及cl ...

M's one ~ Super Cleansing Oil / Liquid

Cheuk2012    發表於 18-2-28 00:22

子爵府

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 笑得好勳章

好多推介啊,唔該
≮新既起點√新既人生→新既開始 メ 有個錫自己既老公仔 シ 真係好開心好開心+_+ ≯

伯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

回覆 wai001 的帖子

資料詳盡

珍珠宮

回覆樓主:

https://www.gotrip.hk/itineraryguide/taiwan_guide/taipei_guide/%e5%8f%b0%e5%8c%97-%e6%9d%be%e6%9c%ac%e6%b8%85-%e8%97%a5%e5%a6%9d/

掃藥妝唔使再飛日本|「松本清」1月進駐台北!必掃獨家產品
[轉載※分享]

dw0501    發表於 18-1-8 01:40

珍珠宮

回覆樓主:

http://www.weekendhk.com/japan/%e6%97%a5%e6%9c%ac-%e5%a4%9a%e5%95%a6a%e5%a4%a2-300%e5%86%86%e5%ba%97-3coins/

【日本300円店】必搶!3Coins x 多啦A夢 | 11蚊起!全系列60件產品率先睇
[轉載※分享]

珍珠宮

回覆樓主:

https://youtu.be/-_CT74dJyxQ

我的第一個九州熊本「油雞」片製作完成!…不妨欣賞!

珍珠宮

wai001 發表於 18-2-21 18:36
https://youtu.be/-_CT74dJyxQ

我的第一個九州熊本「油雞」片製作完成!…不妨欣賞!

https://youtu.be/__FXXYtgKss

今日又DIY 了新一條九州「油雞」shopping 片!…不妨細心欣賞!

珍珠宮

回覆樓主:

https://youtu.be/jIMz0P8Zwvc

剛 DIY 了條九州「油雞:藥妝shopping」youtube 片!…大家不妨細心欣賞!!!

adrio    發表於 18-6-13 10:14

子爵府

ivy0508 發表於 17-10-29 23:51
我必買唇瘡膏

有無牌子介紹?我下星期去日本,想買唇倉膏

珍珠宮

回覆樓主:

https://youtu.be/7T_NTvGbsE4

本人又 DIY 了一條門司港及小倉「遊記」,分享給大家,不妨细心欣賞!

珍珠宮

回覆樓主:

https://youtu.be/su1DAFzg1Z0

剛 DIY 了條九州~長崎「油雞」片,分享俾大家,不妨欣賞!!!

珍珠宮

ccn008 發表於 18-2-22 20:22
有無牌子介紹?我下星期去日本,想買唇倉膏

試過買不同牌子(如:DHC,Metholethum…),覺得依隻有 honey 成份既比較滋潤D!!!

子爵府

wai001 發表於 18-2-24 18:17
試過買不同牌子(如:DHC,Metholethum…),覺得依隻有 honey 成份既比較滋潤D!!!

...

係唇倉膏定潤唇膏?

珍珠宮

ccn008 發表於 18-2-24 18:19
係唇倉膏定潤唇膏?

係潤唇膏!

珍珠宮

回覆樓主:

因聽聞有人話日本依種 3-D(立體)口罩好好用,戴起來比較舒服,好過香港一般果D。所以,今次去九州便試了在藥妝店及Daiso 買了些返來香港試用吓!…睇吓係咪真係咁好用!!!

珍珠宮

回覆樓主:

其實睇到好多款,多到真係吾知揀邊隻好用!

珍珠宮

回覆樓主:

仲有,以前在「驚安之殿堂」買過這種用來洗蔬菜去農藥、防腐劑、大腸杆菌…既清潔粉劑,用過很好用!…今次去九州,在某些藥妝店都見到有得賣!

Cheuk2012    發表於 18-2-28 00:23

首頁

尾頁

跳至